Ухвала
від 06.12.2016 по справі 819/471/16
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю)

Справа № 819/471/16

06 грудня 2016 року м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Осташа А.В. розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника товариства з обмеженою відповідальністю «Тернопіль-папір» про скасування заходів реагування щодо державного нагляду по адміністративній справі за позовом Управління Держпраці у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тернопіль-папір» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

          

ВСТАНОВИВ:

30.11.2016 до Тернопільського окружного адміністративного суду звернулося ТОВ "Тернопіль-папір" із заявою про скасування заходів реагування щодо державного нагляду, у зв'язку з тим, що на даний час товариство отримало дозвіл на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки та на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Подану заяву суд призначив до розгляду 06.12.2016 в судовому засіданні.

Однак, у відповідне судове засідання представники заявника та позивача не прибули, хоча про дату, час та місце судового розгляду заяви заявник та позивач повідомлені належним чином, повідомлення про розгляд заяви за відсутності їх представників до суду не надійшли.

Так, згідно з частиною 1 статті 41, абзацом 1 частини 13 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Неприбуття у судове засідання осіб, яким належним чином повідомлено про час і місце розгляду, не перешкоджає розгляду такої заяви. У разі якщо суд дійде висновку про можливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, він розглядає заяву у порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про скасування заходів реагування щодо державного нагляду, дослідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що заява підлягає до задоволення, з наступних міркувань.

Суд встановив, що постановою Тернопільський окружний адміністративний суд від 16.05.2016 по адміністративній справі за позовом Управління Держпраці у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопіль-папір" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, ухвалив застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопіль-папір" (код ЄДРПОУ 38201360), а саме: призупинити експлуатацію технологічного устаткування для целюлозно-паперового виробництва, що знаходиться за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, смт.Великі Бірки, вул Грушевського, 97.

Як випливає зі змісту судового рішення, заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до заявника застосовано у зв'язку з тим, що ним допущено порушення вимог законодавчих чи інших нормативно-правових актів з охорони праці, які створюють (несуть) загрозу життю та здоров'ю працюючих, які виявлені та зафіксовані в акті перевірки дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, а також ведення робіт, пов'язаних з геологічним вивченням надр, їх використанням та охороною, використанням і переробкою мінеральної сировини від 05 квітня 2016 року №1.

Разом з цим, суд зазначає, що до поданої заяви представником заявника на обґрунтування доводів поданої заяви додано копію дозволу Управління Держпраці у Тернопільській області №193.16.61 від 22 листопада 2016 року на експлуатування устаткування підвищеної небезпеки та на виконання робіт підвищеної небезпеки товариству з обмеженою відповідальністю «Тернопіль-папір».

Суд встановив, що станом на 22 листопада 2016 року товариством з обмеженою відповідальністю «Тернопіль-папір» усунуті порушення, які були виявлені під час проведення планового заходу контролю у квітня 2016 року.

Згідно з частини 12 статті 183-2 КАС України, особа має право подати заяву про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами. Така заява подається до адміністративного суду, який прийняв постанову про застосування відповідних заходів реагування щодо державного нагляду (контролю).

Відповідно до статті 183-2 КАС України, за результатами розгляду заяви про скасування заходів реагування суд приймає ухвалу про задоволення заяви чи відмову у її задоволенні, яка оскарженню не підлягає.

Таким чином, перевіривши зазначені у поданій заяві доводи, зважаючи на відсутність заперечень позивача, як суб'єкта владних повноважень, проти поданої заяви та будь-яких доказів на їх обґрунтування, а також оцінивши письмові докази, які подано представником заявника на підтвердження обставин, зазначених у поданій заяві, суд прийшов до висновку, що обставини, які стали підставою для застосування до заявника заходів реагування, на час подачі заяви перестали існувати та усунуті, що за переконанням суду, свідчить про необхідність скасування застосованих до заявника заходів реагування.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 183-2 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

1.          Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Тернопіль-папір» про скасування заходів реагування у сфері державного нагляду – задовольнити;

2.          Скасувати застосовані постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 16 травня 2016 року у справі №819/471/16 до товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопіль-папір" код (ЄДРПОУ 38201360) заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді призупинення експлуатації технологічного устаткування для целюлозно-паперового виробництва, що знаходиться за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, смт. Великі Бірки, вул Грушевського, 97.

Ухвала відповідно до абзацу 2 частини 13 статті 183-2 КАС України, набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                                    Осташ А.В.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Осташ А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.12.2016
Оприлюднено22.12.2016
Номер документу63512803
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/471/16

Ухвала від 06.12.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А.В.

Постанова від 16.05.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні