Ухвала
від 18.11.2016 по справі 305/1913/16-к
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/1913/16-к

Номер провадження 1-кс/305/202/16

УХВАЛА

18.11.2016 року. Слідчий суддя Рахівського районного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , з участю слідчого - ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Рахівського ВП Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області про проведення обшуку

ВСТАНОВИ В:

Слідчий слідчого відділення Рахівського відділення поліції Тячівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатської області ОСОБА_2 звернувся до Рахівського районного суду Закарпатської області з клопотанням погодженим прокурором Рахівського відділу Тячівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

Клопотання обгрунтовано тим, що 18.11.2016 о 04.50 год. до чергової частини Рахівського ВП Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області, з повідомленням звернувся черговий лікар Рахівської РЛ, про те, що каретою швидкої допомоги з с. Біла Церква доставлений громадянин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець АДРЕСА_1 , у якого наявні тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення нижньої частини лівої ноги, що спричинило роздроблення кістки та громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканець АДРЕСА_2 , у якого наявні тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення нижньої частини правої ноги. ОСОБА_4 та ОСОБА_5 поміщені на стаціонарне лікування в травматологічне відділення Рахівської РЛ.

Під час проведення невідкладних слідчих дій встановлено, що 18 листопада 2016 року в с. Біла Церква, Рахівського району, Закарпатської області, по вул. Жовтневій, навпроти будинку №131, невстановлена особа, діючи умисно, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, проявляючи особливу зухвалість та винятковий цинізм до загально прийнятих норм поведінки, використовуючи вогнепальну зброю калібру 9 мм, невстановленої слідством марки та моделі, здійснила декілька пострілів в сторону громадян ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які у вказаний час знаходились на узбіччі вулиці Жовтневої, внаслідок чого, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 отримали вогнепальні поранення ніг та були доставлені до Рахівської РЛ.

18 листопада 2016 року відомості про дане кримінальне правопорушення винесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження № 12016070140001417 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

18 листопада 2016 року до СВ Рахівського ВП Тячівського ВП Головного управління Національної поліції в Закарпатській області надійшли матеріали оперативних працівників Рахівського відділення поліції згідно яких, в ході проведення розшукових заходів та оперативно-розшукових міроприємств, відповідно до інформації здобутої від осіб, що пребувають на конфіденційному співробітництві у Рахівського ВП Тячівського ВП встановлено, що вогнепальна зброя калібру 9 мм, невстановленої слідством марки та моделі, за допомогою, якої ОСОБА_4 було спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення нижньої частини лівої ноги, що спричинило роздроблення кістки, а ОСОБА_5 , спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення нижньої частини правої ноги, може знаходитися у приміщенні будинку та господарських споруд за місцем фактичної реєстрації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканця АДРЕСА_3 .

У в`язку з викладеним, вбачається необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 з метою вилучення речових доказів у даному кримінальному провадженні та попередження вчинення інших злочинів, оскільки в останнього також можуть перебувати предмети заборонені до обігу на території України.

Враховуючи вищенаведене, в органу досудового розслідування є достатні і обґрунтовані підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_6 , а саме в будинку за адресою АДРЕСА_3 , а також у господарських приміщеннях і будівлях, що належать до даного будинку, можуть знаходитися речові докази по вказану кримінальному провадженні, або знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме вогнепальна зброя калібру 9 мм, невстановленої слідством марки та моделі, за допомогою якої ОСОБА_4 було спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення нижньої частини лівої ноги, що спричинило роздроблення кістки, а ОСОБА_5 спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення нижньої частини правої ноги.

Слідчий ОСОБА_2 клопотання підтримав, просить таке задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення через наступне.

Згідно зі ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також місце встановлення розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи, викладені обставини справи, наявні підстави вважати, що за місцем реєстрації ОСОБА_6 , а саме в будинку за адресою АДРЕСА_3 , а також у господарських приміщеннях і будівлях, що належать до даного будинку, можуть знаходитися речові докази по вказану кримінальному провадженні, або знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме вогнепальна зброя калібру 9 мм, невстановленої слідством марки та моделі, за допомогою якої ОСОБА_4 було спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення нижньої частини лівої ноги, що спричинило роздроблення кістки, а ОСОБА_5 спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення нижньої частини правої ноги, тому дане клопотання слід задовільнити.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділення Рахівського відділення поліції Тячівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатської області ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в будинку АДРЕСА_3 , а також господарських приміщеннях і будівлях, що належать до даного будинку, в яких можуть знаходитися речові докази по вказану кримінальному провадженні, або знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме вогнепальна зброя калібру 9 мм, невстановленої слідством марки та моделі, що можуть бути речовими доказами в даному кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016070140001417 від 18 листопада 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 294 ч.4 КК України.

Ухвала може бути використана для реалізації права на проникнення до вказаного приміщення з метою проведення обшуку один раз.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рахівського районного суду: ОСОБА_1

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення18.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63561681
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —305/1913/16-к

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 25.01.2017

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 18.11.2016

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 18.11.2016

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 18.11.2016

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

Ухвала від 18.11.2016

Кримінальне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Тулик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні