Ухвала
від 23.05.2016 по справі 758/6517/16-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/6517/16-к

У Х В А Л А

23 травня 2016 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва, ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Київської місцевої прокуратури №7, юриста 2 класу ОСОБА_3 , розглянув у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого Слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, старшого лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523),

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ ФУ ДПІ у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, старшого лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №7, ОСОБА_3 , вніс до суду клопотання про надання дозволу на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, що на праві приватної власності належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523),

Обґрунтовує тим, що в провадженні СВ ФУ ДПІ у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві знаходиться кримінальне провадження №32015100070000109, внесеного 19.10.2015 до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Згідно акту №3382/26-56-22-02/37392286 від 14.08.2015 встановлено, що іужбові особи ТОВ «Гуд Фуд» (код ЄДР 37392286) в період з 01.04.2012 по 1.12.2014, шляхом відображення у податковій звітності фінансово - господарських взаємовідносин з ТОВ «Українські Торгівельні Інвестиції» (код ДР 38470794), ТОВ «Компанія «Омега Люкс» (код ЄДР 38569822), ТОВ фрострейдінг Груп» (код ЄДР 38974075), ТОВ «Оптова база Чай - Агропродукт» (код ЄДР 30785400), ТОВ «Рітейл-Дон» (код ЄДР 38145516), ТОВ «Веларіс» (код ЄДР 39198071), ТОВ «ТД «Альтаір» (код ЄДР 38470600), ТОВ «Ді-НЕКС» (код ЄДР 37922377) ухилились від сплати податку на прибуток підприємства у сумі 3 928 926 грн., та податку на додану вартість у УМІ 4 243 119, тобто ухилились від сплати податків, на загальну суму 8 172 045 ш., що є особливо великим розміром.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Гуд Фуд» здійснює фінансово-господарську діяльність за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39.

Враховуючи вищевикладене, орган досудового розслідування вважає, що існує реальна загроза приховування та/або знищення фінансово-господарських документів службовими особами ТОВ «Гуд Фуд», які фактично відображують документальне оформлення нібито отриманих послуг від фіктивного підприємства, з метою умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

За таких обставин, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в належних згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523) нежитлових (офісних) приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення : документи, предмети, печатки, штампи, чорнові записи, комп`ютерна оргтехніка, на якій виготовлялись первинні фінансово-господарські документи ТОВ «Гуд Фуд» по взаємовідносинам з ТОВ «Українські Торгівельні інвестиції», ТОВ «Компанія «Омега Люкс», ТОВ «Фрострейдінг Груп», ТОВ Оптова база Чай - Агропродукт», ТОВ «Рітейл-Дон», ТОВ «Веларіс», ТОВ «ТД «Альтаір», ТОВ «Ді-НЕКС», засоби мобільного зв`язку, які використовувались членами злочинної групи при здійсненні злочинної діяльності, незаконно здобуті грошові кошти, векселі, цінні папери, документи, які використовуються в ході злочинної діяльності та інші фінансово-господарські документи, які можуть мати важливе доказове значення для досудового розслідування.

Іншим способом встановити відомості, які мають доказове значення для кримінального провадження під час досудового розслідування неможливо.

У зв`язку з вищевикладеним, сторона кримінального провадження просить надати дозвіл на обшук у нежитловому (офісному) приміщенні за місцезнаходженням ТОВ «Гуд Фуд» за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, право власності на яке належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте в результаті його вчинення, з метою захисту інтересів суспільства та держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

У судовому засіданні сторона кримінального провадження клопотання підтримала із наведених підстав, посилаючись на матеріали справи.

Слідчий суддя, заслухавши сторону кримінального провадження, вивчивши долучені документи, дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя дійшов висновку, що стороною кримінального провадження доведено у клопотанні наявність підстав вважати, що в нежитловому (офісному) приміщенні за місцезнаходженням ТОВ «Гуд Фуд» за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, право власності на яке належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523), можуть знаходитись речі та документи, які мають доказове значення для досудового розслідування, а саме: документи, предмети, печатки, штампи, чорнові записи, комп`ютерна оргтехніка, на якій виготовлялись первинні фінансово-господарські документи ТОВ «Гуд Фуд» по взаємовідносинам з ТОВ «Українські Торгівельні інвестиції», ТОВ «Компанія «Омега Люкс», ТОВ «Фрострейдінг Груп», ТОВ Оптова база Чай - Агропродукт», ТОВ «Рітейл-Дон», ТОВ «Веларіс», ТОВ «ТД «Альтаір», ТОВ «Ді-НЕКС», засоби мобільного зв`язку, які використовувались членами злочинної групи при здійсненні злочинної діяльності, незаконно здобуті грошові кошти, векселі, цінні папери, документи, які використовуються в ході злочинної діяльності та інші фінансово-господарські документи, які можуть мати важливе доказове значення для досудового розслідування.

За таких обставин, слідчий суддя вважає необхідним надати старшому слідчому Слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, старшого лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 ,., дозвіл на обшук в нежитловому (офісному) приміщенні за місцезнаходженням ТОВ «Гуд Фуд» за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, право власності на яке належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523).

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Старшому слідчому Слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому (офісному) приміщенні за місцезнаходженням ТОВ «Гуд Фуд» (код ЄДРПОУ 37392286) за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 39, належне ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, відшукання речей, документів, а саме: оригіналів реєстраційних, звітних та первинних фінансово-господарських документів (договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), додатків до них, актів звірок, специфікацій, товарно - транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, кошторисної документації, сертифікатів якості (походження), технічної документації на придбані (реалізовані) товарно-матеріальні цінності, вантажно-митних декларацій, інвойсів, міжнародних контрактів, актів приймання-передачі майна, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, прибуткових та видаткових касових ордерів, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, довіреностей, журналів інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, шляхових листів, залізничних квитанцій, складські книги та документи складського обліку, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журнали ордери, картки рахунків, оборотно-сальдові відомості по бухгалтерським рахункам, векселів та інші документів) щодо взаємовідносин ТОВ «Гуд Фуд» (ЄДРПОУ 37392286) з ТОВ «Українські Торгівельні Інвестиції» (ЄДРПОУ 38470794), ТОВ «Компанія «Омега Люкс» (ЄДРПОУ 38569822), ТОВ «Фрострейдінг Груп» (ЄДРПОУ 38974075), ТОВ «Оптова база Чай - Агропродукт» (ЄДРПОУ 30785400), ТОВ «Рітейл-Дон» (ЄДРПОУ 38145516), ТОВ «Веларіс» (ЄДРПОУ 39198071), ТОВ «ТД «Альтаір» (ЄДРПОУ 38470600), ТОВ «Ді-НЕКС» (ЄДРПОУ 37922377), в тому числі звіти про виконані роботи, технічну документацію, що підтверджують факт здійснення господарських операцій з придбання робіт (послуг з виготовлення та розповсюдження рекламної продукції (футболки, каталоги, рушники та інше); печаток вказаних підприємств; комп`ютерної техніки, магнітних та оптичних носіїв інформації з електронними документами, програмами «ІС-Бухгалтерія», програмами дистанційного доступу до рахунків, чорнових записів в електронному вигляді; готівкових грошових коштів отриманих в наслідок злочинної діяльності; чорнових записів з інформацією про незаконну діяльність; банківських виписок та документів, які свідчать про рух та зняття грошових коштів з рахунків, засобів зв`язку; переписки вказаних підприємств, реєстраційних, звітних та первинних фінансово-господарських документів підприємств з ознаками фіктивності, та інших, які не зареєстровані за даною юридичною адресою та не мають у встановленому законом порядку права користування відповідним приміщенням, а отже не повинні здійснювати там господарську діяльність, інших документів, речей та предметів, індивідуальні ознаки яких не відомі на час отримання дозволу на проведення обшуку, але які підтверджують вчинення кримінальних правопорушень та причетність осіб до їх вчинення, тобто мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. КиєваОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63343151
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ «Галант-Індустрі» (код ЄДРПОУ 21531523

Судовий реєстр по справі —758/6517/16-к

Ухвала від 23.05.2016

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Трегубенко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні