Ухвала
від 14.12.2016 по справі 757/62108/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/62108/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання заступника Генерального прокурора України ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання про надання дозволу на проведення обшуку за фактичним місцезнаходженням підприємств ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», які розміщенні на другому, третьому, четвертому та п`ятому поверхах нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв.м, адреса: м. Київ, вул. Омеляновича- Павленка (стара назва Суворова, буд. 4 (Печерський район).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014100100005912 від 10.06.2014 за фактами розкрадання у 2013 2014 роках державних коштів, зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами ТОВ Фірма «Валтек» за попередньою змовою зі службовими особами Міністерства юстиції України при закупівлі комп`ютерної техніки на суму 54,3 млн. грн., ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ТОВ Фірма «Валтек» та створення ряду суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема, цього товариства за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ Фірма «Валтек», використовуючи своє службове становище, у період 2013 2014 років за попередньою змовою зі службовими особами Міністерства юстиції України, заволоділи грошовими коштами, виділеними з державного бюджету на закупівлю цим Міністерством комп`ютерної техніки на суму 54, 3 млн. гривень.

Так, комітет з конкурсних торгів Міністерства юстиції України в порушення п. 3 ч. 1 ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель» взяв до розгляду й оцінки пропозиції конкурсних торгів ТОВ Фірма «Валтек» і ТОВ «Діавест енд Комплексні рішення», акцептував пропозицію ТОВ Фірма «Валтек» та всупереч ч. 1 ст. 30 цього Закону не відмінив торгів.

Крім того, встановлено, що службові особи ТОВ Фірма «Валтек» вступили в попередню змову зі службовими особами Міністерства юстиції України з метою привласнення та подальшого розподілу бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування проведено документальну позапланову виїзну перевірку ТОВ Фірма «Валтек» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаємовідносинах з Міністерством юстиції України (код 00015622), ТОВ «МТІ» (код 13669756), ІП «Логін» (код 38204178), ТОВ «Норман Трейд Нью» (код 38473528), ТОВ «Даймонд Трейд» (код 34568233), ТОВ «Макролоджик» (код 35876881), ТОВ «Вербена-Н» (код 38150277), ТОВ «Діавест енд комплексні рішення» (код 37416186), ТОВ «Світові платіжні системи» (код 3842308) за період з 01.01.2013 по 31.12.2015.

Документальною позаплановою виїзною перевіркою встановлено заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету.

Крім того, службові особи Міністерства юстиції України внесли до офіційних документів актів приймання-передачі до договорів від 02.07.2013 № 207, від 17.12.2013 № 68, від 17.12.2013 № 69, від 17.12.2013 № 70 неправдиві відомості щодо поставок ТОВ Фірма «Валтек» у 2013 році комп`ютерної техніки Міністерству юстиції України.

Прокурор вказує, що, службові особи ТОВ «Норман Трейд Нью» (код 38473528), ТОВ «Даймонд Трейд» (код 34568233), ТОВ «Вербена-Н» (код 38150277), ТОВ «Макролоджик» (код 35876881), ТОВ «Світові платіжні системи» (код 3842308) та інші невстановлені особи створили ряд суб`єктів підприємницької діяльності, які функціонували у період 2010 2014 років, з метою прикриття незаконної діяльності щодо сприяння підприємствам реального сектору економіки в мінімізації податкових зобов`язань, які підлягають сплаті до бюджету, а також з метою ухилення від сплати податків підприємствами, у тому числі ТОВ Фірма «Валтек» на суму 12 млн. гривень.

Поряд з цим досудовим розслідуванням встановлено, що директором ТОВ «Норман Трейд Нью» є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що ОСОБА_5 , продовжує свою злочинну діяльність на даний час, є директором або засновником ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» та отримавши у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток, а також отримав можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу товарів, виконання робіт, надання послуг суб`єктам підприємницької діяльності реального сектору економіки, отримувати від цих суб`єктів господарювання безготівкові кошти в рахунок сплати нібито реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та переводити їх у готівку, ухиляючись при цьому від сплати податків до Державного бюджету України.

Згідно наявних у слідства даних, ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» відправляють податкову звітність з ІР-адреси НОМЕР_1 , яка розташована у будівлі по вул. Суворова, 4, на 2, 3, 4 та 5 поверхах також ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ».

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв.м, адреса: м. Київ, вул. Суворова, буд. 4 (Печерський район), є ТОВ «КАРТАС ТРАСТ КОМПАНІ».

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що за вказаною адресою перебуває адвокатське об`єднання, яке можуть використовувати зазначені підприємства з метою прикриття своєї незаконної діяльності.

У слідства є підстави вважати, що за фактичним місцезнаходженням вищенаведених підприємств, які розміщенні на другому, третьому, четвертому та п`ятому поверхах нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв.м, адреса: м. Київ, вул. Омеляновича - Павленка (стара назва Суворова), буд. 4 можуть зберігатись речі, документи та предмети, які мають відношення до кримінального провадження, у зв`язку з чим виникла необхідність в проведенні обшуку за вищезазначеною адресою.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому доводи, просила задовольнити.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв. м, адреса: м. Київ, вул. Суворова, буд. 4 (Печерський район), є ТОВ «КАРТАС ТРАСТ КОМПАНІ».

Як вбачається, з матеріалів клопотання за адресою м. Київ, вул. Омеляновича - Павленка (стара назва Суворова), буд. 4 перебуває адвокатське об`єднання.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» проведення стосовно адвоката оперативно-розшукових заходів чи слідчих дій, що можуть проводитися виключно з дозволу суду, здійснюється на підставі судового рішення, ухваленого за клопотанням Генерального прокурора України, його заступників, прокурора Автономної Республіки Крим, області, міста Києва та міста Севастополя.

Клопотання про надання обшуку на другому, третьому, четвертому та п`ятому поверхах нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв.м, за адресою: м. Київ, вул. Омеляновича - Павленка (стара назва Суворова), буд. 4, подано належною процесуальною особою заступником Генерального прокурора України ОСОБА_4 .

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшим слідчим в ОВС другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , слідчим в ОВС другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , прокурору Дрогобицької місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_17 , прокурору відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області ОСОБА_18 , прокурору Миргородської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 , прокурору Котовської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_19 , прокурорам у кримінальному провадженні, які входять до складу групи прокурорів на проведення обшуку за фактичним місцезнаходженням підприємств ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», які розміщенні на другому, третьому, четвертому та п`ятому поверхах нежилого будинку, літера А, загальною площею 10150, 30 кв.м, за адресою: м. Київ, вул. Омеляновича- Павленка (стара назва Суворова, буд. 4 (Печерський район), з метою відшукання та вилучення:

- документів, в тому числі щодо до яких є підстави вважати, що вони підроблені, з приводу участі ТОВ Фірма «Валтек» у конкурсних торгах, що проводились Міністерством юстиції України у 2013 році, документів щодо укладення і договорів між ТОВ Фірма «ВАЛТЕК» і ТОВ «ВЕРБЕНА-М», ТОВ «НОРМАН ТРЕЙД НЬЮ», ТОВ «ДАЙМОНД ТРЕЙД», ТОВ «МАКРОЛОДЖИК, інших документів (договорів, додатків до них, специфікацій) із зразками підписів службових осіб ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ЕКСПОІМКОМ», ТОВ «ТОРГСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ГЛОБАЛ-ТРЕЙД-КАПІТАЛ», ТОВ «БІЗНЕСПРОМ ТРЕЙД», ТОВ «ФЛАМЕНГО», ТОВ «БУДСНАБ КОМПАНІ», ТОВ «ТРАНСІМПЕКС КОМПАНІ», ТОВ «МОУШЕН», ТОВ «СПЕЦТОРГ МАРКЕТ», ТОВ «КОМЕРЦТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ГЛОБАЛТОРГ КОМПАНІ», ТОВ «ПРЕМІУМ-ОІЛ», ТОВ «ПРЕМІУМ ЮКРЕЙН», ТОВ «ВЄЛЄС ТРЕЙД», ТОВ «ФАВОРІТ ГРАНД», ТОВ «ЮЛСТЕР КОМПАНІ», ТОВ «СОКРАТ ПРЕМІУМ», ТОВ «ГРУП ДИРЕКТ ЛТД», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ГОЛДМЕНСАКС», ТОВ «АЗИМУТ СЕРВІС», ТОВ «БІЗНЕСТОРГ ЛТД»,ТОВ «АГРОСТОК ЛІМІТЕД», ТОВ «ГЕЛЕКСІ ЛТД», ТОВ «ГОЛДЕНТРЕЙД ЛТД», ТОВ «ДАНКО КОМПАНІ», ТОВ «ІНВЕСТЕК ПЛЮС», ТОВ «ПРЕМІУМ ЛАЙФ», ТОВ «ФЄНІКС ЛТД», ТОВ «ГЄРМЄС ЛТД» та їх контрагентів, флеш-накопичувачів, записників, CD-дисків, засобів зв`язку, чорнових записів, блокнотів, комп`ютерної техніки, жорстких дисків, ноутбуків, планшетів, печаток та штампів, грошових коштів, щодо яких є підстави вважати що вони здобуті за викладених в фабулі клопотання обставинах, банківських виписок, а також документів та договорів, що підтверджують закупівлю ТОВ Фірма «Валтек» поставлених Міністерству юстиції України товарів, документів щодо зберігання та видачі вказаного товару на складах ТОВ Фірма «Валтек» протягом 2013 2015 років, документів з приводу одержання грошових коштів за нібито поставлені товари Міністерству юстиції України та подальшого розпорядження цими грошовими коштами.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/62108/16-к.

Примірник 2 та завірена копія ухвали - слідчому ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

14.12.2016

Дата ухвалення рішення14.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63528407
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/62108/16-к

Ухвала від 14.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні