Ухвала
від 27.01.2016 по справі 367/92/16-к
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/92/16-к

УХВАЛА

28 січня 2016 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання слідчого про розкриття банківської таємниці у кримінальному провадженні за

№ 12013100040002973, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.11.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на розкриття банківської таємниці з метою встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18.11.2013 року до чергової частини Ірпінського MB ГУМВС України в Київській області від невідомої особи надійшло повідомлення про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться зал з гральними автоматами. Виїздом слідчо-оперативної групи Ірпінського MB встановлено, що за вище вказаною адресою знаходиться зал в якому знаходились лотерейні термінали марки «Smart Games».

Так, 19.09.2015 року на підставі ухвали Ірпінського міського суду Київської області від 17.09.2015 проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час проведення обшуку за вище вказаною адресою виявлено та вилучено комп`ютерну техніку та документи, які мають ознаки грального бізнесу.

Крім того вилучено копію договору доручення № 1530/02 нарозповсюдження державних миттєвих лотерей від 24.04.2015 (з додатками), укладеного між Підприємство з 100% Іноземними інвестиціями «УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ЛОТЕРЕЯ» (код ЄДРПОУ 24940541) та ТОВ «Планета- Земля» (код ЄДРПОУ 37047683).

Зважаючи на те, що строк дії ліцензія серії AB № 446756 від 02.09.2013, яка видана Міністерством фінансів України Підприємству з 100% Іноземними інвестиціями «УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ЛОТЕРЕЯ» (код ЄДРПОУ 24940541) закінчився, а відповідно до загальних положень Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» закінчення строку «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» закінчення строку дії ліцензії є підставою для припинення проведення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню. Суб`єкт, який має намір провадити зазначений вид в ліцензії вид господарської діяльності після закінчення строку її дії, якщо такий строк встановлено Кабінетом Міністрів України повинен отримати нову ліцензію в порядку встановленим Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Слідчий надав заяву про слухання клопотання в його відсутності.

Вивчивши клопотання провадження слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці, яка містить в речах та документах.

Згідно ст. 60 Закону України „Про банки та банківську діяльність - інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнтів, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта, та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку, і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Банківською таємницею зокрема є: 1) відомості про банківські рахунки клієнтів, у тому числі кореспондентські рахунки банків у Національному банку України; 2) операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди; 3) фінансово-економічний стан клієнтів; 4) системи охорони банку та клієнтів; 5) інформація про організаційно-правову структуру юридичної особи - клієнта, її керівників, напрями діяльності; 6) відомості стосовно комерційної діяльності клієнтів чи комерційної таємниці, будь-якого проекту, винаходів, зразків продукції та інша комерційна інформація; 7) інформація щодо звітності по окремому банку, за винятком тієї, що підлягає опублікуванню; 8) коди, що використовуються банками для захисту інформації.

В судовому засіданні не було доведено наявності достатніх підстав вважати, що відшукувані речі та документи, які мають значення для досудового розслідування.

Оскільки в судовому не було доведено наявності достатніх підстав вважати, що відшукувані документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; слідчий суддя визнає клопотання необґрунтованим у зв`язку з чим відмовляє в його задоволенні.

Крім того, розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів має бути здійснений із участю сторін слідчого, прокурора які до суду не з`явилися, матеріалів кримінального провадження для оцінки обґрунтованості підозри не надали.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 залишити без задоволення.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до суду апеляційної інстанції впродовж п`яти днів.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.01.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —367/92/16-к

Ухвала від 27.01.2016

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні