Ухвала
від 09.12.2016 по справі 201/17198/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВЫЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/17198/16-к

провадження № 1-кс/201/10104/2016

УХВАЛА

09 грудня 2016 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

09 грудня 2016 року слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про здійснення тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що під час досудового розслідування встановлено, що відомості внесені за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , що завдало шкоди державним інтересам на суму 289 тис. грн. та спричинило тяжкі наслідки.

Також встановлено, що на підставі направлень №№ 158, 159, 160, 161, 162 від 12.06.2014 р. та № 149 від 16.06.2016 службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 проведено планову виїзну перевірку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2012 р. по 31.12.2013 р., валютного та іншого законодавства за період з 01.07.2012 р. по 31.12.2013 р., за результатами якої складено Акт №877/22-01/25008540 від 07.08.2014 р.

За актом перевірки всього донараховано: 276 169 грн., у т.ч.: ПДВ - 184 113 грн., штрафна санкція - 92 056 грн.

Актом перевірки встановлені порушення: п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України, в результаті чого занижено податок на додану вартість всього на суму 184 113 грн. в т.ч. за жовтень 2013 року на суму 184 113 грн.

Вказані порушенні встановлені та донараховані перевіряючими, внаслідок взаємовідносин з підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), по яким на не надані податкові накладні. Згідно реєстру отриманих податкових накладних, який відповідає даним додатку 5 до податкової декларації з ПДВ та даним декларації з ПДВ за жовтень 2013 року встановлено, що ТОВ БУДКОМПЛЕКТ» суми ПДВ по операціям з придбання підлогового покриття (лінолеум, ковролін) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за листопад 2012 року в сумі ПДВ 184 113,5 грн. включено до податкового кредиту за жовтень 2013 року.

Також в ході перевірки, ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська використано інформацію ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська (надійшов акт невиїзної документальної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яким згідно висновків встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснював діяльність спрямовану на здійснення операцій пов`язаних з наданням податкової вигоди третіх осіб.

Таким чином, у зв`язку з не підтвердженням податкового кредиту з ПДВ та валових витрат, у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відсутні об`єкти оподаткування податком на додану вартість по операціях з продажу товарів (послуг) підприємствам-покупцям. Перевіркою встановлено відсутність об`єктів оподаткування по операціях з придбання товарів (послуг) у підприємств-постачальників та по операціях з продажу цих товарів (послуг) підприємствам - покупцям у 2011-2012 році.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення має інформація щодо стану розрахунків, що є банківською таємницею між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », правонаступником якого ПП « ОСОБА_4 », яка є у наявності ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », оскільки у вказаному банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відкриті рахунки № № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 .

Згідно п.5 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» вiд 07.12.2000 № 2121-III: «Інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Банківською таємницею, зокрема, є:

1) відомості про банківські рахунки клієнтів, у тому числі кореспондентські рахунки банків у Національному банку України;

2) операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди;

3) фінансово-економічний стан клієнтів;

4) системи охорони банку та клієнтів;

5) інформація про організаційно-правову структуру юридичної особи - клієнта, її керівників, напрями діяльності;

6) відомості стосовно комерційної діяльності клієнтів чи комерційної таємниці, будь-якого проекту, винаходів, зразків продукції та інша комерційна інформація;

7) інформація щодо звітності по окремому банку, за винятком тієї, що підлягає опублікуванню;

8) коди, що використовуються банками для захисту інформації».

Згідно ст. 62 вказаного Закону: «Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками:

2) за рішенням суду»;

Враховуючи, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування, зокрема для отримання відомостей, які є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, винності осіб у кримінальному провадженні виникла потреба у долучені до матеріалів кримінального провадження інформації щодо наявності або відсутності взаєморозрахунків між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » по зазначеним вище рахункам.

Таким чином, інформація про наявність або відсутність взаєморозрахунків по рахункам № № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , які відкриті ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 » у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , дає можливість для досудового розслідування встановити осіб, які мають відношення до даного кримінального провадження та в подальшому це надасть можливість притягнути їх до кримінальної відповідальності та має суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні, а також, дані документи в цілому чи в певній формі та сукупності їх складових є невідомими та не є легкодоступними для осіб, які звичайно мають справу з видом інформації, до якої вони належать, отже отримання документів в добровільному порядку не надається можливим.

На підставі викладеного слідчій для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, просив суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 розкрити банківську таємницю та надати інформацію щодо наявності або відсутності взаєморозрахунків між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по рахункам № № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , які відкриті в установі банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 ».

Дослідивши матеріали кримінального провадження № 42016040000000839, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163166, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 розкрити банківську таємницю та надати інформацію щодо наявності або відсутності взаєморозрахунків між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по рахункам № № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , які відкриті в установі банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), правонаступником якого є ПП « ОСОБА_4 »;

У разі наявності взаєморозрахунків між зазначеними підприємствами руху грошових коштів надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (виїмки) роздруківки руху грошових коштів (у т.ч. в електронному вигляді) по рахунку № НОМЕР_3 , за дати, у яких були проведенні таки розрахунки між зазначеними підприємствами, з вказівкою дати надходження (перерахування) грошових коштів, призначення та валюти платежу, МФО, номеру рахунку, номеру платіжного документу, найменування підприємства, його коду ЄДРПОУ, суми платежу, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні.

У разі наявності взаєморозрахунків між зазначеними підприємствами руху грошових коштів надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (виїмки) роздруківки руху грошових коштів (у т.ч. в електронному вигляді) по рахунку № НОМЕР_4 , за дати, у яких були проведенні таки розрахунки між зазначеними підприємствами, з вказівкою дати надходження (перерахування) грошових коштів, призначення та валюти платежу, МФО, номеру рахунку, номеру платіжного документу, найменування підприємства, його коду ЄДРПОУ, суми платежу, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні.

У разі наявності взаєморозрахунків між зазначеними підприємствами руху грошових коштів надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (виїмки) роздруківки руху грошових коштів (у т.ч. в електронному вигляді) по рахунку № НОМЕР_5 , за дати, у яких були проведенні таки розрахунки між зазначеними підприємствами, з вказівкою дати надходження (перерахування) грошових коштів, призначення та валюти платежу, МФО, номеру рахунку, номеру платіжного документу, найменування підприємства, його коду ЄДРПОУ, суми платежу, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні.

У разі наявності взаєморозрахунків між зазначеними підприємствами руху грошових коштів надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (виїмки) роздруківки руху грошових коштів (у т.ч. в електронному вигляді) по рахунку № НОМЕР_6 , за дати, у яких були проведенні таки розрахунки між зазначеними підприємствами, з вказівкою дати надходження (перерахування) грошових коштів, призначення та валюти платежу, МФО, номеру рахунку, номеру платіжного документу, найменування підприємства, його коду ЄДРПОУ, суми платежу, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/17198/16-к

Ухвала від 09.12.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні