Ухвала
від 13.12.2016 по справі 757/62027/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/62027/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

14.12.2016 старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів документів (у разі відсутності оригіналів їх копій), які містять охоронювану законом таємницю з можливістю їх вилучення (здійснити їх виїмку) в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) розташованого за адресою: АДРЕСА_1 а саме: документів по юридичному оформленню (відкриттю, закриттю) рахунків № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_3 (840), № НОМЕР_2 (978), № НОМЕР_4 (980), № НОМЕР_4 (840), № НОМЕР_4 (978), № НОМЕР_5 (980), відкритих у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), а саме: карток зі зразками підписів та відбитків печаток, всіх документів на підставі яких відкрито рахунок (заяви, доручення, анкети, листи, повідомлення службових осіб підприємства, реєстраційні та установчі документи підприємства, копій особистих документів службових осіб підприємства), розрахункових документів, платіжних доручень, чеків на отримання готівки чи видатково-касових ордерів, документів, які послужили підставою зняття готівки, анкетних даних осіб, які отримували готівку та чекові книжки, документів щодо встановлення та обслуговування банківської розрахункової системи «Клієнт-Банк», «Інтернет-Банкінг» (системи дистанційного банківського обслуговування, далі - КБ), інформацію щодо логіна клієнта, початку сесії, закінчення сесії, ІР-адреси з якої здійснювалося підключення до системи КБ, тип операційної системи комп`ютера клієнта, програми за допомогою якої клієнт здійснює підключення та ім`я комп`ютера, яким користувався клієнт, інформацію про «IP-адреси» комп`ютерів з яких здійснювався доступ на сервер(и) банку, що обслуговує абонента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також відомостей про рух грошових коштів на паперовому носії та в електронному вигляді по рахункам, із зазначенням дат, сум платежів, контрагентів (вказавши найменування контрагенту його ідентифікаційний код, найменування і МФО банку, номер рахунку контрагента), призначення платежу, а також сальдо на початок та кінець кожного банківського дня, за період з моменту відкриття рахунків по час проведення виїмки.

З наданих в обґрунтування матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням НПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000595, зареєстрованому в ЄРДР 28.10.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 та ст. 203-2 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) створено злочинні схеми щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі шляхом використання фіктивних підприємств та організації зайняття гральним бізнесом під виглядом проведення державних лотерей.

Також службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з метою отримання над прибутків, під виглядом випуску та реалізації лотерей « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розповсюдженням яких займається останнє, фактично провадиться незаконна букмекерська діяльність гральний бізнес, що підпадає під норми Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

При цьому, для втілення вказаної протиправної схеми, представниками ПІІ використовується низка суб`єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності серед яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ). В даному випадку, кошти на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " надходять з рахунків транзитних підприємств, які, в свою чергу, отримують їх від комерційних структур реального сектору економіки (т.зв. замовників на обготівковування та мінімізацію податкових платежів).

В ході розслідування встановлено, що в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відкрито рахунки № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_3 (840), № НОМЕР_2 (978), № НОМЕР_4 (980), № НОМЕР_4 (840), № НОМЕР_4 (978), № НОМЕР_5 (980).

Ураховуючи викладене, відомості про рух коштів по рахунках № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_3 (840), № НОМЕР_2 (978), № НОМЕР_4 (980), № НОМЕР_4 (840), № НОМЕР_4 (978), № НОМЕР_5 (980), відкритих у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які містять банківську таємницю, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів зазначених документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку).

В судовому засіданні старший слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з підстав, визначених ч.5, ч.6 ст.163 КПК України, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, та документи, до яких слідчий просить тимчасовий доступ, перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, запитувані відомості можуть бути використані як докази обставин, які не можливо довести у інший спосіб.

Між тим, клопотання слідчого в частині вилучення оригіналів документів, які зазначені в його клопотанні слідчий суддя вважає необґрунтованим.

Таким чином, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.159, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до документів по юридичному оформленню (відкриттю, закриттю) рахунків № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_2 (980), № НОМЕР_3 (840), № НОМЕР_2 (978), № НОМЕР_4 (980), № НОМЕР_4 (840), № НОМЕР_4 (978), № НОМЕР_5 (980), відкритих у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), а саме: карток зі зразками підписів та відбитків печаток, всіх документів на підставі яких відкрито рахунок (заяви, доручення, анкети, листи, повідомлення службових осіб підприємства, реєстраційні та установчі документи підприємства, копій особистих документів службових осіб підприємства), розрахункових документів, платіжних доручень, чеків на отримання готівки чи видатково-касових ордерів, документів, які послужили підставою зняття готівки, анкетних даних осіб, які отримували готівку та чекові книжки, документів щодо встановлення та обслуговування банківської розрахункової системи «Клієнт-Банк», «Інтернет-Банкінг» (системи дистанційного банківського обслуговування, далі - КБ), інформацію щодо логіна клієнта, початку сесії, закінчення сесії, ІР-адреси з якої здійснювалося підключення до системи КБ, тип операційної системи комп`ютера клієнта, програми за допомогою якої клієнт здійснює підключення та ім`я комп`ютера, яким користувався клієнт, інформацію про «IP-адреси» комп`ютерів з яких здійснювався доступ на сервер(и) банку, що обслуговує абонента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також відомостей про рух грошових коштів на паперовому носії та в електронному вигляді по рахункам, із зазначенням дат, сум платежів, контрагентів (вказавши найменування контрагенту його ідентифікаційний код, найменування і МФО банку, номер рахунку контрагента), призначення платежу, а також сальдо на початок та кінець кожного банківського дня, за період з моменту відкриття рахунків по дату постановлення ухвали.

У задоволенні решти клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/62027/16-к

Примірник 2 та завірена копія надано старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

14.12.2016

Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/62027/16-к

Ухвала від 13.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні