Ухвала
від 14.12.2016 по справі 404/8070/16-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8070/16-к

Номер провадження 1-кс/404/1846/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2016 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , за участю прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2 , розглянувши в приміщенні суду в місті Кропивницькому, клопотання про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження 42016121010000124, з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 203-2 КК України,

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2016 року прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням, про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні будинку АДРЕСА_1 , власниками якого є ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та фактичним володільцем ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон», з метою відшукання та вилучення: майна та документів, за допомогою яких можуть надаватись послуги з здійснення букмекерської діяльності, що заборонено Законом.

Необхідність проведення такої процесуальної дії слідчий пов`язує з розслідуванням кримінального провадження 42016121010000124 по факту зайняття невідомими особами гральним бізнесом на території м. Кропивницький, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 КК України.

Одержання дозволу на проведення обшуку, ініціатор клопотання обґрунтовує необхідністю процесуальної фіксації доказів у зазначеному кримінальному провадженні, всебічного та повного розслідування і встановлення визначальних обставин та кваліфікуючих ознак у цьому кримінальному провадженні, які неможливо встановити в інший спосіб, тобто в проведенні обшуку приміщення будинку АДРЕСА_1 .

При цьому ініціатор клопотання долучив наявні в матеріалах клопотання письмові докази: протоколи допиту свідків (анкетні данні яких знаходяться в матеріалах поданого клопотання про дозвіл на проведення обшуку) та матеріали оперативного супроводження УЗЕ в Кіровоградській області ДЗЕ НПУ) зі змісту яких можна стверджувати, що працівники ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон», можуть займатись забороненою законом діяльністю, пов`язаною з наданням послуг у сфері грального бізнесу.

З метою припинення можливого злочину, процесуальної фіксації доказів, існує потреба в доступі до означеного приміщення за вказаною адресою, оскільки менш впливові заходи забезпечення не забезпечать виконання завдань у цьому кримінальному провадженні. Зокрема не існує інших процедур для перевірки, чи розміщена спеціальне гральне обладнання - комп`ютерну техніку з програмами грошових ставок на спортивні події, результат в яких наперед невідомий, що дають можливість отримати виграш, чи надаються вказівки щодо проведення азартних ігор та роботи грального закладу, як здійснюється розподіл грошових коштів та фінансування утримання цього закладу, ремонт і укомплектування, тощо. Наявність найманих працівників,- адміністраторів можливих букмекерських контор.

Зміст такої інформації доводить, що речі і документи, які планується відшукати знаходяться в приміщення будинку АДРЕСА_1 , тобто за місцем розташування ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон».

Частина 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних та причетних до кримінального правопорушення осіб.

Прокурор долучив витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно, з якого убачається, що власниками зазначеного у клопотанні нерухомого майна, в якому планується проведення обшуку є ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та фактичним володільцем ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон» (а.к.16-29).

Таким чином, сторона кримінального провадження (прокурор) довів наявність достатніх підстав для одержання ним дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою, а сукупність перелічених в клопотанні обставин та матеріалів доводить, що відшукуванні речі, можуть знаходитися у вказаному приміщенні.

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст. 91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Зазначені в клопотанні документи фактично можуть бути предметом вчинення кримінального правопорушення і мають важливе значення для встановлення визначальних обставин по даному кримінальному провадженню.

За таких обставин клопотання є обґрунтованим і підлягає задоволенню, оскільки представлені матеріали кримінального провадження містять достатньо даних (ст. 234 КПК України), які вказують про необхідність та неможливість в інший спосіб здобути докази, які мають вирішальне значення для кримінального провадження і можуть бути використані органами досудового розслідування у розкритті кримінального правопорушення, за умови дотримання слідчим вимог ст. 236 КПК України.

Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном. ( ч. 7 ст. 236 КПК України ).

Завданням цього кримінального провадження, зокрема, є припинення можливої незаконної діяльності ймовірної букмекерської контори. Тобто, порушені суспільні відносини переважають право на тимчасове обмеження особи у недоторканість її житла чи іншого володіння.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку (один раз) в приміщенні будинку АДРЕСА_1 , власниками якого є ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та фактичним володільцем ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон», з метою відшукання та вилучення: грального обладнання, за допомогою якого здійснюється надання зазначених незаконних послуг: системні блоки персональних комп`ютерів, Інтернет модеми, гральні автомати, електронні носії інформації (флеш накопичувачі, жорсткі та оптичні диски), електронні ключі доступів, телекомунікаційне обладнання, рукописні та друковані документи на яких зафіксовано облік гравців, час гри, сум виграшу та зроблені ними ставки; статутно-реєстраційні документи ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон» (код ЄДРПОУ 40278982); документів, що підтверджують проведення фінансово-господарських операції ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон» (код ЄДРПОУ 40278982) щодо провадження букмекерської діяльності за період з 16.02.2016 по теперішній час, зокрема договорів з додатками до них, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, акти виконаних робіт, актів звірок, специфікацій, довіреностей, цінних паперів, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, відомостей та інше, з можливістю їх вилучити; електронно-обчислювальних приладів, електронних носіїв інформації, які містять інформацію щодо здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон» (код ЄДРПОУ 40278982) щодо провадження букмекерської діяльності, грошових коштів,; завірені копії наказів (контрактів) на призначення директора, заступників, головного бухгалтера, осіб відповідальних за фінансового-господарську діяльність за період з 16.02.2016 по теперішній час, а також осіб, що перебувають у трудових відноси в т.ч. тимчасово, з можливістю їх вилучити; документи бухгалтерського обліку ТОВ «Євротрейд-Кіровоград-Херсон» (код ЄДРПОУ 40278982) щодо провадження букмекерської діяльності за період з 16.02.2016 по теперішній час.

Строк дії цієї ухвали закінчується 14 січня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63475188
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження 42016121010000124, з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 203-2 КК України

Судовий реєстр по справі —404/8070/16-к

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.12.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні