Ухвала
від 23.12.2016 по справі 757/63908/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/63908/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні №12015100060002625, внесеного 16.04.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 289, ст. 290, ч. 2 ст. 357, ч. 3 ст. 358 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

23 грудня 2016 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку будівель, що розташовані на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 по місцю фактичного знаходження ТОВ «Ніка» (ЄДРПОУ 31916296).

Обґрунтовуючи клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015100060002625 від 16.04.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 289, ст. 290, ч. 2 ст. 357, ч. 3 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що викрадені на території України транспортні засоби узаконюються під реєстраційними даними автомобілів аналогічних моделей, які зареєстровані на території АР Крим. Таким чином встановлено спосіб легалізації викрадених на території України автомобілів елітних моделей, які в підрозділах реєстраційно-екзаменаційної роботи при УДАІ ГУМВС України в м. Києві та Головного сервісного центру МВС України реєструвались під видом аналогічного автомобіля, що офіційно зареєстрований в базі даних ДАІ на території АР Крим, що на даний час вважається тимчасово окупованою територією. Також, встановлено, що у продовж 2014-2015 років невстановлені особи за попередньою змовою підробили ряд офіційних документів в тому числі паспортів громадян України для внутрішнього користування та виїзду закордон, дипломів про отримання освіти та інших офіційних документів, що видаються різними органами державної влади.

Встановлено перевізників Закарпатської області, які підробляють та використовують підроблені дозволи ЄКМТ і разові дозволи на міжнародні перевезення, а також здійснюють підроблення свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, водійських посвідчень, паспортів громадян України та іноземних країн, сертифікатів екологічності автотранспортного засобу, міжнародних товарно-транспортних накладних (CMR), інвойсів тощо. Підроблення офіційних документів здійснюється у приміщеннях ТОВ «Ніка» та ТОВ «Тір Сервіс Мукачево» за адресою: Закарпатська область, Мукачівський район, с. Клячаново, вул. Мукачівська, 135.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майно № 73650521 від 22.11.2016 право власності на нежитлові будівлі, що розташовані на земельній ділянці за адресою: Закарпатська область, Мукачівський район, с. Клячаново, вул. Мукачівська, 135 зареєстроване за ТОВ «Ніка» (ЄДРПОУ 31916296).

У досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження ТОВ «Ніка» та ТОВ «Тір Сервіс Мукачево» можуть знаходитись речі, предмети та документи, які мають доказове значення при розслідуванні кримінального провадження № 12015100060002625.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 посилався на достатність підстав вважати, що у вказаному приміщенні можуть знаходитися речі документи, що містять відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку будівель, що розташовані на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 по місцю фактичного знаходження ТОВ «Ніка» (ЄДРПОУ 31916296) з метою відшукання і вилучення знарядь вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотанням старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 на проведення обшуку - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_5 слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні та відповідним оперативним підрозділам за їх дорученням, дозвіл на проведення обшуку будівель, що розташовані на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 по місцю фактичного знаходження ТОВ «Ніка» (ЄДРПОУ 31916296), а саме всіх нежилих приміщень, об`єктів незавершеного будівництва, двору, іншої прилеглої території яка розташована за вказаною адресою з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, незаповнених бланків свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, спеціальних плівок, які використовуються для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, підроблених дозволів ЄКМТ, разових дозволів на міжнародні перевезення, підроблених водійських посвідчень, паспортів громадян України та іноземних країн, сертифікатів екологічності автотранспортного засобу, міжнародних товаро-транспортних накладних (CMR), інвойсів, що використовувались або можуть бути використані для незаконного заволодіння, переобладнання та перереєстрації транспортних засобів, незаконного перетину державного кордону України, мобільних телефонів, сім-карток, ноутбуків, системних блоків, моноблоків, магнітних носіїв електронної інформації, флеш накопичувачів, іншої комп`ютерної техніки, предметів, документів, журналів, чорнових записів, які містять або можуть містити дані про незаконне заволодіння транспортними засобами їх подальше узаконення та переміщення через державний кордон України на підставі підроблених документів, підробку документів, а також печаток, штампів, кліше, документів, банківських карток, довіреностей, договорів купівлі продажу, довідок - рахунок, штампів, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаних кримінальних правопорушень у своїй злочинній діяльності, майна, цінностей, в тому числі грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також інших документів та речей, необхідних для всебічного, повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/63908/16-к

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63685626
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/63908/16-к

Ухвала від 23.12.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні