Ухвала
від 13.12.2016 по справі 552/7054/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/7054/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2016 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Посилався на знаходження в провадженні матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 32016170000000044 від 23.11.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,ч.2 204 КК України.

Вказував, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2015-2016 років невстановлені особи (з порушенням ДСТУ) здійснюють незаконне виготовлення підакцизних товарів (нафтопродуктів) з використанням обладнання, що забезпечує масове їх виробництво, за адресою: АДРЕСА_2 .

Також встановлено, що протягом 2015-2016 років невстановлені особи придбавали, транспортували, зберігали з метою збуту, а також збували незаконно виготовлені підакцизні товари (нафтопродукти бензин марок А-92, А-95 Premium+, А-95 Євро) населенню, через мережу АЗС, під логотипом «БРСМ», розташованих на території Полтавської області.

В ході досудового розслідування за матеріалами клопотання встановлено, що з метою навмисного ухилення від сплати акцизного податку, невстановлені особи здійснюють незаконну реалізацію паливно-мастильних матеріалів низької якості через мережу АЗС під логотипом « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул.Чкалова, 213.

Просив надати дозвіл на проведення обшуку територій, за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Як вбачається з витягу з кримінального провадження, в межах якого слідчий звернувся до суду з клопотанням, в даному кримінальному провадженні здійснюється розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,2 ст.204 відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016170000000044 від 23.11.2016 року.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст.204 КК України.

Також надані до слідчого судді матеріали свідчать про те, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Окрім того, згідно інформаційної довідки №73646517 від 22.11.2016 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 213, будівлі та споруди АЗС на праві приватної власності належать ТОВ «БІО - АКТИВ» (код за ЄДРПОУ 36179648).

Згідно з наданими до слідчого судді матеріалами є обґрунтовані підстави вважати, що зазначені приміщення дійсно використовуються особами, які придбають, транспортують, зберігають з метою збуту, а також збувають незаконно виготовлені підакцизні товари населенню через мережу АЗС під логотипом « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Зібраними органами досудового розслідування матеріалами, в тому числі проведеними оперативно-розшуковими заходами підтверджено наявність достатніх підстав вважати, що саме у зазначеному в клопотанні приміщенні (володінні особи) знаходяться речі та документи, які використані як знаряддя вчинення кримінального правопорушення, що розслідується, а також інші документальні відомості, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 234, 237 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на проведення обшуку території, виробничих, адміністративних, складських, офісних та інших приміщеннях, які знаходяться за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 213, та використовуються для зберігання нафтопродуктів та альтернативних видів палива (біоетанол та газові продукти), а також для їх обліку, право власності на які у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зареєстровано за ТОВ «БІО - АКТИВ», з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

-фінансово-господарських документів підприємств, які входять до групи БРСМ за період 2015-2016 років: договорів із додатками, контрактів, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості та походження сировини, матеріалів, документів щодо проведення митного оформлення товарів, митних декларацій, вантажно-митних декларацій із додатками, міжнародних товарно-транспортних накладних, інвойсів, незаповнених документів із відбитками печаток та штампів, головних книг, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, інструктажів з техніки безпеки та охорони праці, документів складського обліку;

-документів щодо проведення митного оформлення товарів у режимі імпорту нафтопродуктів, альтернативних видів палива, компонентів, добавок, присадок: митні декларації, вантажно-митні декларації (МД-2), з додатками, міжнародні товарно-транспортні накладні (CMR), рахунки-фактури, специфікації, інвойси, сертифікати відповідності, контракти, договори та інші документи, щодо митного оформлення вантажів в режимі імпорту;

-документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення злочину;

-незаповнених документів із відбитками печаток та штампів;

-незаконно виготовлених та не облікованих нафтопродуктів та альтернативних видів палива (бензину, дизельного палива, газового продукту, тощо), добавок, присадок;

-обладнання, яке використовується для незаконного зберігання та реалізації незаконно виготовлених та не облікованих нафтопродуктів та альтернативних видів палива, добавок, присадок, а саме: - резервуари всіх типів і конструкцій; - пересувні (рухомі) ємності зберігання нафтопродуктів; - навісне обладнання резервуарів; - технологічні трубопроводи; - зливна та наливна арматура; - наливні стояки; - насосне обладнання; - лічильники заміру кількості нафтопродуктів; - засоби вимірювальної техніки; - мірники; - обладнання систем автоматизації наливу нафтопродуктів; - комп`ютерне обладнання управління наливом нафтопродуктів; - системи відео нагляду, системи пожежної безпеки, засоби комунікації, інші технологічні та комунікаційні системи; - електрообладнання всіх типів;, тощо;

-не облікованих грошових коштів, речей, цінностей та які здобуті злочинним шляхом;

-носіїв електронної інформації та чорнових записів, які містять інформацію про не законно виготовлені та не обліковані нафтопродукти та альтернативні види палива;

матеріалів відеозапису з камер відео спостереження.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

13.12.2016

Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63381802
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/7054/16-к

Ухвала від 13.12.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні