Ухвала
від 20.12.2016 по справі 826/17216/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

20 грудня 2016 року м. Київ № 826/17216/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Огурцова О.П., розглянувши клопотанням позивача про повернення судового збору в адміністративній справі за позовом

за позовом Публічне акціонерне товариство "Венчурний закритий недиверсифікований

корпоративний інвестиційний фонд "УНІБУДІНВЕСТ" від імені та в інтересах

якого діє Приватне акціонерне товариство "Компанія з управління активами

"Форум"

до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію

Публічного акціонерного товариства "Златобанк" Словінського В.І.

третя особа Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

про визнання протиправними дій,

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "УНІБУДІНВЕСТ" від імені та в інтересах якого діє Приватне акціонерне товариство "Компанія з управління активами "Форум" звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Златобанк" Словінського В.І., третя особа - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про визнання протиправними дій.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 09.11.2016 відмовлено публічному акціонерному товариству "Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "УНІБУДІНВЕСТ" від імені та в інтересах якого діє Приватне акціонерне товариство "Компанія з управління активами "Форум" у відкритті провадження по справі на підставі пункту 1 частини першої статті 109 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки дану позовну заяву слід розглядати Господарським судом міста Києва в порядку господарського судочинства.

15.12.2016 до Окружного адміністративного суду міста Києва від представника позивача надійшло клопотання про повернення судового збору, до заяви було додано оригінал платіжного доручення від 01.11.2016 № 5564.

Суд встановив, що позивачем судовий збір за подання до Окружного адміністративного суду міста адміністративного позову було сплачено на підставі платіжного доручення від 01.11.2016 № 5564 на суму 1378,00 грн.

Відповідно до частин першої та другої статті 87 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи. Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені в Законі України "Про судовий збір".

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі.

Згідно із частиною першою статті 98 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує питання щодо судових витрат у постанові суду або ухвалою.

За таких обставин, враховуючи, що позивачу було відмовлено у відкритті провадження в адміністративній справі, суд дійшов висновку, що клопотання позивача про повернення судового збору підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 87, 98, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, статтею 7 Закону України "Про судовий збір" суд

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання публічного акціонерного товариства "Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "УНІБУДІНВЕСТ" про повернення судового збору.

2. Повернути публічному акціонерному товариству "Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "УНІБУДІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 32589576, р/р 26500010417901 в ПАТ «Альфа-Банк» м. Києва, МФО 300346; адреса: 04070, м. Київ, вул. Петра Сагайдачного, 11) через відповідний орган Державної казначейської служби України судовий збір у розмірі 1378,00 грн. (одна тисяча триста сімдесят вісім грн. 00 коп.), сплачений до державного бюджету згідно платіжного доручення від 01.11.2016 № 5564 на суму 1378,00 грн.

Відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили після закінчення строку для її апеляційного оскарження. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом п'яти днів за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.П.Огурцов

Дата ухвалення рішення20.12.2016
Оприлюднено26.12.2016
Номер документу63547647
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —826/17216/16

Ухвала від 20.12.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 09.11.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні