Ухвала
від 15.12.2016 по справі 614/966/16-ц
БОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Борівський районний суд Харківської області

справа: № 614/966/16-ц

провадження: 2/614/361/16

категорія: 46

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.12.2016 р. Борівський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Федченко В. М.

при секретарі Кравцовій О.П.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду в смт Борова Харківської області цивільну справу за позовом Центрального споживчого товариства до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Борівська селищна рада Борівського району Харківської області, про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою,

ВСТАНОВИВ:

Позивач 08.12.2016 року звернувся до Борівського районного суду Харківської області з вищевказаним позовом.

В попередньому судовому засіданні було з"ясовано, що відповідач зареєстрований і здійснює свою діяльність як фізична особа-підприємець.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ОСОБА_2 зареєстрований як фізична особа-підприємець.

Представник позивача ОСОБА_1 заявив клопотання про закриття провадження по справі, оскільки сторони по справі є суб'єктами господарювання та в даних правовідносинах вбачається господарський спір, який має розглядатись за правилами господарського судочинства.

Представник третьої особи ОСОБА_3 та позивач ОСОБА_4 підтримали позицію представника позивача.

ОСОБА_2 в судове засідання не з"явився з невідомих суду причин, про час і місце судового розгляду повідомлений у встановленому законом порядку.

Суд, вислухавши пояснення сторін, приходить до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст.1, ст.2 Господарського процесуального кодексу України справи у яких сторонами є юридичні особи та громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності, розглядаються господарськими судами.

Відповідно до п. 3.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 10 від 24.10.2011 року «Про деякі питання підвідомчості і підсудності справ господарським судам» господарський спір підвідомчий господарському суду, зокрема, за таких умов: участь у спорі суб'єкта господарювання.

Враховуючи наведене, суд вважає, що спір між сторонами виник у сфері господарювання, тому не повинен розглядатись в порядку цивільного судочинства і провадження по справі підлягає закриттю з підстав, визначених п.1 ч.1ст. 205 ЦПК України, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства судом загальної юрисдикції, а має розглядатись господарським судом.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 205, ст.ст. 206, 208-210 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження по цивільній справі за позовом Центрального споживчого товариства до ОСОБА_2, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Борівська селищна рада Борівського району Харківської області, про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою - закрити, в зв'язку з тим, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через Борівський районний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддя Федченко В. М.

СудБорівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення15.12.2016
Оприлюднено20.12.2016
Номер документу63450933
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —614/966/16-ц

Ухвала від 15.12.2016

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Федченко В. М.

Ухвала від 15.12.2016

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Федченко В. М.

Ухвала від 09.12.2016

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Федченко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні