Ухвала
від 26.12.2016 по справі 10/5026/787/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"26" грудня 2016 р. Справа № 10/5026/787/2012

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Гури І.І., при секретарі судового засідання Євтушенко Б.В., за участю ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про оплату послуг, а також затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі за заявою управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі до закритого акціонерного товариства «Проектно-вишукувальний інститут «Київагропроект» про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 24.05.2012 на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 порушено провадження у справі про банкрутство Закритого акціонерного товариства "Проектно-вишукувальний інститут "Київагропроект" (вул. Леніна, 50, к. 6, м. Жашків, Жашківський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 03578248).

Постановою суду від 31.05.2012 на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 визнано боржника - Закрите акціонерне товариство "Проектно-вишукувальний інститут "Київагропроект", банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства-банкрута призначено ОСОБА_1.

02.12.2016 до суду надійшло клопотання від ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_1 про затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі, у якому він просить суд:

1. затвердити звіт про нарахування і виплату основної грошової винагороди ліквідатору банкруту від 01.11.2013 № 3 (за період з 01.12.2013 р. по 31.10.2016 р.) на загальну суму - 90 604,00 грн.;

2. затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута;

3. ліквідувати банкрута як юридичну особу;

4. провадження у справі припинити.

Ухвалою суду від 02.12.2016 клопотання ліквідатора банкрута призначено до розгляду у судове засідання на 26.12.2016, викликано ліквідатора банкрута. повідомлено кредиторів банкрута.

До початку судового засідання до суду надійшло клопотання від представника ОСОБА_2 , у якому він повідомляє, що ОСОБА_2 не заперечує щодо затвердження звіту про оплату послуг, звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі; просить розглянути справу без їх участі.

У судовому засіданні ліквідатор банкрута підтримав своє клопотання.

Заслухавши пояснення ліквідатора банкрута, дослідивши наявні у справі докази, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про оплату послуг, а також затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та припинення провадження задовольнити, з наступних правових підстав та мотивів.

Скарг на дії ліквідатора банкрута у зв'язку з поданим на затвердження суду звітом та ліквідаційним балансом до дня судового засідання не надійшло.

З метою заслуховування звіту про проведену роботу, ліквідатором скликано збори комітету кредиторів (протокол від 17.11.2016). На зборах комітету кредиторів було вирішено: затвердити звіт ліквідатора банкрута про виконану роботу; схвалити (затвердити) звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату основної грошової винагороди ліквідатору банкруту від 01.11.2016 № 3 (за період з 01.12.2013 р. по 31.10.2016 р.) на загальну суму - 90 604,00 грн., з якої ліквідатору виплачено 0,00 грн., оплату послуг ліквідатора та відшкодування витрат здійснювати виключно за рахунок банкрута; ліквідатору банкрута у відповідності до ст. 44 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити продаж корпоративних прав, а саме, частки в статутному капіталі ТОВ "Київпроект-Центр" в розмірі 99% іншому учаснику товариства - ОСОБА_2 за ціною 1000 грн. Кошти отримані від реалізації корпоративних прав направити на відшкодування оплати послуг ліквідатора; в тому випадку, якщо учасник ТОВ "Київпроект-Центр" ОСОБА_2 відмовиться придбати частку (внесок), належний банкруту , ліквідатору вчинити дії, які передбачені чинним законодавством України щодо таких активів як безнадійних; після пролажу (чи списання) корпоративних прав підготувати всі необхідні документи для закінчення ліквідаційної процедури банкрута та звернутися з відповідним клопотанням до господарського суду Черкаської області, а також, уповноважити ліквідатора на подання відповідного клопотання.

Судом встановлено, що під час ліквідаційної процедури вимоги кредиторів не були задоволені, за результатами ліквідаційного балансу майнові активи у банкрута та кошти на його рахунках відсутні.

У зв'язку з відсутністю активів боржника не погашені наступні кредиторські вимоги на загальну суму 1362471,84 грн.:

- УПФУ в Жашківському районі на суму 361702,80 грн.;

- КП з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення " Спецжитлофонд" на суму 321525,11 грн.;

- Уманської ОДПІ Черкаської області на суму 189616,17 грн.;

- ОСОБА_3 на суму 941,84 грн.;

- ОСОБА_4 на суму 500,00 грн.;

- ОСОБА_2 на суму 488185,92 грн.;

- окремо, вимоги щодо заробітної плати на суму 57598,62 грн.

На час розгляду у судовому засіданні звіту майнові активи згідно з ліквідаційним балансом банкрута відсутні, з поданих суду матеріалів вбачається, що ліквідатором банкрута вжито необхідні заходи для виявлення документації і майнових активів боржника та для її завершення.

При реалізації своїх прав та обов'язків ліквідатор зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно ст. 4 1 ГПК України Господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи, що підприємство - банкрут припинило господарську діяльність, його майно та кошти для задоволення вимог кредиторів відсутні, суд вважає, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, а підприємство - банкрут, як юридична особа, ліквідації.

Відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013 положення цього Закону , що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання чинності цим Законом, не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

У даній справі судом винесено постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури 31.05.2012, тобто до набрання чинності Законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013, тобто до ліквідаційної процедури банкрута застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, що діяла до 19.01.2013 - редакція Закону від 04.11.2012.

Згідно з ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 , після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Ліквідатор повідомляє державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури. Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Відповідно до ст.40 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції від 04.11.2012, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Згідно зі ст. 3 1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції від 04.11.2012 оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею. Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство. Кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

Ухвалою суду від 27.08.2012 затверджено оплату послуг та додаткову винагороду арбітражному керуючому - ліквідатору банкрута ОСОБА_1 в розмірах та на умовах, встановлених рішенням комітету кредиторів від 17.08.2012 р.

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012, ст. 86 ГПК України суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора банкрута -арбітражного керуючого ОСОБА_1 про нарахування і виплату основної грошової винагороди ліквідатору ЗАТ "ПВІ "Київагропроект" від 01.11.2016 № 3. (за період з 01.12.2013 р. по 31.10.2016 р.).

2. Затвердити звіт ліквідатора від 01.12.2016 та доданий до нього ліквідаційний баланс банкрута на 01.12.2016.

3. Закрите акціонерне товариство "Проектно-вишукувальний інститут "Київагропроект" (вул. Леніна, 50, к. 6, м. Жашків, Жашківський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 03578248) як юридичну особу, ліквідувати у зв'язку з банкрутством.

3. Припинити повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_1 як ліквідатора у справі.

4. Провадження у справі припинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області.

Повний текст ухвали складено 26 грудня 2016 року.

Суддя І.І. Гура

Дата ухвалення рішення26.12.2016
Оприлюднено28.12.2016
Номер документу63673147
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —10/5026/787/2012

Ухвала від 26.12.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 02.12.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 21.10.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 19.10.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 03.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні