Ухвала
від 08.11.2016 по справі 757/54819/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54819/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сферах економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015110200003199 від 27.08.2015 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 364, ч. 2 ст. 364 КК України за фактом неправомірних дій ОСОБА_4 та інших посадових осіб Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до правоохоронних органів звернулась гр. ОСОБА_5 з заявою про те, Петропавлівсько-Борщагівський сільський голова ОСОБА_4 , зловживаючи службовим становищем, без проведення громадських слухань та згоди депутатів сільської ради надав дозвіл на вирубку зелених насаджень та будівництво багатоквартирних будинків.

Так, відповідно до рішення №51 14-ої сесії V скликання 2-го пленарного засідання Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради від 25.09.2008 затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею - 0,90 га у приватну власність для ведення особистого селянського господарства гр. ОСОБА_4 в АДРЕСА_1 та видано державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЯД №711712.

Так, 16.07.2014 року між ОСОБА_4 , від імені якого діяла гр. ОСОБА_6 , та гр. ОСОБА_7 був укладений договір дарування, який посвідчений приватним нотаріусом Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області ОСОБА_8 , на підставі якого гр. ОСОБА_4 передав безоплатно, а гр. ОСОБА_7 прийняв у власність земельну ділянку площею 0,9000 га, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з кадастровим номером 3222485901:01:049:0047.

Відповідно до проведених в ході досудового розслідування слідчих та процесуальних дій було встановлено, що на даний час ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587) здійснюється будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , замовником якого є ОСОБА_7 .

Допитаний свідок повідомив, що зі слів депутата Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради ОСОБА_9 , рішення щодо виділення земельної ділянки, на якій здійснюється вищевказане будівництво, на жодній сесії сільської ради не приймалося. Також свідок повідомив, що до початку будівництва на вказану земельну ділянку займали багаторічні лісові насадження, які в наслідок початку будівництва, без наявних відповідних дозвільних документів було знищено.

В той же час, в пункті 11 висновку Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області про погодження матеріалів проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється із земель призначених для ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків гр. ОСОБА_4 АДРЕСА_1 міститься посилання на довідку №31 від 29.03.2012р. про відсутність зелених насаджень, яка видана виконавчим комітетом Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

Допитаний свідок повідомив, що 14 сесією 6 скликання Петропавлівсько-Борщагівською сільською ради, яка відбулась 23.08.2012 будь-яких рішень щодо передачі вказаної земельної ділянки у приватну власність ОСОБА_4 не приймалось, лісові ділянки не виділялись, такі питання в порядку денному не зазначені і на розгляд не виносились. Крім того, на вказану земельну ділянку начальником відділу містобудування та архітектури Києво-Святошинської РДА видано містобудівні умови та обмеження на забудову цієї ділянки №№ 238, 239, 240 від 05.11.2014 року, що суперечить чинному законодавству, оскільки громадські слухання щодо забудови вказаної земельної ділянки не проводились, детальний план території сільською радою не затверджувався.

В ході досудового розслідування з метою встановлення місцезнаходження технічної документації, а саме оригіналу проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 0,90 га для ведення особистого селянського господарства гр. ОСОБА_4 по АДРЕСА_1 направлено запит до Управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі Київської області, однак згідно відповіді було встановлено, що проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки за кадастровим номером 3222485901:01:049:0047 та довідки державної статистичної звітності форми 6-зем (станом на 2005, 2007, 2008 та 2012 роки) в архіві Управління відсутні.

З метою встановлення та відшукання матеріальних об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження - документи щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями, технічної документації на земельну ділянку з кадастровим номером 3222485901:01:049:0047 площею 0,9000 га за адресою: АДРЕСА_1 , протоколів та рішень сільської ради, документів, на підставі яких були прийняті рішення щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_4 ; листування з організаціями, установами та підприємствами, комп`ютерна та оргтехніка за допомогою яких виготовлялись вказані документи, дозвільні документи щодо вирубки зелених насаджень на вказаній, а також документи в електронному вигляді, що можуть знаходитись на накопичувачах флеш-пам`яті, жорстких дисках, переносних носіях інформації, які мають значення для розслідування кримінального провадження та необхідні для проведення експертних досліджень необхідно провести обшук приміщення за місцем знаходження ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587), а саме: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а.

Згідно рапорту старшого оперуповноваженого УЗЕ у Київській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 встановлено, що ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587) здійснює свою діяльність за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а.

Згідно довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно, приміщення розташоване за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а, на підставі права власності належить ТОВ Фірма «Омега» (код ЄДРПОУ 19420549).

Таким чином, є достатні підстави вважати, що вказані матеріальні об`єкти можуть знаходитись за місцем знаходження ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587), а саме: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а.

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015110200003199 від 27.08.2015 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 364, ч. 2 ст. 364 КК України.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587), а саме: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а., де можуть знаходитись речі і документи, вказані слідчим у клопотанні, а від так, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,- задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи Генеральної прокуратури України, та прокурорам, які входять до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури України, на проведення обшуку у приміщеннях за місцем знаходження ТОВ «БК «Профрембуд» (код ЄДРПОУ 39083587), а саме: Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород, вул. Ватутіна, будинок 57а, яке на підставі права власності належить ТОВ Фірма «Омега»(код ЄДРПОУ 19420549), з метою встановлення та відшукання матеріальних об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження - документи щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями, технічної документації на земельну ділянку з кадастровим номером 3222485901:01:049:0047 площею 0,9000 га за адресою: АДРЕСА_1 , протоколів та рішень сільської ради, документів, на підставі яких були прийняті рішення щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_4 ; листування з організаціями, установами та підприємствами, комп`ютерна та оргтехніка за допомогою яких виготовлялись вказані документи, дозвільні документи щодо вирубки зелених насаджень на вказаній, а також документи в електронному вигляді, що можуть знаходитись на накопичувачах флеш-пам`яті, жорстких дисках, переносних носіях інформації, які мають значення для розслідування кримінального провадження та необхідні для проведення експертних досліджень.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник - в матеріали клопотання.

Другий примірник - виданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63643626
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/54819/16-к

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні