Ухвала
від 28.12.2016 по справі 26/5009/5608/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 25/26/14-29/80/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звітів ліквідатора та припинення провадження у справі

28.12.2016 Справа № 26/5009/5608/11

м. Запоріжжя

Банкрут - Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 АДРЕСА_1 ідентифікаційний номер - НОМЕР_1)

Банківська установа , яка здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника - ПАТ "Укрсоцбанк"

ліквідатор - арбітражний керуючий Плецька Юлія Вікторівна

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В .А .

За участю ліквідатора - Плецької Ю.В.

Установив :

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області від 28.09.2011р. у справі № 26/5009/5608/11 фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 визнано банкрутом в порядку, визначеному статтями 47 і 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі-Закон про банкрутство) від 14.05.1992р. №2343-ХІІ, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого- Плецьку Ю.В., якою 20 грудня 2016р. подано до господарського суду звіт, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури, а також звіт про оплату послуг та витрати ліквідатора.

Ухвалою суду від 21.12.2016р. призначено судове засідання для розгляду звітів ліквідатора на 28 грудня 2016р.

Кредитори за реєстром не забезпечили явку своїх представників в судове засідання, про час та місце проведення якого повідомлені в установленому законом порядку, про причини неявки суд не повідомили.

З огляду на обмеженість розгляду справи визначеними законом процесуальними строками, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за їх відсутності, згідно зі статтею 75 ГПК України.

Вивчивши звіт та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено, що ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені:

1. ОСОБА_3, м.Запоріжжя, з вимогами до боржника в розмірі - 1.525.313,10 грн. з першою чергою задоволення, та які частково погашені на суму - 901.129,04 грн.

2. УПФУ в Жовтневому районі м.Запоріжжя, з вимогами до боржника в розмірі - 2.373,30 грн. з другою чергою задоволення.

3. Товариство з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія Глобал Фінанс , м.Київ, з вимогами до боржника в розмірі - 263.091,25 грн. з третьою чергою задоволення.

4. Публічне акціонерне товариство Укрсоцбанк , м.Київ, з вимогами до боржника в розмірі - 737.820,39 грн. з третьою чергою задоволення.

5. Товариство з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна , м.Київ, з вимогами до боржника в розмірі - 2.905.391,62 грн. з третьою чергою задоволення.

6. Комунальне підприємство Водоканал , м.Запоріжжя, з вимогами до боржника в розмірі - 252.31 грн. з п'ятою чергою задоволення.

7. Товариство з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія Укрборг , м. Київ, з вимогами до боржника в розмірі - 44.924,96 грн. з п'ятою чергою задоволення.

Суд погоджується з пред'явленими кредиторами грошовими вимогами та реєстром вимог кредиторів, складеним ліквідатором.

Згідно зі статтею 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжиті всі встановлені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заходи по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

До справи долучені довідки відповідних державних органів, що здійснюють реєстрацію речових прав, з яких вбачається, що прав власності на земельні ділянки, сільськогосподарську техніку та корпоративних прав за банкрутом не зареєстровано.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

В ході ліквідаційної процедури ліквідатором виявлені активи банкрута, які були оцінені та реалізовані на загальну суму - 1.025.448,31 грн.

За рахунок вказаних грошових коштів були частково погашені вимоги ОСОБА_3 в частині сплати аліментів на суму - 901.129,04грн., оплата послуг ліквідатора на суму - 106.401,42 грн. та витрати ліквідатора на суму - 7.663,10 грн.

Решта вимог залишилась непогашеною у зв'язку з відсутністю майна та грошових коштів у підприємця-банкрута.

На підтвердження залишку непогашених оплати послуг у розмірі - 46.654,97 грн. та понесених витрат ліквідатором у розмірі - 9.905,14 грн. представлено звіт про оплату послуг та відшкодування витрат. Цей звіт є обґрунтованим та підлягає затвердженню.

Враховуючи викладене, суд вважає, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки в ході ліквідаційної процедури банкрута, а, отже, затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки у банкрута відсутні майнові активи, за рахунок яких можливе продовження підприємницької діяльності, підприємницьку діяльність ФОП ОСОБА_1 слід припинити, у зв'язку з чим припиняється і провадження у справі.

Частиною 2 статті 49 Закону про банкрутство передбачено, що після завершення розрахунків з кредиторами громадянин-підприємець, визнаний банкрутом, звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів, що були заявлені після визнання громадянина-підприємця банкрутом, за винятком вимог, передбачених абзацом другим цієї частини.

Вимоги кредиторів щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, вимоги щодо стягнення аліментів, вимоги щодо стягнення на майно, яке перебуває у заставі з підстав, не пов'язаних із здійсненням громадянином-підприємцем підприємницької діяльності, а також інші вимоги особистого характеру, які не були задоволені в порядку виконання постанови господарського суду про визнання громадянина-підприємця банкрутом або які погашені частково чи не заявлені після визнання громадянина-підприємця банкрутом, можуть бути заявлені після закінчення провадження у справі про банкрутство громадянина-підприємця відповідно в повному обсязі або в незадоволеній їх частині в порядку, встановленому цивільним законодавством України.

У разі визнання громадянина-підприємця банкрутом за заявою кредитора протягом п'яти років після завершення розрахунків з кредиторами такий громадянин-підприємець не звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів.

Не задоволені вимоги кредиторів можуть бути заявлені в порядку, встановленому цивільним законодавством України.

Керуючись статтями 32 , 34, 40, 49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " № 2343-ХІІ від 14.05.1992р., статтею 86 Господарського процесуального кодексу України , суд -

Ухвалив :

Звіти ліквідатора про оплату послуг, відшкодування витрат, проведення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Підприємницьку діяльність банкрута - Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер -НОМЕР_1), припинити.

Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: боржнику, ліквідатору, кредиторам за реєстром: ОСОБА_3 (АДРЕСА_3, УПФУ в Жовтневому районі м.Запоріжжя (69063 м.Запоріжжя вул. Олександрівська, 10), ТОВ Факторингова компанія Глобал Фінанс (04119 м.Київ вул. Якіра, 17а), ПАТ "Укрсоцбанк" (03150 м. Київ вул. Ковпака, 29), ТОВ "ОТП Факторинг Україна" (03680 м.Київ вул. Фізкультури, 28д), КП "Водоканал" (69002 м.Запоріжжя вул. Святого Миколая, 61), ТОВ "Факторингова компанія "Укрборг" (м.Київ вул. Вікентія Хвойки, 18/14, корп. 3, офіс 215), Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Олександрівському ВДВС, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя В .А . Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.12.2016
Оприлюднено04.01.2017
Номер документу63840379
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/5009/5608/11

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 28.12.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.12.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 06.07.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 29.06.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 26.10.2015

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні