Ухвала
від 09.12.2016 по справі 757/61139/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61139/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000595 від 28.10.2015 за фактами зайняття гральним бізнесом, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та фіктивного підприємництва за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що 07.11.2016 у ході проведення обшуків в нежитлових приміщеннях за адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 серед іншого вилучено понад 40 системних блоків за допомогою яких організатори грального бізнесу надавали доступ гравцям до азартних ігор через мережу Інтернет.

Установлено, що безпосереднім керівником гральних закладів за вказаними адресами є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

За місцем фактичного проживання ОСОБА_5 можуть зберігати документи, речі, предмети та знаряддя кримінального правопорушення, майно, яке здобуте у результаті його вчинення, тому з метою відшукання їх та вилучення необхідно провести обшуки за місцями їх мешкання.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в квартирі за адресою: АДРЕСА_3 , можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення готівкових коштів, отриманих злочинним шляхом та інших речей, цінностей, предметів і документів, які стосуються злочинної діяльності пов`язаної із наданням послуг у сфері грального бізнесу, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 та за його дорученням слідчим слідчої групи на проведення обшуку в квартирі, розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , яка зареєстрована за ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення речей, предметів і документів, знарядь кримінального правопорушення, майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме:

- фінансово-господарських документів ТОВ «Лакі ленд» (код ЄДРПОУ 38323297), ТОВ «Планета Земля» (код ЄДРПОУ 37047683), ТОВ «Юнайтед Грін Планет», інших підприємств пов`язаних з розповсюдженням тиражної грошової лотереї тото «Фаворит спорт», установчі документи компаній нерезидентів, якими володіють ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , та які є власниками підприємств, що розповсюджують тиражну грошову лотерею тото «Фаворит спорт», чорнових записів, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, жорсткі диски, сервери, на яких міститься зазначена інформація (документи), установчі документи, бланки, штампи та печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності, засоби зв`язку (мобільні телефони) в яких зберігається інформація що має значення для кримінального провадження, документи з вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_7 , ОСОБА_9 та інших осіб, які маються відношення до розповсюдження тиражної грошової лотереї тото «Фаворит спорт».

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання 757/61139/16-к

Примірник № 2 наданий слідчому

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу63342986
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/61139/16-к

Ухвала від 09.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні