Ухвала
від 09.06.2016 по справі 755/9455/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №755/9455/16-к

1-кс/755/2674/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2016 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про отримання дозволу суду на проведення позапланової перевірки ТОВ «Барс-2000»,

ВСТАНОВИВ:

09 червня 2016 року прокурор Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про отримання дозволу суду на проведення позапланової перевірки ТОВ «Барс-2000».

Клопотання мотивовано тим, що сідчим відділом Дніпровського управління поліції у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015100040001210 від 26 січня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 ч. 1 КК України, щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що згідно п. 9.1 Норм визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, затверджених наказом МНС від 03 грудня 2007 року № 833, зовнішні установки в яких знаходяться горючі гази (резервуари для зберігання горючого газу на АГЗП) відносяться до вибухопожонебезпечної категорії та порушення, що виявлені під час перевірок створюють реальну загрозу життю людей. Таким чином, АГЗП розташовані за адресами: м. Київ, пр-т Ватутіна, 16 (фасад), вул. Азербайджанська, 1 (на розвилці), вул. Віфлиємська (колишня Шліхтера) навпроти будинку 18/2 (на повороті з б-ра Верховної Ради), та на вул. Старосільській навпроти будинку по вул. Райдужній, 65, який належить ТОВ «Барс-2000» (код ЄДРПОУ 30978355) являються вибухонебезпечними підприємствами.

Під час проведення комісійних оглядів місць події в складі представників Департаменту нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки, ПАТ «Київенерго», Відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації, Дніпровського районного управління ДСНС України у м. Києві, Департаменту земельних ресурсів КМДА, було виявлено ряд порушень та відсутність відповідних дозвільних документів для здійснення господарської діяльності на вибухонебезпечних підприємствах під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Оскільки при проведенні комісійних оглядів місць події, фахівець Департаменту нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки не мав достатніх повноважень для з`ясування всіх обставин неналежного функціонування АГЗП та встановлення фактів, які можуть бути використані в якості доказів в кримінальному провадженні виникла необхідність в проведенні позачергової перевірки діяльності АГЗП ТОВ «Барс-2000» (код ЄДРПОУ 30978355) розташованих за адресами: м. Київ, пр-т Ватутіна, 16 (фасад), вул. Азербайджанська, 1 (на розвилці), вул. Віфлиємська (колишня Шліхтера) навпроти будинку 18/2 (на повороті з б-ра Верховної Ради), та на вул. Старосільській навпроти будинку по вул. Райдужній, 65.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити його, враховуючи, що отримана інформація дасть змогу встановити обставини кримінального правопорушення регламентовані ст. 91 КПК України.

В свою чергу, ухвалою суду, постановленою у порядку ч. 4 ст. 371 та ч. 2 ст. 372 КПК України, на підставі положень ст.ст. 22, 26 КПК України, визнано за можливе провести судовий розгляд клопотання без участі інших учасників процесу.

Тож, слідчий суддя, дослідивши надані матеріали, які подані до суду як письмове обґрунтування підстав такоїперевірки, заслухавши думку прокурора, приходить до наступного.

З положень п. 18 ч. 1 ст. 3 КПК України вбачається, що до компетенції слідчого судді віднесено судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному проводженні.

Згідно п.75.1ст. 75 ПК України, контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Зпунктом 78.1.11 ПК України слідує, щодокументальна позапланова перевірка проводиться у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесеної ними відповідно до закону.

Позапланова перевірка може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження у порядку, передбаченому кримінально процесуальним Кодексом.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів зокрема шляхом витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, висновків ревізій та актів перевірок.

Пунктом 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року №408 Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами встановлено, що перевірки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців можуть проводитись за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених КПК України.

За таких обставин, слідчий суддя дослідивши матеріали, які подані до суду як письмове обґрунтування підстав такоїперевірки, долучені до них документи, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ, що наявний у провадженні, з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5 Глави 4 КПК України (показання, речові докази і документи та інші) вказують на наявність підстав та передумов визначених законодавством для проведення такої перевірки.

Керуючись ст.ст. 1-29, 309, 310, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про отримання дозволу суду на проведення позапланової перевірки ТОВ «Барс-2000» задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової перевірки дотримання вимог Закону України «Про об`єкти підвищеної небезпеки», Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та Кодексу Цивільного захисту України, а також інших актів законодавства, прийнятих відповідно до цих законів, під час здійснення господарської діяльності ТОВ «Барс-2000» (код ЄДРПОУ 30978355) за адресами: м. Київ, пр-т Ватутіна, 16 (фасад), вул. Азербайджанська, 1 (на розвилці), вул. Віфлиємська (колишня Шліхтера) навпроти будинку 18/2 (на повороті з б-ра Верховної Ради), та на вул. Старосільській навпроти будинку по вул. Райдужній, 65.

Проведення перевірки доручити Департаменту нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Державної служби України з питань праці у місячний термін.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення09.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу63879710
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/9455/16-к

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні