Вирок
від 14.12.2016 по справі 392/1579/16-к
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1579/16-к

провадження 1-кп/392/165/16

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2016 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю прокурора ОСОБА_2 ,

обвинуваченої ОСОБА_3 ,

секретаря ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016120190000811 від 03 листопада 2016 року за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Помпа Фалештського району Республіка Молдова, українка, громадянка України, з середньою освітою, проживає за адресою реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1 , не маючої на утриманні неповнолітніх дітей, не працюючої, раніше не судимої,

у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_3 скоїла закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), при наступних обставинах.

03 листопада 2016 року близько 10 години 20 хвилин ОСОБА_3 перебуваючи в приміщенні магазину «Авілона», що знаходиться за адресою: Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Шевченка, буд. 5-В, з метою таємного викрадення чужого майна, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає та її злочинні дії залишаться не поміченими, діючи умисно, з корисливих мотивів, переслідуючи мету наживи, таємно викрала плаский гребінець вартістю 18,30 грн., круглу щітку для волосся вартістю 118,75 грн., крем-фарбу для волосся торгової марки «Елитон» вартістю 28,29 грн., аерозольний балончик лаку для волосся об`ємом 400 мл. торгової марки «Веллафлекс» вартістю 102,50 грн., які належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Авілона». Проте злочинні дії ОСОБА_3 були викриті працівниками охорони магазину «Авілона» та недоведені до кінця з причин, що незалежали від її волі.

Таким чином, обвинувачена ОСОБА_3 скоїла злочин, передбачений частиною 2 статті 15 частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Обвинувачена ОСОБА_3 визнала повністю свою вину в пред`явленому обвинуваченні і показала, що після смерті свого чоловіка вона лікувалася у лікарні в м. Мала Виска і 03 листопада 2016 року вона перебувала в приміщенні магазину Авілона», що знаходиться за адресою: Кіровоградська область, м. Мала Виска, вул. Шевченка, буд. 5-В, звідки хотіла викрасти для того щоб у подальшому подарувати гребінець для волосся, круглу щітку для волосся, крем-фарбу, а також лак для волосся, які поклала до власної сумки. Такі свої дії обвинувачена пояснила тим, що раніше у цьому магазині їй двічі на касі рахували деякі придбані товари, у цей день грошей на придбання вказаних товарів у неї не було, а тому вона розрахувалася лише за придбання лимону, але її дії були викриті працівниками охорони магазину. Обвинувачена щиро кається та просить суд суворо її не карати.

Суд переконався, що показання обвинуваченої ОСОБА_3 є послідовними, логічними, а тому не викликають сумніву щодо правильності розуміння обвинуваченою змісту обставин кримінального правопорушення, добровільності та істинності її позиції.

З урахуванням повного визнання обвинуваченою ОСОБА_3 вини у вчиненні даного злочину, а також враховуючи думку учасників судового провадження, за відсутності заперечень та відсутності сумнівів у добровільності позиції учасників, суд на підставі ч. 3 ст. 349 КПК України, визнає недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, відповідно до ст. 91 КПК України, і які ніким не оспорюються.

При призначенні обвинуваченій покарання суд враховує, що злочин за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України віднесено законом до злочинів середньої тяжкості, які караються в тому числі і позбавленням волі, а також особу винного, а саме:

- до кримінальної відповідальності притягається вперше;

- за місцем проживання характеризується позитивно;

- не перебуває на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога Маловисківської центральної районної лікарні Кіровоградської області.

Обставинами, які пом`якшують покарання, згідно ст. 66 КК України, є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, які обтяжують покарання, згідно ст. 67 КК України, судом не встановлено.

З урахуванням наведеного, конкретних обставин справи, ступені тяжкості вчиненого злочину та мотивів його вчинення, особи винного, обставин, які пом`якшують покарання обвинуваченого, а тому беручи до уваги зазначені обставини в їх сукупності, суд приходить до висновку, що виправлення та попередження вчинення обвинуваченою ОСОБА_3 нових злочинів можливо без ізоляції від суспільства, а тому їй необхідно призначити покарання у виді штрафу.

Матеріальна шкода потерпілому була відшкодова обвинуваченою під час досудового слідства, шляхом повернення нею викраденого майна (а.к.п. 19).

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлений.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні відповідно до ст. 124 КПК України підлягають стягненню з обвинуваченої на користь держави (а.к.п. 30).

Долю речових доказів суд вирішує відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Під час досудового розслідування та судового розгляду відносно обвинуваченої ОСОБА_3 запобіжний захід не застосовувався.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 349, 368, 370, ч. 2 ст. 373, ст.ст. 374, 376, 393, 395 КПК України, суд

у х в а л и в:

ОСОБА_3 визнати винною у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15 частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України і призначити покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 грн. (вісімсот п`ятдесят гривень 00 коп.).

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта в розмірі 50,00 грн. (п`ятдесят гривень 00 коп.).

Речові докази: плаский гребінець, круглу щітку для волосся, крем-фарбу для волосся торгової марки «Елитон», аерозольний балончик лаку для волосся об`ємом 400 мл. торгової марки «Веллафлекс», які належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Авілона» та передані йому на зберігання слід залишити власнику, як йому належні.

Вирок може бути оскаржено протягом 30 (тридцяти) днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Кіровоградської області через Маловисківський районний суд Кіровоградської області.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому і прокурору. Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Копія вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім у судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63396783
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —392/1579/16-к

Вирок від 14.12.2016

Кримінальне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 14.12.2016

Кримінальне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні