Ухвала
від 14.12.2016 по справі 605/611/16-к
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/611/16-к

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

"14" грудня 2016 р. м. Підгайці

Слідчий суддя Підгаєцького районного суду Тернопільської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого СВ Підгаєцького ВП БВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене з начальником Підгаєцького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016210160000092 від 21 липня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України, а саме: про надання тимчасового доступу до оригіналів реєстраційної справи товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучиння оригіналів документів, які містять вільні взірці почерку і підпису ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Підгаєцького ВП БВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням, погодженим з начальником Підгаєцького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури Тернопільської області, про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016210160000092 від 21 липня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, а саме: про надання тимчасового доступу до оригіналів реєстраційної справи товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою:

АДРЕСА_2 , з наданням можливості слідчому СВ Підгаєцького ВП БВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , вилучити оригінали документів, які містять вільні взірці почерку і підпису ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які необхідні для проведення почеркознавчої експертизи у кримінальному провадженні, оскільки в інший спосіб їх отримати не являється можливим.

Як вбачається із змісту вказаного клопотання, ОСОБА_6 на праві власності має чотири земельні ділянки площами: 2,48га., 2,09га., 2,41га. та 2,29 га. відповідно до державних актів: серії ЯГ № 003085, серії ЯЕ № 986413, серії ЯГ № 003081, серії ЯГ № 003042.

З моменту оформлення права власності на вказане нерухоме майно, потерпіла договорів оренди на дане нерухоме майно ні з ким не укладала, а також ні з ким ніяких домовленостей з приводу цього не вела. На початку липня 2016 року остання виявила бажання укласти договір оренди двох земельних ділянок (площею 2,29 га. - державний акт серії ЯГ № 003042 та площею 2.48 га. - державний акт серії ЯГ №003085) із сільськогосподарським підприємством ПП ОСОБА_7 , однак цього зробити не змогла, оскільки їй було відмовлено в реєстрації договору у зв`язку з тим, що ніби-то вже існує договір з 2015 року, укладений між ОСОБА_6 та ТзОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особі ОСОБА_5 . Ознайомившись в ІНФОРМАЦІЯ_5 , з вищезазначеними договорами оренди землі від 03.09.2015 року, ОСОБА_6 зробила висновок, що всупереч її волі працівниками ТзОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 було підроблено зазначені договори та сфальсифіковано її підписи. На її думку, в договорі оренди її земельної ділянки площею 2,29 га. працівником ТзОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 зроблено помилку та зазначено площу 2,23 га., отже невідома особа підробила договори оренди від 03.09.2015 року на земельні ділянки загальною площею 2,48 га. та 2,23 га., укладені між ОСОБА_6 та ТзОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особі ОСОБА_5 .

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що 05 квітня 2012 року Товариство з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , зареєстроване як юридична особа за №16451020000000338 у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Керівником вищезазначеного товариства з 04.04.2012 року являється - ОСОБА_5 .

Відповідно до вимог ст. 24 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців (далі Закону), для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються наступні документи:

1. Для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення або в разі подання електронних документів подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі) такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи;

- примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом;

- два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів - один примірник);

- документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи. У разі подання електронних документів для проведення державної реєстрації юридичної особи підтвердженням внесення плати за проведення державної реєстрації юридичної особи є примірник електронного розрахункового документа, засвідченого електронним цифровим підписом;

- інформацію з документами, що підтверджують структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб.

Згідно ст. 11 Закону, державний реєстратор після внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи підприємця, зобов`язаний сформувати реєстраційну справу у якій зберігаються:

- документи, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, зокрема один екземпляр оригіналів установчих документів;

- документи, що подаються для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, зокрема один екземпляр оригіналів змін до установчих документів та`або один екземпляр установчих документів у новій редакції;

- документи про зміну місцезнаходження реєстраційної справи;

- постанови про виїмку документів з реєстраційної справи, примірники протоколів виїмки та копії описів документів, які вилучені;

- документи, що подаються для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Враховуючи те, що 10 жовтня 2016 року ОСОБА_5 , на підставі ст.63 Конституції України, відмовилась від дачі будь-яких показів та експериментальних взірців почерку і підпису, у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме до оригіналів вище перелічених документів, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 , з наданням можливості слідчому СВ Підгаєцького ВП БВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , вилучити оригінали документів, які містять вільні взірці почерку і підпису ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , беручи до уваги матеріали клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя прийшов до висновку, про доведеність підстав вважати, що вищевказані документи, зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, в інший спосіб їх отримати не виявляється можливим, відомості, що містяться в них будуть використані, як доказ, а довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, іншим способом буде неможливим.

За наведених вище обставин, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, є обгрунтованим, а тому його слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.160, 162-164, 309, 370, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Надати слідчому СВ Підгаєцького відділення поліції Бережанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучиння оригіналів документів, які містять вільні взірці почерку і підпису ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 14 січня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу Національної поліції за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Слідчий суддя Підгаєцького районного суду :підписОСОБА_1

СудПідгаєцький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63471852
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —605/611/16-к

Ухвала від 14.12.2016

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні