Постанова
від 22.11.2016 по справі 922/4816/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"22" листопада 2016 р. Справа № 922/4816/15

вх. № 4816/15

Суддя господарського суду Яризько В.О.

при секретарі судового засідання Солдатова М.Ю.

за участю ліквідатора ОСОБА_1,

По справі за заявою Харківської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області, м. Харків,

до товариства з обмеженою відповідальністю "Тархан Сервіс Плюс", с. Комунар Харківської області,

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 11 квітня 2016 року товариство з обмеженою відповідальністю "Тархан Сервіс Плюс" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1.

03.11.2016р. на адресу суду надійшов ліквідаційний звіт, в якому ліквідатор вказує про вчинення всіх необхідних дій по ліквідації ТОВ "Тархан Сервіс Плюс", просить затвердити даний звіт та ліквідаційний баланс, ліквідувати підприємство.

Ухвалою суду від 03.11.2016р. звіт ліквідатора призначено до розгляду в судовому засіданні на 22.11.2016р.

У судове засідання з'явився ліквідатор, який повідомив про здійснені ним заходи по ліквідації банкрута, просить затвердити ліквідаційний звіт.

Ініціюючий кредитор у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду звіту ліквідатора був повідомлений ухвалою суду, отримання якої підтверджується повідомленням про вручення поштових відправлень.

Суд вважає, що нез'явлення ініціюючого кредитора не перешкоджає розгляду звіту ліквідатора.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд встановив, що після визнання ТОВ "Тархан Сервіс Плюс" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було здійснено низку заходів відповідно до ст. ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою виявлення всіх кредиторів, на офіційному веб - сайті ВГСУ 26.01.2016 року за № 27608 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Впродовж встановленого законом двомісячного строку надійшла заява Харківської ОДПІ з грошовими вимогами до боржника на суму 442658,12 грн., яка ухвалою суду від 15.03.2016р. була повернута заявнику без розгляду.

Інші заяви з кредиторськими вимогами до боржника ні до суду, ні до ліквідатора не надходили.

З метою виявлення майна ТОВ "Тархан Сервіс Плюс" ліквідатором протягом усієї процедури ліквідації було направлено запити до Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, Управління Державтоінспекції в Харківській області, Управління Держгеокадастру в Харківському районі Харківської області, Головне управління Держпраці в Харківській області, Харківської митниці ДФС, Державної служби України на транспорті, Державної авіаційної служби України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Фонду Державного майна України, реєстру патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, знаки

для товарів та послуг, авторського права на твір, одержувачів контрольних марок.

Згідно отриманих відповідей за ТОВ "Тархан Сервіс Плюс" не виявлено зареєстрованого права власності на майно та майнові права.

Ліквідатором отримано від Харківської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області відомості щодо відкритих рахунків банкрута.

Згідно довідки ПАТ "Укрсоцбанк" рух грошових коштів по рахункам підприємства - банкрута не відбувався з 1 січня 2016 року, до моменту їх закриття. Залишок грошових коштів на рахунках становив 0,00 грн. Рахунки підприємства закрито 8 червня 2016 року та 9 червня 2016 року.

На запит ліквідатора Головне управління статистики в Харківській області листом № 032-165/215 від 4 квітня 2016 року повідомило про те, що за останні три роки підприємство до управління звітність не подавало.

Ліквідатором була проведена інвентаризація майна банкрута, про що складені інвентаризаційні відомості від 18.04. 2016 р. Згідно протоколу засідання інвентаризаційної комісії від 20.04.2016р., на підприємстві відсутні будь-які матеріальні цінності.

Як вбачається з матеріалів справи, керівником підприємства не були передані ліквідатору документи підприємства та печатка (листи, направлені ліквідатором на ім'я колишнього керівника підприємства ТОВ "Тархан Сервіс Плюс", з вимогою передачі бухгалтерської, установчої та іншої документації повернуті без вручення), у зв'язку з чим ліквідатором і не передавались документи до архівної установи, а також не знищувалась печатка підприємства.

У зв'язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором складений ліквідаційний баланс станом на 01.11.2016р. з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 1444,5 тис. грн.

Згідно з п. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згiдно ст. 46 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд пiсля заслуховування звiту лiквiдатора або окремих кредиторiв виносить ухвалу про затвердження звiту лiквiдатора та лiквiдацiйного балансу.

Частина 2 ст. 46 Закону про банкрутство передбачає, якщо за результатами лiквiдацiйного балансу пiсля задоволення вимог кредиторiв не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про лiквiдацiю юридичної особи-банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, відсутність майна та інших активів підприємства, а також надання суду ліквідаційного балансу з непогашеною кредиторською заборгованістю, суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, припинити провадження у справі та сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

Керуючись ст. ст. 38-48, п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Тархан Сервіс Плюс" (код 37460722, адреса: 62490, Харківська область, Харківський район, с. Комунар, вул. Миру, буд. 1-Р).

3. Визнати вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "Тархан Сервіс Плюс", погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Ухвалу направити ліквідатору, кредитору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, Харківському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення22.11.2016
Оприлюднено04.01.2017
Номер документу63841364
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4816/15

Постанова від 22.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 05.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 11.04.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні