Ухвала
від 05.12.2016 по справі 757/60114/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60114/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майора поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майора поліції ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання старшим слідчим в ОВС ГСУ НП України майором поліції ОСОБА_3 проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015000000000552 від 30.09.2015, за фактом дій організованої злочинної групи, напрямком діяльності якої є таємне викрадення майна ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що члени організованої злочинної групи для перевантаження (викрадення) майна на даний час використовують підприємства ТОВ «Валкос Груп», ТОВ «Прайд-Компані», ТОВ «Парк Плюс», ТОВ «Мастер груп», ТОВ «Техінвест проект», ТОВ «ТД Дівес», ТОВ «Метал Маркет», ТОВ «Компанія Мет-інвест», ТОВ «Мет-трейдінг», ТОВ «Фірма «Мет-пром», ТОВ «Спецкусметал», ПП «Сігма», ТОВ «Видавничий дім Сігма», ТОВ «Майнін», ГО «Клуб підводного плавання Сігмасаб», ТОВ «Діп Майстер» а також базу на території МК «Арселор Міттал» на земельній ділянці площею 1,6258 га з кадастровим номером 1211000000:02:179:0001 по АДРЕСА_1 , яка перебуває у комунальній власності Територіальної громади міста Кривого рогу в особі Криворізької міської ради.

Відповідно до наявної інформації та Інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №74610740 комплекс будівель, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі приватної власності належить ОСОБА_5 ..

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в будівлі, розташованого за адресою:

АДРЕСА_1 , та земельної ділянки площею 1.6258 га з кадастровим номером 1211000000:02:179:0001 можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення штампів, коштів та майна, здобутих злочинним шляхом, металопрокату (арматури, катанки та іншого), транспортних засобів, спецтехніки, обладнання, що знаходяться в будівлі, розташованого за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг,

вул. Цимлянська, 8-В, та земельної ділянки площею 1.6258 га з кадастровим номером 1211000000:02:179:0001, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку комплексу будівель, розташованих за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Цимлянська, 8-В, та земельної ділянки площею 1.6258 га з кадастровим номером 1211000000:02:179:0001 за вказаною адресою, з метою відшукання та вилучення: оригіналів документів, а саме первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів ТОВ «Валкос Груп», ТОВ «Прайд-Компані», ТОВ «Парк Плюс», ТОВ «Мастер груп», ТОВ «Техінвест проект», ТОВ «ТД Дівес», ТОВ «Метал Маркет», ТОВ «Компанія Мет-інвест», ТОВ «Мет-трейдінг», ТОВ «Фірма «Мет-пром», ТОВ «Спецкусметал», ПП «Сігма»,

ТОВ «Видавничий дім Сігма», ТОВ «Майнін», ГО «Клуб підводного плавання Сігмасаб», ТОВ «Діп Майстер»: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі (майна, наданих послуг та інше), рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільні, залізничні), довіреностей, прибуткових, видаткових та податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, специфікації, актів взаєморозрахунків, актів виконаних робіт або наданих послуг, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, векселів та актів їх прийму-передачі, виписок з журналів придбання (отримання) товарів і послуг, листування, документи щодо права власності та інше, що підтверджують придбання, продаж (реалізацію) та облік металопродукції та сировини, комп`ютерної техніки, засобів зв`язку, зброї, чорнових записів, носіїв електронної інформації та печаток.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання 757/60114/16-к

Примірник № 2 наданий слідчому

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63685388
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/60114/16-к

Ухвала від 05.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні