Ухвала
від 04.01.2017 по справі 127/110/17-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/110/17-к

Провадження №1-кс/127/162/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 січня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засідання клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5 ,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся начальник другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковник податкової міліції ОСОБА_3 із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5 .

Клопотання мотивоване тим, що другим відділом розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016020110000096 від 21.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Відповідно до клопотання, в 2013 році невідомі особи, з метою прикриття незаконної діяльності, створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) - ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435, м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля /раніше Жовтнева/, буд. № 1, офіс 816), в результаті чого здійснено фіктивну підприємницьку діяльність, в тому числі - по нібито наданню товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття на території м. Бар Вінницької області, за що отримано державні кошти в сумі 4 709,8 тис. грн.

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_6 засновник, директор, головний бухгалтер ТОВ «Автокомфорт плюс» надав покази про те, що фінансово-господарською діяльністю вказаного Товариства він взагалі не займався та не займається. Придбання товарно-матеріальних цінностей він не здійснював. Ніяких товарів, робіт, послуг не надавав та не проводив. Фінансово-господарських документів по проведених господарських операціях він не підписував. На початку 2015 року, на проханням невідомого чоловіка, за грошову винагороду, без мети здійснення господарської діяльності, переоформив на себе ТОВ «Автокомфорт плюс». Після того, відкрив рахунки в банківських установах. Відкривши рахунки він передав усі статутні, реєстраційні документи та печатку вказаного Товариства цьому невідомому чоловіку. Грошові кошти в банківських установах він не знімав. При відкритті банківських рахунків він поставив свій підпис в грошових чеках та передав їх останньому. Документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» до податкового органу не надавав.

При цьому, згідно даних АІС «Податковий блок» ДФС України встановлено, що податкова звітність вказаного Товариства подавалась електронним способом з місця розташування ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348) за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146.

Засновником та директором ПП «Інтехсервіс-В» є ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ), зареєстрована та мешкаюча за адресою: АДРЕСА_1 .

Головним бухгалтером ПП «Інтехсервіс-В» працює ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_2 ), зареєстрована та мешкаюча за адресою: АДРЕСА_2 , яка крім того, одночасно, працювала і на інших підприємствах, в тому числі і в Міському комунальному підприємстві «Аварійно-диспетчерська служба» (код ЄДРПОУ 13328305), яке нібито проводило фінансово-господарські операції з ТОВ «Автокомфорт плюс».

Факт формування документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс», та її подачі електронним способом до податкового органу, має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву вчинення злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, у слідства є підстави вважати, що документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформовані на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарські документи ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, на підставі яких формувались документи податкової звітності знаходяться за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно володілець домоволодіння за вказаною адресою до цих реєстрів не внесено, однак згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань гр. ОСОБА_4 зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно документів інвентаризаційної справи з КП «ВМ БТІ» володільцем квартири АДРЕСА_3 є ОСОБА_5 .

Тому слідчий просив слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов до наступного висновку.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги викладене, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5 ,з метою відшукання та вилучення документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформованих на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі інших фіктивних підприємств та інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можливості залишення їх в кримінальному провадженні до розгляду вищевказаного провадження судом по суті.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого мотивоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5 ,з метою відшукання та вилучення документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформованих на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі інших фіктивних підприємств та інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можливості залишення їх в кримінальному провадженні до розгляду вищевказаного провадження судом по суті.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення04.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу63943372
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 ,володільцем якої є ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —127/110/17-к

Ухвала від 04.01.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні