Ухвала
від 20.12.2016 по справі 344/16885/16-к
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/16885/16-к

Провадження № 1-кс/344/4979/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2016 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУДФС в Івано-Франківській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого з начальником відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016090000000095, за фактом придбання, зберігання та збуту алкогольних напоїв з марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця.

У клопотанні зазначено, що обставини, що свідчили про вчинення даного кримінального правопорушення вказувались в рапорті начальника ОУ ГУ ДФС в Івано-Франківській області, згідно якого працівниками ОУ ГУ ДФС в Івано-Франківській області встановлено факт придбання, зберігання та збуту алкогольних напоїв з марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця підприємцем ОСОБА_5 у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується висновком експертного дослідження Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України в Івано-Франківській області. В той же час, з отриманої відповіді від управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС в області вбачається, що інформація про марки акцизного податку на алкогольні напої, якими були марковані алкогольні напої, що реалізовувалися у магазині «Веселка» в АС «Акцизні марки» відсутня.

Як зазначено у клопотанні, алкогольні напої торгової марки «Пшенична Люкс» з наклеєними марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця, які реалізовувались у магазині «Веселка», підприємець ОСОБА_5 придбавала у Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» (ЄДРПОУ-39747617). Юридичною адресою та місцем зберігання алкогольних напоїв Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» (ЄДРПОУ-39747617) є вул.Чорновола, 157, м. Івано-Франківськ.

У клопотанні вказується на те, що за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157 можуть знаходитися фальсифіковані алкогольні напої з наклеєними марками акцизного податку невстановленого взірця, службові та бухгалтерські документи, які свідчать про придбання, зберігання, транспортування та збут фальсифікованих алкогольних напоїв. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що складські та нежитлові приміщення, які розташовані за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157 належать на праві власності ТОВ «Франківське» (ЄДРПОУ-40029381), підприємству споживчої кооперації «Універсальна торгова база» Івано-Франківської облспоживспілки (ЄДРПОУ-01752759), ТОВ «Дімекс» (ЄДРПОУ-30475486), ОСОБА_6 і.н. НОМЕР_1 , ЗАТ «Зірниця» (ЄДРПОУ-01563068) та Івано-Франківській обласній спілці споживчих товариств (ЄДРПОУ-01753173).

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, вказує, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою складських приміщень Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський», м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157, оскільки інші слідчі (розшукові) дії чи заходи забезпечення кримінального провадження не забезпечать досягнення завдань кримінального судочинства. Вищевказані речі та предмети мають важливе значення для досудового розслідування, оскільки містять на собі сліди злочину та нададуть можливість виявити та зафіксувати відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За змістом ч.3 ст.234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, доведено про необхідність у проведенні обшуку, а тому наявні всі підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку складських та нежитлових приміщень розташованих за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Чорновола, 157, які використовуються у своїй господарській діяльності Філією«Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» (ЄДРПОУ-39747617), які згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать на праві власності ТОВ «Франківське» (ЄДРПОУ-40029381), підприємству споживчої кооперації «Універсальна торгова база» Івано-Франківської облспоживспілки (ЄДРПОУ-01752759), ТОВ «Дімекс» (ЄДРПОУ-30475486), ОСОБА_6 і.н. НОМЕР_1 , ЗАТ «Зірниця» (ЄДРПОУ-01563068), Івано-Франківській обласній спілці споживчих товариств (ЄДРПОУ-01753173), з метою виявлення та вилучення фальсифікованих алкогольних напоїв торгової марки «Пшенична Люкс» з наклеєними марками акцизного податку невстановленого взірця, а також алкогольних напоїв інших торгових марок, які будуть марковані марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця, службових та бухгалтерських документів, які свідчать про придбання, зберігання, транспортування та збут фальсифікованих алкогольних напоїв, а також документів про походження та сертифікатів відповідності на алкогольні напої, що мають значення для всебічного, повного та об`єктивного проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63506897
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —344/16885/16-к

Ухвала від 20.12.2016

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні