Вирок
від 15.09.2016 по справі 522/3532/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/3532/16-к

1-кп/522/605/16

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2016 року колегія суддів Приморського районного суду м. Одеси у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

за участю секретаря - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Одесі кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016160500001383 від 18.02.2016р., відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Южноукраїнськ, Миколаївської області, громадянина України, українця, якій має незакінчену вищу освіту, студента 3-го курсу Одеської Державної академії архітектури та будівництва, не одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не засудженого,

обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора - ОСОБА_6 ,

потерпілої - ОСОБА_7 ,

представника потерпілих - ОСОБА_8 ,

захисника - ОСОБА_9 ,

законного представника - ОСОБА_10 ,

обвинуваченого - ОСОБА_5 , -

ВСТАНОВИЛА:

Так, у квітні 2014 року особа № 1, за попередньою змовою з особою № 2, матеріали кримінального провадження відносно яких виділені в окреме провадження , маючи злочинний умисел спрямований на власне незаконне збагачення шляхом шахрайства, переслідуючи корисливий мотив, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, розробили єдиний злочинний план, згідно якого здійснювали ряд дій спрямованих на підготовку та подальшого вчинення шахрайств, який складався з п`яти частин, які особа № 1 і особа № 2 здійснювали фактично одночасно.

Кінцевою метою першої частини плану було створення в мережі Інтернет сайтів у вигляді Інтернет магазину, аналогів Інтернет - сайтів що діяли на території Російської Федерації, який діяв би на території України, де на вказаних сайтах буде розміщена завідомо неправдива інформація у вигляді оголошень щодо продажу електронної побутової техніки, мобільних телефонів та аксесуарів до них, яких в наявності ніколи не було.

Кінцевою метою другої частини плану було створення та отримання контролю над фіктивними підприємствами, відкриття банківських рахунків, на які замовники/клієнти фіктивних Інтернет - магазинів здійснювали би передплату у вигляді грошового переказу за придбання замовленого товару за реквізитами належних їм пластикових карток, відкритих в банках України. При цьому назви фіктивних підприємств повинні були бути подібними до назв фіктивних Інтернет-магазинів, щоб викликати довіру у користувачів.

Кінцевою метою третьої частини плану було оформлення договорів з ТОВ «БІНОТЕЛ» та ТОВ «Інтертелеком», про надання послуг зв`язку та Інтернет зв`язку, так званої «Сіп-телефонії», телефоні номери яких слугували би для зворотного зв`язку з замовниками Інтернет магазинів. При цьому у вхідних дзвінках на телефони замовників фіктивних Інтернет - магазинів відображатимуться міські номери телефонів, що викликало б довіру у користувачів.

Кінцевою метою четвертої частини плану було створення, організація та забезпечення діяльності структурної частини злочинної групи т.зв. «кол-центру», оператори якого спілкувались з клієнтами, імітуючи діяльність кол-центрів справжніх Інтернет магазинів, приймали замовлення та висилали реквізити для перерахування грошових коштів.

Кінцевою метою п`ятої частини плану був підбор учасників та створення злочинної групи для реалізації вищевказаного єдиного злочинного плану, пов`язаного з вчиненням шахрайств, що вчиняються шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Досягненням єдиного злочинного результату, як кінцевої мети діяльності створеної та очолюваної особою № 2 та особою №1 злочинної групи, було отримання грошових коштів внаслідок шахрайських дій.

Приступив до реалізації першої частини свого злочинного плану особа №2 , за попередньою змовою з особою № 1, в один із днів на початку квітня 2014 року (більш точну дату в ході досудового слідства встановити не надалось можливим), підшукали особу, а саме особу № 3, матеріали кримінального провадження відносно якого виділені в окреме провадження, яка володіє необхідним знанням в користуванні електронно-обчислювальною технікою, а саме в роботі з персональним комп`ютером та в розробці Інтернет магазинів. Для реалізації поставленої мети особа № 2 та особа №1 вступили у злочинну змову з особою №3, повідомивши їй розроблений ними єдиний злочинний план, чітко визначивши його роль і обов`язки у злочинній діяльності та пообіцявши грошову винагороду за виконання своїх функцій. В подальшому особа №3, погодившись на пропозицію, на виконання своєї ролі, яка полягала у створенні сайтів фіктивних Інтернет-магазинів та забезпечення їх діяльності, з метою досягнення єдиного злочинного результату, створила копії відомих російських Інтернет магазинів для продажу неіснуючого товару на території України, а саме: на початку березня 2015 року (більш точну дату та час в ході досудового слідства не встановлено) створила «key-shop.com.ua», на початку квітня 2015 року (більш точну дату та час в ході досудового слідства не встановлено) створила «key-store.com-ua», наприкінці квітня 2015 року (більш точну дату та час в ході досудового слідства не встановлено) створила «terminal-uk.com.ua», в середині травня 2015 року (більш точну дату та час в ході досудового слідства не встановлено) створила «citylink-group.com.ua», на початку червня 2015 року (більш точну дату та час в ході досудового слідства не встановлено) створила «elex-shop.com.ua».

Приступив до реалізації другої частини свого злочинного плану особа №2, за попередньою змовою з особою №1, в один із днів на початку березня 2015 року (більш точну дату в ході досудового слідства встановити не надалось можливим), підшукали через об`яви в мережі Інтернет особу № 4, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, яку в деталі своєї злочинної діяльності не вводили та яку за грошову винагороду замовили створення та реєстрацію фіктивних підприємств, для подальшого використання їх в своїй злочинній діяльності та досягнення єдиної мети.

Погодившись на вказану пропозицію, особа № 4, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, на протязі березня липня 2015 р., знаходячись в м. Києві, створив та зареєстрував на підставних осіб №5 та №6, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження та інших невстановлених осіб, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, фіктивні підприємства, за схожою назвою Інтернет магазинів, а саме:

17.03.2015 відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Святошинського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію змін ТОВ «Кей Шоп» (ЄДРПОУ 39357657), та відкрито наступні розрахункові рахунки: р/р № НОМЕР_1 ПАТ КБ «ПриватБанк», .р/р № НОМЕР_2 ПАТ КБ «ПриватБанк».

18.03.2015 року відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію ТОВ «Кей Інвест» (ЄДРПОУ 39699268), та відкрито наступні розрахункові рахунки: р/р № НОМЕР_3 ПАТ КБ «ПриватБанк».

17.04.2015 року відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію ТОВ «Кей Стор» (ЄДРПОУ 39751956), та відкрито наступні розрахункові рахунки: р/р НОМЕР_4 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р НОМЕР_5 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р НОМЕР_6 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_7 ПАТ КБ «ПриватБанк».

28.04.2015 року відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію ТОВ «Термінал Стор» (ЄДРПОУ 39770848); р/р № НОМЕР_8 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_9 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_10 АТ «Райфайзен Банк Аваль», р/р № 26005483523 АТ «Райфайзен Банк Аваль».

27.05.2015 року відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію ТОВ «Сітілінк Груп» (ЄДРПОУ 39804447); р/р № НОМЕР_4 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р НОМЕР_11 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_6 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_7 ПАТ КБ «ПриватБанк».

11.06.2015 року відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Оболонського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було проведено реєстрацію ТОВ «Елекс груп» (ЄДРПОУ 39833085), та відкрито наступні розрахункові рахунки: р/р № НОМЕР_12 АТ «Райфайзен Банк Аваль», р/р № НОМЕР_13 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_14 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_15 ПАТ КБ «ПриватБанк», р/р № НОМЕР_16 АТ «Райфайзен Банк Аваль».

Особа №2 та особа №1 купили, а особа № 4, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, продала вказані фіктивні підприємства, передавши кредитні картки та контроль над рахунками вказаних підприємств особі №2 та особі №1.

Приступив до реалізації третьої частини свого злочинного плану, особа №2, за попередньою змовою з собою № 1, з метою отримання телефонних номерів для зв`язку з замовниками товарів в Інтернет - магазинах, 20.03.2015 та 17.04.2015 року, знаходячись у відділені ТОВ «Інтертелеком», що за адресою: вул. Решельєвська 44, в м. Одесі, використовуючи данні ФОП ОСОБА_11 надані останнім, уклали договори з ТОВ «Інтертелеком» про надання послуг Інтернет зв`язку, так званої «Сіп-телефонії», телефоні номери яких особа № 3, розмістила на сторінках Інтернет магазинів «key-shop.com.ua», «key-store.com-ua», «terminal-uk.com.ua», «citylink-group.com.ua», «elex-shop.com.ua». За допомогою послуг «Сіп-телефонії» особою №2 та особою №1 забезпечувалась діяльність структурної частини злочинної групи т.зв. «кол-центру» та зворотній зв`язок з замовниками товарів в фіктивних Інтернет - магазинах. Крім того, знову підшукали через об`яви в мережі Інтернет особу №4, яку в деталі своєї злочинної діяльності не вводили та використовуючи його послуги, за грошову винагороду, з метою прикриття своєї незаконної діяльності, особа № 2 та особа №1 придбали раніше зареєстровані невстановленими особами, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, в ТОВ «Інтертелеком» в м. Києві та в ПрАТ «Датагруп» в м. Киеві, номери для подальшого розміщення на сторінках створених особою № 3 Інтернет - магазинів.

Приступив до реалізації четвертої частини свого злочинного плану, особа № 2 та особа №1 залучили особу №3 , якою у січні 2015 року було розроблено спеціальну web-сторінку з базою даних для роботи організаторів та операторів «кол-центру». За допомогою цієї web-сторінки з базою даних оператори «кол-центру» приймали та вели облік замовлень, висилали клієнтам реквізити для сплати, заносили телефони ошуканих клієнтів до «чорного списку», щоб вони не заважали роботі «кол-центру» та якнайдовше не здогадувались, що відносно них було скоєно шахрайство.

Оператори «кол-центру», в тому числі ОСОБА_5 , яким не розкривалась вся структура та чисельність злочинної групи, виконували чітко визначену роль, а саме: за допомогою послуг «Сіп-телефонії» та web-сторінки з базою даних, створеною особою № 3, знаходячись за місцем мешкання в м. Одесі та інших містах України, ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , а в подальшому за адресою: АДРЕСА_3 , зв`язувались та спілкувались з замовниками фіктивних Інтернет магазинів «key-shop.com.ua», «key-store.com-ua», «terminal-uk.com.ua», «citylink-group.com.ua», «elex-shop.com.ua», створюючи враження реального «кол-центру» та Інтернет-магазинів; приймали замовлення на неіснуючий товар, а саме електронної побутової техніки, мобільних телефонів та аксесуарів до них, тощо; висилали реквізити для перерахунку коштів. Грошова винагорода операторів «кол-центру» прямо залежала від досягнення єдиного злочинного результату. Особа №1 та особа №2 керували та контролювали роботу «кол-центру», а іноді й самі спілкувались з громадянами в якості операторів «кол-центру», часто скрито або відкрито глузуючи з потерпілих, довіряючи основну роботу з потенційними замовниками операторам «кол-центру».

Приступив до реалізації п`ятої частини свого злочинного плану особа № 2, за попередньою змовою з особою №1, з початку квітня 2014 року (більш точну дату в ході досудового слідства встановити не надалось можливим) залучили до злочинної діяльності особу №3 , яка дала свою згоду на виконання своєї злочинної ролі, яка полягала у створенні сайтів фіктивних Інтернет-магазинів та забезпечення їх діяльності.

Крім того, в один із днів червня 2014 року (більш точну дату в ході досудового слідства встановити не надалось можливим), підшукали особу, а саме особу № 7, яку в подальшому схилили за грошову винагороду до протиправної діяльності та участі у злочинній групі, чітко визначивши його роль, яка полягала в знятті грошових коштів з розрахункових рахунків фіктивних підприємств та передачі їх організаторам, на що останній дав добровільну згоду.

Згідно розробленого плану особа № 1 та особа №2 після придбання фіктивних підприємств передали особі № 7, наявні в них банківські картки та пін-коди до них для забезпечення доступу до рахунків, відкритих в АТ «Райфайзен Банк Аваль» та ПАТ КБ «ПриватБанк» фіктивних підприємств.

Згідно відведеної ролі особа № 7, в процесі діяльності організованої групи, отримував грошові кошти замовників Інтернетмагазинів «key-shop.com.ua», «key-store.com-ua», «terminal-uk.com.ua», «citylink-group.com.ua», «elex-shop.com.ua» шляхом зняття з розрахункових рахунків фіктивних підприємств ТОВ «Кей Інвест», ТОВ «Термінал Стор», ТОВ «Кей Шоп», ТОВ «Кей Стор», ТОВ «Сітілінк Груп», ТОВ «Елекс груп», відкритих в АТ «Райфайзен Банк Аваль» та ПАТ КБ «ПриватБанк»; та передавав їх особі № 2 і особі №1. Роботою особи № 7 керували безпосередньо особа №1 та особа №2, а у випадку зняття грошових коштів ТОВ «Елекс груп» - також і особа № 3. за вказівкою останніх.

Особа №7 діяла в рамках єдиного розробленого особою № 2 та особою №1 злочинного плану, а його грошова винагорода прямо залежала від досягнення єдиного злочинного результату.

Також, 17.01.2015 року використовуючи Інтернет - мережу «Вконтакте» підшукали неповнолітнього ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , якого за грошову винагороду схилили до участі у діяльності злочинної групи. Про те що ОСОБА_5 , є неповнолітнім, особа №2 та особа №1, знали та усвідомлювали протиправність своїх дій. ОСОБА_5 дав свою добровільну згоду та працював оператором «кол-центру» Інтернет - магазинів з січня 2015 по серпень 2015 року та відповідно до своєї злочинної ролі забезпечував та обробляв переважну більшість замовлень в фіктивних Інтернет-магазинах.

Таким чином, особа №1, особа №2, особа №3, особа №7, ОСОБА_5 та інші невстановлені оператори «кол-центру», матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, були об`єднані єдиним злочинним планом на вчинення шахрайства за допомогою незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки з розподілом функцій кожного учасника їх дії мали на меті реалізацію злочинного наміру на всіх його етапах, та були направлені на досягнення єдиного злочинного результату, до якого прагнули всі вищевказані особи.

За реалізацією всіх п`яти частин єдиного злочинного плану в середині березня 2015 року було завершено створення злочинної групи.

Група мала стійкий характер, високий ступінь організованості, відрізнялася чітким плануванням, підготовкою до вчинення злочинів, стабільністю складу, розподілом ролей та функцій між учасниками групи.

Відповідно до плану, відвівши собі роль організаторів та керівників створеної злочинної групи, особа № 1 та особа №2 забезпечили її стійкість, згуртованість учасників єдиним наміром щодо вчинення злочинів, шляхом підтримання постійних зв`язків між організаторами та іншими учасниками, тривалості злочинної діяльності, чіткого визначення їх централізованого підпорядкування за напрямками злочинної діяльності та розподілу ролей, фінансування діяльності та технічного забезпечення вчинення злочинів.

Зокрема, особою №1 та особою №2 було розроблено та забезпечено виконання заходів, спрямованих на створення необхідних умов існування злочинного об`єднання, які полягали у фінансуванні, приховуванні та прикритті такої діяльності, побутовому, технічному, інформаційному забезпеченні учасників злочинної групи. При цьому вказані особи, керуючи утвореною ними злочинною групою, будучи організаторами вчинення злочинів, безпосередньо контролювали злочинну діяльність підлеглих через особисте спілкування з ними, за допомогою створеної особою №3 web-сторінки з базою даних та прослуховування записів розмов операторів «кол-центру», зроблених ТОВ «БІНОТЕЛ» в рамках надання послуг «Сіп-телефонії», а також самостійно приймали активну участь у вчиненні злочинів.

Згідно розробленого плану злочинних дій, який був відомий усім учасникам, організатори особа №1 та особа №2 розподіляли між ними відповідні ролі:

Особа №1 та особа №2 керуючи утвореною ними злочинною групою, діючи спільно за попередньою змовою, не розділяючи між собою ролі, організовували, координували і контролювали роботу інших членів злочинного угруповання, самостійно приймали активну участь у вчиненні злочинів, здійснювали матеріальне, технічне, побутове забезпечення членів групи, проводили навчання операторів «кол-центру», розподіляли між учасниками отриманий від злочинної діяльності дохід, здійснювали придбання фіктивних підприємств для ведення злочинної діяльності, вербували членів злочинної групи, впроваджували та самостійно здійснювали заходи конспірації

Особа № 3, якої відведена роль виконавця, відповідно до злочинного плану, створювала сайти фіктивних Інтернет-магазинів та забезпечувала їх діяльність, створила та забезпечувала технічну підтримку web-програми з базою даних для роботи операторів «кол-центру», за вказівкою особа № 2 та особа №1, керував роботою особи №7, під час дії фіктивного Інтернет-магазину «elex-shop.com.ua»;

Особа №7, якої відведена роль виконавця, відповідно до злочинного плану, з метою отримання в ТОВ «Інтертелеком» номерів, зареєструвала ФОП ОСОБА_11 та в подальшому придбала комп`ютерне обладнання (Інтернет модеми), знімала грошові кошти з розрахункових рахунків фіктивних підприємств та передавала їх організаторам.

ОСОБА_5 , якому відведена роль виконавця, відповідно до злочинного плану, зв`язувався та спілкувався з потенційними замовниками, створюючи враження роботи справжнього «кол-центру», використовуючи створену ОСОБА_12 , web-програму з базою даних приймав та обробляв замовлення, висилав реквізити для перерахунку коштів.

З метою приховування злочинної діяльності особа №1 та особа №2 створили систему конспіративних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки учасників злочинної групи та попередження виявлення і запобігання загрозам викриття з боку правоохоронних органів чи створення перешкод від інших злочинців.

Зокрема особа №1 та особа №2 розробили та запровадили на всіх етапах діяльності правила конспірації, які передбачали: зміну телефонних терміналів та абонентських номерів; спілкування та обмін інформацією через конкретну сторінку в соціальній мережі в Інтернеті; відсутність особистих контактів між членами угруповання, де не було необхідності у взаємодії для досягнення цілей злочинної діяльності; обмеження особистих контактів операторів «кол-центру» як між собою, так і з іншими членами злочинної групи, робота через «мобільний» Інтернет, знаходячись в автомобілях, використання підроблених документів, що посвідчують особу, використання для проживання тимчасових місць зйомних квартир, пансіонів, готелів; постійна зміна міст та місць мешкання, орієнтування операторів «кол-центру» на уникнення вчинення шахрайських дій відносно мешканців м. Одеси, оскільки в м. Одесі знаходились переважна кількість операторів «кол-центру». Так ОСОБА_5 представлявся потерпілим як ОСОБА_13 , особа №1 представлялась як ОСОБА_14 , особа № 2, представлялась як ОСОБА_15 , невстановлена особа, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, як ОСОБА_16 .

Обравши собі роль керівників особа № 1 спільно із особою №2 на протязі першого півріччя 2015 року створили та очолили злочинну групу, яка діяла на території України навесні та влітку 2015 року.

Здійснювали загальне керівництво організованою групою, координували дії кожного з її учасників, розподіляли їх злочинні ролі, прибутки, отримані від злочинної діяльності, підтримували функціонування та здійснювали безпосередньою координацією всієї організованої злочинної групи. Їх вказівки для всіх членів ОЗГ були обов`язковими для виконання.

Особа №1 та особа №2 розподіляли між учасниками організованої групи грошові кошти, здобуті у процесі злочинної діяльності. Керуючи утвореною ними злочинною групою здійснювали матеріальне, технічне, побутове забезпечення особи № 3, матеріальне та побутове забезпечення особи №7, проводили навчання операторів «кол-центру», здійснювали їх матеріальне та технічне забезпечення, а також здійснювали придбання фіктивних підприємств для ведення злочинної діяльності.

Діючи за вказаним планом вищеописаним способом, ОСОБА_5 , разом з особою № 1, особою №2, особою №3, особою №7, та іншими невстановленими слідством особами, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження, спеціально, добровільно, діючи у складі організованої злочинної групи, об`єднаної єдиним планом з розподілом функцій кожного учасника, направлених на досягнення цього плану, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки на протязі березня-серпня 2015 року скоїли наступні епізоди злочинів:

Так, 06.04.15р. потерпілий ОСОБА_17 на сайті «key-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Asus Zenfone 6», вартістю 4 284 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_17 , 07.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_17 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення за № 407017.

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_17 інформацію, про те, що Інтернет-магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_17 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення №407017 перерахував, шляхом внесення готівки через відділення ПАТ «УкрСиббанк» в м. Кременчук, Полтавської області, за придбання мобільного телефону «Asus Zenfone 6», грошові кошти в сумі 4 284 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей шоп», отримав їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Одесі, та передав особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_17 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 06.04.15р. потерпілий ОСОБА_18 на сайті «key-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Bleckberry Passport», вартістю 11 293 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_18 06.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_18 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення за № 406993.

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_18 інформацію, про те, що Інтернет-магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_18 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення №406993 перерахував, використовуючи електрону систему «Liq Pay», за придбання мобільного телефону «Bleckberry Passport», грошові кошти в сумі 11 293 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей шоп», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2 , які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_18 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 06.04.15р. потерпіла ОСОБА_19 на сайті «key-shop.com.ua», знайшла оголошення про продаж фотоапарату «Canon EOS 700 D», вартістю 9 258 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_19 07.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_18 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_19 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_19 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення перерахувала, використовуючи програму «Приват 24», за придбання фотоапарату «Canon EOS 700 D», грошові кошти в сумі 9 258 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей шоп».

07.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_2 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей шоп», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Одесі та передала особі №1 та особі №2 , які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_19 чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того 15.04.15р. потерпілий ОСОБА_20 , на сайті «key-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Samsung N 910 H», вартістю 12 799 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_20 , 15.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_19 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_20 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Інвест».

16.04.15р., о 10:32 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_20 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення перерахувала, шляхом внесення готівки через відділення ПАТ «УкрСиббанк» в м. Кременчук, Полтавської області, за придбання мобільного телефону «Samsung N 910 H», грошові кошти в сумі 12 799 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Інвест».

16.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей Інвест», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: вул. Академіка Корольова, 16 та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_20 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 16.04.15р. потерпілий ОСОБА_21 на сайті «key-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «One Plus One 16 Gb Silk White», вартістю 6 936 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_21 16.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_20 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_21 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Інвест».

16.04.15р., о 16:10 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_21 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення використовуючи програму «Приват24» перерахував, за придбання мобільного телефону «One Plus One 16 Gb Silk White», грошові кошти в сумі 6 936 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Інвест».

16.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей Інвест», отримала їх у відділенні АТ «Райфайзен Банк Аваль» за адресою: вул. Академіка Корольова, 16 та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_21 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 20.04.15р. ОСОБА_22 , на сайті «key-store.com-ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Sony Xperia Z 2», вартістю 7 568 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_22 , 20.04.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_21 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру», та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_22 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_6 (МФО 300711) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Стор».

23.04.15р., о 12:37 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_22 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: м. Київ, вул. Лятошинського, 14, перерахував за придбання мобільного телефону «Sony Xperia Z 2», грошові кошти в сумі 7 568 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Стор».

23.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_6 (МФО 300711) відкритої підприємством ТОВ «Кей Стор», отримала їх у відділенні АТ «Райфайзен Банк Аваль» за адресою: вул. Академіка Корольова, 16 та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_22 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 20.04.15р. потерпілий ОСОБА_23 , на сайті «key-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж телевізора «Samsung UE48H6400» вартістю 11 596 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_23 , 20.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_22 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_23 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Інвест».

20.04.2015р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_23 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Дніпропетровськ, перерахував за телевізор «Samsung UE48H6400», грошові кошти в сумі 11 596 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Інвест».

20.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей Інвест», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога 140, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_23 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 22.04.15р. потерпілий ОСОБА_24 , на сайті «key-store.com-ua» знайшов оголошення про продаж приставки «Sony PlayStation 4» вартістю 6 671 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_24 , 22.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_21 з особою № 1 та в подальшому з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_24 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Інвест».

22.04.2015р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_24 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ «ПУМБ», в м. Миколаєві, перерахував за приставку «Sony PlayStation 4» грошові кошти в сумі 6 671 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Інвест».

22.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_3 (МФО 320649) відкритої підприємством ТОВ «Кей Інвест», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога 55, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_24 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 23.04.15р. потерпілий ОСОБА_25 на сайті «key-store.com-ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Xiaomi Mi4 16 GB WHITE» вартістю 7 038 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_25 , 22.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_21 з особою №1 та в подальшому з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_25 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_6 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Стор».

23.04.2015р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_25 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: м. Київ, вул. Полтавська, 10, перерахував за мобільний телефон «Xiaomi Mi4 16 GB WHITE» грошові кошти в сумі 7 038 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Стор».

23.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_6 відкритої підприємством ТОВ «Кей Стор», отримала їх та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_25 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 23.04.15р. потерпіла ОСОБА_26 , на сайті «key-store.com-ua» знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Lenovo s850 Black» вартістю 3 078 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_26 , 23.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_23 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_26 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_6 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Інвест».

23.04.2015р. о 10:11 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_26 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Невського,6 перерахувала за мобільний телефон «Lenovo s850 Black» грошові кошти в сумі 3 078 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Стор».

23.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк» з р/р № НОМЕР_6 відкритої підприємством ТОВ «Кей Стор», отримала їх у відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_26 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 24.04.15р. потерпіла ОСОБА_7 , на сайті «key-store.com-ua», знайшла оголошення про продаж фотоапарату «Nikon D 7100 body», вартістю 14 755 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_7 , 24.04.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_21 з особою №1, та в подальшому з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_7 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_6 (МФО 300711) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Кей Стор».

24.04.15р., о 14:00 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_7 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, вул. Ліскова, 7, перерахувала за фотоапарат «Nikon D 7100 body», грошові кошти в сумі 14 755 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Кей Стор».

24.04.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_6 відкритої підприємством ТОВ «Кей Стор», отримала їх та передала особі № 1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_7 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 20.05.15р. потерпіла ОСОБА_27 на сайті «terminal-uk.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 5S 64 Gb», вартістю 10 359 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_27 , 20.05.15р., біля 12:00 год., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_24 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_27 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_25 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Термінал Стор».

20.05.15р., о 13:00 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_27 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Харків, перерахувала за мобільний телефон «Iphone Apple 5S 64 Gb» грошові кошти в сумі 10 359 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Термінал Стор».

20.05.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_25 відкритої підприємством ТОВ «Термінал Стор», отримала їх в банкоматі за адресою вул. 25-й Чапаєвськой дивізії, 1, в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_27 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 20.05.15р .потерпілий ОСОБА_28 на сайті «terminal-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Meizu MX 3 16 Gb Blak», вартістю 4 130 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_28 20.05.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_24 з особою №2, та в подальшому з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_28 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_25 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Термінал Стор».

20.05.15р., о 13:41 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_28 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: м. Миколаїв, вул. Васляєва, 51, перерахував за мобільний телефон «Meizu MX 3 16 Gb Blak», грошові кошти в сумі 4 130 гривню 90 копійок на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Термінал Стор».

20.05.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_25 відкритої підприємством ТОВ «Термінал Стор», отримала їх в банкоматі за адресою вул. 25-й Чапаєвськой дивізії, 1, в м. Одесі, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_28 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 22.05.15р. потерпілий ОСОБА_29 на сайті «terminal-uk.com.ua», знайшов оголошення про продаж ігрової приставки «Sony Play station 4», вартістю 6 490 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_29 22.05.15р. біля 10:00 год., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_24 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_29 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_25 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Термінал Стор».

22.05.15р. о 10:15 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_29 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: м. Київ, проспект Воздухофлотський, 42, перерахувала за ігрову приставку «Sony Play station 4», грошові кошти в сумі 6 490 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Термінал Стор».

22.05.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_25 відкритої підприємством ТОВ «Термінал Стор», отримала їх в банкоматі за адресою вул. Люстдорфська дорога 140/1, в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2 , які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_29 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 22.05.15р. потерпілий ОСОБА_30 , на сайті «terminal-uk.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Meizu M 1 note», вартістю 5 240 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_30 , 22.05.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_24 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_30 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_25 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Термінал Стор».

22.05.15р. о 12:52 год., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_30 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Мукачеві, по вул. Валенберга, 1 перерахував за мобільний телефон «Meizu M 1 note», грошові кошти в сумі 5 240 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Термінал Стор».

22.05.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_25 відкритої підприємством ТОВ «Термінал Стор», отримала їх в банкоматі за адресою вул. Люстдорфська дорога 140/1, в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_30 ,. чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 16.06.15р. потерпілий ОСОБА_31 , на сайті «citylink-group.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Sony Xperia z2 » вартістю 6 360 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_31 , 16.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_26 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_31 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_27 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

16.06.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_31 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення використовуючи програму «Приват 24» знаходячись в смт Комінтерново, Одеської області, перерахував за мобільний телефон «Sony Xperia z2 », грошові кошти в сумі 6 360 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

16.06.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_27 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі за адресою вул. Люстдорфська дорога 140 В, в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_32 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 17.06.15р. потерпіла ОСОБА_33 , на сайті «citylink-group.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone 6» вартістю 14 290 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_33 , 17.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_28 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення.

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_34 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» р/р № НОМЕР_27 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

17.06.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_33 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: м. Київ, вул. Луначарського, 10, перерахувала за мобільний телефон «Iphone 6», грошові кошти в сумі 14 290 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

17.06.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту ПАТ КБ «ПриватБанк», з р/р № НОМЕР_27 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі за адресою вул. Люстдорфська дорога 140/1, в м. Одесі, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_34 ,чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 18.06.15р. потерпілий ОСОБА_35 , на сайті «citylink.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільних телефонів «Iphone 6 Gold», «Iphone 6 space gray» загальною вартістю 23 980 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_35 , 18.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_28 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_35 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

18.06.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_35 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення шляхом внесення готівки через відділення АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, перерахував за мобільний телефон «Iphone 6 Gold» та мобільний телефон «Iphone 6 space gray», грошові кошти в сумі 23 980 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

19.06.15 після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_35 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 16.06.15р. потерпілий ОСОБА_36 на сайті «citylink.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone 5» вартістю 9 335 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_36 16.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_28 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_37 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_27 (МФО 321842) відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

17.06.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_36 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення використовуючи програму «Приват 24» перерахував за мобільний телефон ««Iphone 5» грошові кошти в сумі 9 335 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

17.06.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову ПАТ КБ «Приват Банк» з р/р № НОМЕР_27 (МФО 321842) відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» за адресою: м. Одеса, вул. Академіка Вільямса, 73/1, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_38 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 18.06.15р. потерпілий ОСОБА_39 , на сайті «citylink-group.com.ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 6 16Gb», вартістю 11 900 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3 відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_39 , 18.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_30 з невстановленою слідством особою, який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_16 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, невстановлена слідством особа шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_40 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказала реквізити пластикової карти ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

18.06.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_39 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу у відділені АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, перерахував за придбання мобільного телефону «Iphone Apple 6 16Gb», грошові кошти в розмірі 11 900 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

18.06.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову карту АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», в м. Одесі, та передала особі № 1 та особі №2 , які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_41 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 22.06.15р. потерпілий ОСОБА_42 , на сайті «citylink.com.ua» знайшов оголошення про продаж ноутбуків «Asus», вартістю 4 760 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_42 , 22.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_28 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_43 ,. інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

22.06.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_42 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення перерахував за три ноутбука «Asus» грошові кошти в розмірі 14 280 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

22.06.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 11 та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_44 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 22.06.15р. потерпілий ОСОБА_45 на сайті «citylink-group.com.ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 5s» вартістю 8 570 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_45 22.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_30 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_46 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

24.06.15р., о 11:52 годині, виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_45 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, знаходячись у відділенні ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» за адресою: м. Бравори, вул. Гагарина, 22, Київська область, шляхом грошового переказу перерахував за мобільний телефон «Iphone Apple 6 64Gb» грошові кошти в розмірі 8 570 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

24.06.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Олександра Невського, 57, та передала особі № 1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_47 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 25.06.15р. потерпілий ОСОБА_48 на сайті «citylink-group.com.ua» знайшов оголошення про продаж ігрової консолі «Sony PS 4» вартістю 5 343 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_48 , 25.06.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_30 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_49 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

25.06.15р., о 11:49 годині, виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_48 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, використовуючи програму «Приват 24» перерахував за придбаня ігровї консолі «Sony PS 4», грошові кошти в розмірі 5 343 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

26.06.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Одесі та передала особі № 1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_50 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 26.06.15р. потерпілий ОСОБА_51 , на сайті «citylink-group.com.ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 6 64Gb», вартістю 13 575 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа №3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_51 , 26.06.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_30 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_51 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_29 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Сітілінк груп».

26.06.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_51 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу у відділені АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, проспект Героїв Сталінграда, 24 перерахував за придбання мобільного телефону «Iphone Apple 6 64Gb», грошові кошти в сумі 13 575 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Сітілінк груп».

26.06.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_29 відкритої підприємством ТОВ «Сітілінк груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Одесі, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_51 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 27.07.15р. потерпілий ОСОБА_52 на сайті «elex-shop.com.ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 6 плюс», вартістю 18 150 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_52 27.07.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_31 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_52 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

27.07.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_52 за допомогою свого знайомого ОСОБА_53 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, вул. Федорова Івана, 10, перерахував за придбання мобільного телефону «Iphone Apple 6 плюс», грошові кошти в сумі 18 150 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

27.07.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Олександра Невського, 57, та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_54 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 27.07.15р. потерпілий ОСОБА_55 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb Space Gray», вартістю 16 490 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_55 , 27.07.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_55 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

27.07.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_55 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, використовуючи програму «Приват24», перерахував за придбання мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb Space Gray», грошові кошти в сумі 16 325,10 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

27.07.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Олександра Невського, 57, та передала особі №1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_56 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 28.07.15р. потерпілий ОСОБА_57 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb Space Gray», вартістю 16 490 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_57 , 28.07.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_58 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

28.07.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_57 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк» по вул. Кутузова, 2 в м. Києві, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb Space Gray», грошові кошти в сумі 16 490 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

28.07.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 , відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 20, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_59 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 28.07.15р. потерпілий ОСОБА_60 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb», вартістю 16 350 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_60 , 28.07.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_61 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

29.07.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_60 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу у відділені АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Київ, проспект Перемоги 9,, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple Iphone 6 64 Gb Space Gray», грошові кошти в сумі 16 350 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

29.07.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 , відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Сегедська, 19, та передала особі №1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_62 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму

Крім того, 31.07.15р., потерпіла ОСОБА_63 на сайті «elex-shop.com.ua» знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone Apple 5 S 16 Gb», вартістю 9 250 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_63 01.07.15р., біля 12:00 годин, зв`язавшись по телефону № НОМЕР_31 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за адміністратора сайту на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформив його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_64 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

31.07.15р., о 12:41 годин, виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_63 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу у відділені ПАТ КБ«ПриватБанк», за адресою: м. Київ, вул. Гната Юри, 7, перерахувала за придбання мобільного телефону «Iphone Apple 5 S 16 Gb», грошові кошти в сумі 9 110 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

31.07.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 20 та передала особі №1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_65 чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму

Крім того, 04.08.15р. потерпілий ОСОБА_66 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж цифрового ефірного приймача «DVB-T2 Romsat RS -300», вартістю 560 гривень та фритюрниці «Moulinex AF 135 D 10» вартістю 1200 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_66 , 04.08.15р., неодноразово зв`язувався по телефону № НОМЕР_33 з особою № 2, яка видала себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_15 та також з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, особа № 2, шляхом смс повідомлення надіслала ОСОБА_67 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

04.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_66 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу використовуючи програму «Приват24», перерахував за придбання цифрового ефірного приймача «DVB-T2 Romsat RS -300», та фритюрниці «Moulinex AF 135 D 10», грошові кошти в сумі 1 760 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

05.08.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі особа №7 відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, та передала особі № 1 та особі №2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_68 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму

Крім того, 04.08.15р., потерпіла ОСОБА_69 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Iphone 5S gold», вартістю 10 239 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_69 , 04.08.15р. неодноразово зв`язувалася по телефону № НОМЕР_33 з особою № 2, яка видала себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_15 , особою № 1, яка видала себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_14 , а також з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_69 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

04.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_69 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Львів, перерахувала за придбання мобільного телефону Iphone 5S gold» грошові кошти в суммі 10 239 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

05.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_69 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму

Крім того, 04.08.15р. потерпілий ОСОБА_70 на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «IPhone Apple 6 16 Gb», вартістю 12 399 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_70 04.08.15р. неодноразово зв`язувався по телефону № НОМЕР_31 з особою № 2, яка видала себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_15 , особою № 1, яка видала себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_14 , а також з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_71 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_70 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

04.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_70 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення банку в м. Києві, перерахував за придбання мобільного телефону «IPhone Apple 6 16 Gb» грошові кошти в сумі 12 399 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

05.08.15р. після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа №7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль», в м. Києві, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_70 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 05.08.15р. потерпілий ОСОБА_72 , на сайті «elex.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 16 Gb Space Gray», вартістю 12 399 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_72 , 05.08.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_34 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_72 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

05.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_72 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, по вул. Подлісна, 3-А, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 16 Gb Space Gray», грошові кошти в сумі 12 399 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

05.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, та передала особі №1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_72 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того 05.08.15р. потерпіла ОСОБА_73 на сайті «elex.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6», вартістю 12 399 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_73 , 05.08.15р. зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_73 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

06.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_73 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення банку ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, по вул. Васильковська, 130/57, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6», грошові кошти в сумі 12 399 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

06.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову АТ «Райфайзен Банк Аваль», з р/р № НОМЕР_16 відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі АТ «Райфайзен Банк Аваль» в м. Києві, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_73 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 07.08.15р., потерпіла ОСОБА_74 на сайті «elex.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6», вартістю 12 500 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_74 07.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_74 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

07.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_74 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через термінал банку ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6», грошові кошти в сумі 12 500 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

Однак в подальшому розрахунковий рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Райфайзен Банк Аваль» 11.08.2015р. було заблоковано Державною службою фінансового моніторингу України, в зв`язку з чим довести свій приступний умисел до кінця членам організованої групи не надалось можливим, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_74 чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 07.08.15р. потерпіла ОСОБА_75 на сайті «elex.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 5», вартістю 10 959 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_75 07.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_35 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_76 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

07.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_75 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу через відділення банку АТ «Райфайзен Банк Аваль», за адресою: вул. Дніпровська набережна 7, в м. Києві, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 5», грошові кошти в сумі 10 959 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

Однак в подальшому розрахунковий рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Райфайзен Банк Аваль» 11.08.2015р. було заблоковано Державною службою фінансового моніторингу України, в зв`язку з чим довести свій приступний умисел до кінця членам організованої групи не надалось можливим, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_77 чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 07.08.15р. потерпіла ОСОБА_78 на сайті «elex-shop.com.ua», знайшла оголошення про продаж двох мобільних телефонів «Apple iPhone 6 64 Gb silver» та «Apple iPhone 6 64 Gb gold» та годинник «Apple Watch», загальною вартістю 45 141 гривня, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_78 07.08.15 зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_79 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку АТ «Райфайзен Банк Аваль», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти АТ «Райфайзен Банк Аваль» з р/р № НОМЕР_16 , відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

07.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_78 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу використовуючи програму «Приват24», перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 64 Gb silver», мобільного телефону «Apple iPhone 6 64 Gb gold» та годинника «Apple Watch» грошові кошти в суммі 45 141 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

Однак в подальшому розрахунковий рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Райфайзен Банк Аваль» 11.08.2015р. було заблоковано Державною службою фінансового моніторингу України, в зв`язку з чим довести свій приступний умисел до кінця членам організованої групи не надалось можливим, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_78 чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 12.08.15р. о 23:00 годин, потерпілий ОСОБА_80 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 Space Gray 16 Gb», вартістю 12 399 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_80 , 13.08.15р., близько 14:00 годин, зв`язавшись по телефону № НОМЕР_35 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_81 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

13.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_80 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: бульвар Дружби Народів, 25 в м. Києві, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 Space Gray 16 Gb», грошові кошти в сумі 12 399 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

13.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, по вул. Хрещатик, 52, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_82 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 13.08.15р., о 12:00 годин, потерпіла ОСОБА_83 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 Gold 64 Gb», вартістю 14 559 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_83 , 13.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_35 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_83 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

13.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_83 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», за адресою: вул. Тургенівська, 26, 25 в м. Києві, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 Gold 64 Gb», грошові кошти в сумі 14 559 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

13.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, по вул. Хрещатик, 52, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_83 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 14.08.15р., потерпілий ОСОБА_84 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж «Apple iPad mini Retina silver 128 Gb», вартістю 10 799 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, ОСОБА_84 , 14.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_34 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_85 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р. виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_84 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, перерахував за придбання «Apple iPad mini Retina silver 128 Gb», грошові кошти в сумі 10 799 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, проспект Науки 9, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_86 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 14.08.15р., потерпіла ОСОБА_87 , на сайті «elex-shop.com.ua» знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 16 Gb Gold», вартістю 12 639 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_87 , 14.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_35 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_87 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпіла ОСОБА_87 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, вул. Івана Кудрі 36, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 16 Gb Gold» грошові кошти в сумі 12 639 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, проспект Науки 9, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_87 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 14.08.15р., потерпілий ОСОБА_88 на сайті «elex-shop.com.ua» знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 Gold 64 Gb»,», вартістю 16 239 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_88 14.08.15р., біля 15:00 годин, зв`язавшись по телефону № НОМЕР_31 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_88 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, потерпілий ОСОБА_88 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, проспект Воздухофлотський, 42, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 Gold 64 Gb» грошові кошти в сумі 16 239 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

14.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Києві, проспект Науки 9, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_88 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 20.08.15р., потерпіла ОСОБА_89 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшла оголошення про продаж «Apple iPade mini LTE 126 Gb Gold», вартістю 12 879 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі. Далі, подруга потерпілої ОСОБА_90 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зв`язавшись по телефону № НОМЕР_36 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_90 , інформацію про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

20.08.15р., виконуючи зазначені вимоги, ОСОБА_91 , яка діяла за проханням потерпілої ОСОБА_90 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, вул. Алма-атинська, 2-Б, перерахувала за придбання «Apple iPade mini LTE 126 Gb Gold» грошові кошти в сумі 12 879 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

20.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Харкові, мкр. Гагаріна, вул. Вернадського, 12, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_90 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 20.08.15р., потерпіла ОСОБА_92 , на сайті «elex-shop.com.ua» знайшла оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 5 S silver 16 Gb», вартістю 10 079 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_92 , 20.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_31 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_92 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

20.08.15р. потерпіла ОСОБА_92 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Полтаві, перерахувала за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 5 S silver 16 Gb» грошові кошти в сумі 10 079 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

20.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Харкові, мкр. Гагаріна, вул. Вернадського, 12, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_92 , чим завдали матеріальну шкоду останній на вищевказану суму.

Крім того, 21.08.15 потерпілий ОСОБА_93 , на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 Space Gray 64 Gb», вартістю 12 399 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_93 , 21.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_93 , інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

21.08.15р., потерпілий ОСОБА_93 , нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, вул. Горького 164, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 Space Gray 64 Gb», грошові кошти в сумі 12 522,99 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

21.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7 , відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Харкові, вул. Маломясницька, 2-А, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_93 , чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

Крім того, 21.08.15р., потерпілий ОСОБА_94 на сайті «elex-shop.com.ua», знайшов оголошення про продаж мобільного телефону «Apple iPhone 6 64 Gb», вартістю 14 559 гривень, яке розмістила на вказаному сайті особа № 3, відповідно до своєї злочинної ролі.

Далі, ОСОБА_94 , 21.08.15р., зв`язавшись по телефону № НОМЕР_32 з ОСОБА_5 , який також діючи відповідно до злочинної ролі, відведеної йому організаторами, використовуючи заходи конспірації видав себе за оператора «кол-центру» на ім`я ОСОБА_13 , та достовірно усвідомлюючи факт відсутності вищевказаного товару, оформили його замовлення .

Після оформлення замовлення, ОСОБА_5 , шляхом смс повідомлення надіслав ОСОБА_94 інформацію, про те, що Інтернет - магазин працює по передоплаті на картку ПАТ КБ «ПриватБанк», при цьому для здійснення грошового переказу вказав реквізити пластикової карти ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої на афілійоване підприємство ТОВ «Елекс груп».

21.08.15р. потерпілий ОСОБА_94 нічого не підозрюючи про шахрайські наміри членів організованої групи, відповідно до замовлення, шляхом грошового переказу знаходячись у відділені ПАТ КБ «ПриватБанк», в м. Києві, перерахував за придбання мобільного телефону «Apple iPhone 6 64 Gb», грошові кошти в сумі 14 704, 59 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок ТОВ «Елекс груп».

21.08.15р., після надходження грошових коштів у вищевказаній сумі, особа № 7, відповідно до своєї злочинної ролі, використовуючи пластикову картку ПАТ КБ «ПриватБанк» з р\р № НОМЕР_13 (МФО 300711), відкритої підприємством ТОВ «Елекс груп», отримала їх в банкоматі ПАТ КБ «ПриватБанк» в м. Харкові, вул. Маломясницька, 2-А, та передала особі № 1 та особі № 2, які відповідно до злочинної домовленості розподілили їх між учасниками групи та витратили їх на власні потреби, при цьому не виконавши свого зобов`язання перед ОСОБА_94 чим завдали матеріальну шкоду останньому на вищевказану суму.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою провину у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 ч.4, ст.15 ч. 3, 190 ч. 4 КК України визнав повністю, підтвердивши викладені в обвинувальному акті фактичні обставини та показав, що до участі у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень його схилили ОСОБА_95 та ОСОБА_71 , яким було відомо про те, що він є неповнолітнім. На прохання вказаних осіб, які були організаторами та приймали безпосередню участь у вчиненні кримінальних правопорушень, він дав свою добровільну згоду та працював оператором «кол-центру» Інтернет - магазинів з січня по серпень 2015 року та відповідно до своєї злочинної ролі забезпечував та обробляв переважну більшість замовлень потерпілих в фіктивних Інтернет - магазинах. Йому було відомо, що він вчиняє шахрайство за допомогою незаконних операції з використанням електронно-обчислювальної техніки, оскільки оформляючи замовлення товару усвідомлював те, що фактично товар відсутній та потерпілі сплативши грошові кошти його не отримують. . Також йому було відомо про те, що ОСОБА_12 розмішав на сайтах фіктивних Інтернет магазинах оголошення про продаж товару. Грошові кошти отримані від вчинення кримінальних правопорушень йому перераховували ОСОБА_95 та ОСОБА_71 , на його банківську картку. 27.08.2015р. він самостійно прийшов до правоохоронних органів та повідомив про скоєні кримінальні правопорушення. Злочині він вчиняв у зв`язку із скрутним майновим становищем, у скоєному щиро покаявся.

Потерпілі ОСОБА_19 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_96 , ОСОБА_97 , ОСОБА_98 , ОСОБА_28 ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_99 , ОСОБА_100 , ОСОБА_101 , ОСОБА_102 , ОСОБА_33 , ОСОБА_36 , ОСОБА_103 , ОСОБА_48 , ОСОБА_104 , ОСОБА_39 , ОСОБА_52 , ОСОБА_55 , ОСОБА_60 , ОСОБА_105 , ОСОБА_66 , ОСОБА_69 , ОСОБА_70 , ОСОБА_72 , ОСОБА_73 , ОСОБА_74 , ОСОБА_106 , ОСОБА_78 , ОСОБА_80 , ОСОБА_83 , ОСОБА_107 ОСОБА_87 , ОСОБА_88 , ОСОБА_89 , ОСОБА_93 , ОСОБА_94 , ОСОБА_35 які були повідомлені належним чином у судове засідання не з`явилися. Потерпілі ОСОБА_31 , ОСОБА_42 , ОСОБА_92 , ОСОБА_97 , подали до суду заяви про розгляд справи у їх відсутності.

Оскільки ОСОБА_5 визнав свою винуватість у скоєні кримінальних правопорушень, підтвердивши викладене в обвинувальному акті, фактичні обставини ніким з учасників судового провадження не оспорюються, відсутні заперечення та сумніви у добровільності їх позицій, суд, відповідно до ч.3 ст. 349 КПК України, вважає їх доведеними та кваліфікує дії ОСОБА_5 за ч. 4 ст. 190 КК України за кваліфікуючими ознаками заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене у складі організованої групи, та за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України за кваліфікуючими ознаками замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене у складі організованої групи.

При призначені покарання ОСОБА_5 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

До обставин, що пом`якшують покарання ОСОБА_5 суд відносить те, що він визнав свою вину та щиро покаявся, скоїв злочин у неповнолітньому віці, добровільно з`явився із зізнанням та детально описав схему злочинної діяльності, активно сприяв розкриттю злочинів, , а також те що він раніше не судимий та позитивно характеризується за місцем проживання.

Обставини, що обтяжують покарання ОСОБА_5 , судом не встановлені.

На підставі викладеного, при наявності вказаних обставин, які пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи обвинуваченого ОСОБА_5 , суд вважає за необхідне застосувати до нього дії ст.69 КК України призначивши основне покарання нижче від найнижчої межі, передбаченої ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України. При цьому суд вважає що виправлення ОСОБА_5 можливе без ізоляції від суспільства та застосовує до нього вимоги ст.75,104 КК України.

Додаткове покарання, передбачене ст.190 ч.4 КК України відповідно до вимог ст.77 КК України до обвинуваченого ОСОБА_5 судом не застосовується.

Процесуальні витрати, пов`язані із залученням експерта підлягають відшкодуванню відповідно до вимог ст.122, 124 КПК України.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 368-371, 373, 374 КПК України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

ОСОБА_5 визнати винним у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України та призначити йому покарання:

- за ч. 3 ст.15, ч. 4 ст. 190 КК України із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі без конфіскації майна.

- за ч. 4 ст. 190 КК України у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.

В силу ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити ОСОБА_5 покарання у вигляді 5 п`яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст. 75, 104 КК України, звільнити ОСОБА_5 від відбуття покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_5 до набрання вироком законної сили залишити особисте зобов`язання.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта у сумі 13055 (тринадцять тисяч п`ятдесят п`ять) гривень 40 копійок.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Одеської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Головуючий - суддя

Судді:

15.09.2016

Дата ухвалення рішення15.09.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63418296
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/3532/16-к

Ухвала від 21.06.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Постанова від 12.09.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Вирок від 15.09.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Постанова від 24.03.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Цільмак К. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні