Постанова
від 09.12.2016 по справі 641/9875/16-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/2402/2016 Справа №641/9875/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2016 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого слідчого відділу Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000188 від 12.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

08 грудня 2016 року до суду надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 , про надання дозволу йому, прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № ОСОБА_4 на проведення обшуку приміщення (офісу) № 208 за адресою: м.Харків, вул..Зернова, 51-а, (літера А-3), що належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057, з метою виявлення та подальшого вилучення: наркотичних засобів, їх аналогів, прекурсорів, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інших речей та предметів пристосованих для їх виготовлення та вживання, або залишків речовин та предметів які залишились в наслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючих рослин, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів, які мають значення для подальшого розслідування кримінального правопорушення в якості доказів.

Вобґрунтування свого клопотання слідчий посилався на те, щов провадженні слідчого відділу Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016221070000188 від 02.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 02.12.2016 до Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 звернувся ОСОБА_5 , з заявою, прийняти заходи, до осіб, які систематично зберігають та вживають наркотичні засоби, за адресою: АДРЕСА_1 .

За даним фактом Слобідським відділом Харківської місцевої прокуратури № 5 розпочато досудове розслідування відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000188 від 02.12.2016, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та визначено підслідність за СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 показав, що на початку листопада 2016 року він випадково зустрівся з малознайомим хлопцем на ім`я ОСОБА_6 . Під час спілкування, останній повідомив, що він музикант та запросив ОСОБА_5 до музичної студії. Дана студія розташована за адресою: АДРЕСА_2 . Також, ОСОБА_5 показав, що у студії окрім ОСОБА_6 знаходилось ще двоє хлопців. Олександр та його товариші в присутності ОСОБА_5 вживали наркотичний засіб марихуану, шляхом паління через саморобний пристрій, виготовлений з полімерної пляшки.

Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, будівля за адресою: АДРЕСА_3 загальною площею 1727,2 кв.м на праві приватної власності належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057.

Вказана будівля являє собою, двоповерхову капітальну споруду, в якій є окремі приміщення, що здаються в оренду різним особам та організаціям. Отримання більш детальної інформації про особу, або організацію, яка орендує (займає) приміщення (офіс) № 208 за адресою: АДРЕСА_1 , може привести до витоку інформації, що в свою чергу потягне за собою певні наслідки, у вигляді припинення діяльності осіб пов`язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, та у неможливе притягнути останніх до кримінальної відповідальності за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Слідчий вважає, що у органів досудового розслідування є достатні підстави вважати, що в приміщенні (офісі) № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_3 можуть знаходитись наркотичні засоби, їх аналоги, прекурсори, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інші речі та предмети пристосовані для їх виготовлення та вживання, або залишки речовин та предметів які залишились в наслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючі рослини, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів, які мають значення для подальшого розслідування кримінального правопорушення в якості доказів, у зв`язку з чим необхідно провести обшук зазначеного приміщення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Вобґрунтування свого клопотання слідчий посилався на те, щов провадженні слідчого відділу Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016221070000188 від 02.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, будівля за адресою: м.Харків, вул..Зернова, 51-а, (літера А-3) загальною площею 1727,2 кв.м на праві приватної власності належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено, що:

1.Було вчинено кримінальне правопорушення;

2.Відшукувані речі, а саме: наркотичні засоби, їх аналоги, прекурсори, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інші речі та предмети, пристосовані для їх виготовлення та вживання, або залишки речовин та предметів, які залишились внаслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючі рослини, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів, мають значення для досудового розслідування;

3.Відшукувані речі, а саме: наркотичні засоби, їх аналоги, прекурсори, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інші речі та предмети, пристосовані для їх виготовлення та вживання, або залишки речовин та предметів, які залишились внаслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючі рослини, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4.Відшукуванні речі можуть знаходитисьв приміщенні (офісу) № 208 за адресою: м.Харків, вул..Зернова, 51-а, (літера А-3), що належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання слідчого задовольнити: надати йому та прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 дозвіл на провденння обшуку приміщення (офісу) № 208 за адресою: м.Харків, вул..Зернова, 51-а, (літера А-3), що належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057, з метою виявлення та подальшого вилучення: наркотичних засобів, їх аналогів, прекурсорів, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інших речей та предметів пристосованих для їх виготовлення та вживання, або залишків речовин та предметів, які залишились внаслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючих рослин, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів.

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_4 дозвіл на провденння обшуку приміщення (офісу) № 208 за адресою: м.Харків, вул..Зернова, 51-а, (літера А-3), що належить ТОВ «ГЕО-ТЕХНО-СТРОЙ», код ЄДРПОУ 33412057, з метою виявлення та подальшого вилучення: наркотичних засобів, їх аналогів, прекурсорів, які зберігаються без передбаченого законом дозволу, інших речей та предметів пристосованих для їх виготовлення та вживання, або залишків речовин та предметів, які залишились внаслідок виготовлення та вживання наркотичних засобів, зростаючих рослин, що використовуються для виготовлення наркотичних засобів.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу63399227
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/9875/16-к

Постанова від 09.12.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні