Ухвала
від 14.12.2016 по справі 912/3996/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

14.12.2016 Справа № 912/3996/16

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді Антонік С.Г. (доповідач)

суддів: Чимбар Л.О., Дмитренко Г.К.

проаналізував матеріали справи № 912/3996/16 в зв'язку з поданням апеляційної скарги ОСОБА_1 управління Держгеокадастру у Кіровоградській області на рішення господарського суду Кіровоградської області від 21.11.16р. у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агродар ЛТД"

до відповідача ОСОБА_1 управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

за участі третіх осіб , що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 районної державної адміністрації Кіровоградської області та

Протопопівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області

про визнання поновленим договору, визнання укладеною додаткової угоди

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Кіровоградської області від 21.11.2016р. ( суддя Макаренко Т.В.) позов задоволено частково.

Не погодившись з вищезазначеним судовим рішенням, його оскаржило в апеляційному порядку Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду, знайомившись з матеріалами справи та апеляційної скарги вважає за необхідне повернути апеляційну скаргу без розгляду в силу наступного.

Відповідно до ч.3 ст.94 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору та направлення копії скарги іншій стороні по справі.

Згідно з п. 3 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі.

При зверненні з апеляційною скаргою ОСОБА_1 управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області судовий збір не сплачено. Відповідач просить про відстрочення сплати судового збору .

Згідно ст.8 ЗУ "Про судовий збір" від 08.07.2011року, № 3674-VI, суд може своєю ухвалою відстрочити, розстрочити, зменшити розмір або звільнити від сплати судового збору.

Відповідно п. 3.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 року № 7 В«Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу УкраїниВ» єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін. Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

В силу ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області не надало належних та достатніх доказів підтвердження такого майнового стану відповідача, який би давав право суду відстрочити сплату судового збору.

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Докази направлення відповідачем копії апеляційної скарги позивачу до апеляційної скарги не додані, в додатку до апеляційної скарги відсутні.

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не може бути прийнята до розгляду і підлягає поверненню заявнику.

На підставі наведеного та керуючись ст.86, п.п.2, 3 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області на рішення господарського суду Кіровоградської області від 21.11.16р. повернути без розгляду.

Додаток (на адресу заявника): апеляційна скарга з доданими до неї матеріалами на 6 аркушах.

Головуючий суддя


С.Г.Антонік

Суддя


Г.К. Дмитренко

Суддя


Л.О.Чимбар

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено16.12.2016
Номер документу63404781
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/3996/16

Ухвала від 14.12.2016

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Рішення від 21.11.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 27.10.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні