Постанова
від 13.12.2016 по справі 922/4124/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"13" грудня 2016 р. Справа № 922/4124/15

вх. № 4124/15

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

за участю :

представника ліквідатора - ОСОБА_1, дов. від 23.05.2016 р.

По справі за заявою ПП "Екас", м. Харків

до ПП "Екас", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 23.07.2015 р. Приватне підприємство "Екас" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Розпорядженням керівника апарату суду призначено проведення повторного автоматичного розподілу справи, у зв'язку із відпусткою судді Кононової О.В.

Згідно протоколу автоматичного розподілу, для розгляду справи №922/4124/15 обрано суддю Усатого В.О.

До суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх. № 17609 від 27.05.16) про призначення до розгляду звіту ліквідатора, у зв'язку із закінченням ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 31.05.16 р. призначено до розгляду звіт ліквідатора на 11.08.16 р. та зобов'язано ліквідатора надати суду всі докази виконання ліквідаційної процедури.

Через канцелярію суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх. № 20856 від 23.06.16) про долучення до матеріалів справи витребуваних судом документів, в тому числі ліквідаційний звіт.

В судовому засіданні 11.08.16 р. представник ліквідатора зазначив, що на цей час виконані усі заходи з ліквідації банкрута, у зв'язку з чим просив суд затвердити наданий ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

Присутній у засіданні суду представник кредитора зауважень до роботи ліквідатора не висловив та підтримав клопотання про затвердження ліквідаційного звіту і ліквідаційного балансу.

Заслухавши учасників процесу, розглянувши матеріали справи, враховуючи необхідність витребування додаткових документів, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд відклав розгляд звіту ліквідатора на 20.10.2016 р., зобов'язав ліквідатора надати суду документальні докази завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, а також особисту явку ліквідатора, для дачі необхідних пояснень, визнав обов'язковою.

В судовому засіданні 20.10.2016 р. дослідивши наданий суду звіт, врахувавши необхідність витребування доказів, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд відкладав розгляд звіту ліквідатора на 13.12.16 р. та зобов'язав останнього надати всі докази виконання ліквідаційної процедури, в тому числі щодо використання коштів ліквідаційної маси.

В судовому засіданні 13.12.16 р. представник ліквідатора надав клопотання (вх.№ 42325 від 12.12.16), разом із додатками, зазначивши, що на виконання вимог суду, виконані усі заходи з ліквідації банкрута. У зв'язку з чим, просив суд затвердити ліквідаційний звіт і ліквідаційний баланс та припинити провадження у справі.

Розглянувши матеріали справи, ліквідаційний звіт, ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення учасника процесу, суд встановив наступне.

З метою виявлення всіх кредиторів, у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Закон про банкрутство) 23.07.2015 р. на сайті Вищого господарського суду України опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та встановлено строк для подачі заяв з кредиторськими вимогами до боржника.

Після публікації вказаного оголошення з вимогами до банкрута звернулись його кредитори.

Ухвалою суду від 31.08.15 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ОСОБА_3 підприємства "Екас" код 25464456, з яких:

- вимоги кредитора ПФ "Темп" у розмірі 6 250 218,17 грн. включені до реєстру вимог кредиторів у четверту чергу та 1218,00 грн. судового збору в першу чергу вимог кредиторів;

- вимоги ПФ "Данк" у розмірі 15 479 413,74 грн. включені до реєстру вимог кредиторів у четверту чергу та 1218,00 грн. судового збору в першу чергу вимог кредиторів;

- вимоги Фірма „Роксолана" у розмірі 6 250 218,17 грн. включені до реєстру вимог кредиторів у четверту чергу та 1218,00 грн. судового збору в першу чергу вимог кредиторів;

- вимоги ПАТ "Банк "ОСОБА_4" у загальному розмірі 41 469 366,74 грн. включити до шостої черги вимог кредиторів;

- вимоги ПАТ "Автотранспортне підприємство 16354" у розмірі 4500,00 грн. включити до шостої черги вимог кредиторів.

Встановлено, що кредитори вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

З метою визначення складу ліквідаційної маси банкрута ліквідатором проведена інвентаризація майна. За результатами інвентаризації встановлена наявність дебіторської заборгованості, що складається із:

- права вимоги грошових коштів від ПП "ЕРА" (код 25464456) у розмірі 3753109,40 грн., що виникло за договором поставки товару №03/08 від 03.08.2012 р. та визнано ухвалами Господарського суду Харківської області від 19.08.2015 р. та 31.08.2015р. по справі №922/4140/15;

- права вимоги грошових коштів від АТ Банк "Меркурій" у розмірі 282,36 грн. за договором банківського рахунку (залишок коштів на рахунку).

Відсутність іншого майна зареєстрованого за боржником, що можливо було включити до ліквідаційної маси, підтверджується довідками установ, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно, а саме:

Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті;

Державної авіаційної служби України;

ТУ Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Харківській області;

Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку;

РСЦ МВС в Харківській області;

Державної інспекції сільського господарства в Харківській області;

ГУ держпраці у Харківській області;

Інформації з реєстру речових прав на нерухоме майно.

Ліквідатором здійснено пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про наявність або відсутність часток (корпоративних прав), що належать банкруту. За наслідками проведених дій будь -яких часток (корпоративних прав) у статутних капіталах інших юридичних осіб, що належать банкруту не виявлено.

Також, ліквідатором здійснено пошук відомостей про наявність зареєстрованих за банкрутом об'єктів права інтелектуальної власності на офіційному веб-сайті ДП "Український інститут інтелектуальної власності". За результатами проведених дій майна (майнових прав) не виявлено.

На виконання вимог ч. 6 ст. 49 Закону про банкрутство ліквідатором ТОВ проведено конкурс на визначення організатора аукціону з продажу майна банкрута.

За результатами конкурсу організатором аукціону з продажу майна боржника визнано Товарну біржу "Всеукраїнський торгівельний центр".

За результатами проведеного другого повторного аукціону, призначеного на 18.05.2016 р., визначено переможця аукціону - ОСОБА_4

Майно банкрута - ПП "Екас" реалізовано з прилюдних торгів у формі аукціону одним лотом як цілісний майновий комплекс у розумінні ч.5 ст. 44 Закону про банкрутство. У зв'язку з поганою ліквідністю майно було реалізоване зі значним зниженням вартості.

Вартість реалізованого майна склала 950,60 грн.

Переможцем аукціону - ОСОБА_4 вартість реалізованого майна боржника сплачена в повному обсязі.

Отримані, в процедурі ліквідації кошти в загальній сумі 950,60 грн, були спрямовані на відшкодування витрат ліквідатора, а саме: послуги біржі - 500.00 грн та частково послуги архівної установи КП „Міський архів" 450,60 грн.

Суд, розглянувши наданий ліквідатором звіт про здійснені ним витрати по ліквідаційній процедурі, вважає можливим його затвердити.

Відповідно до довідки АТ Банк "Меркурій" закрито рахунки банкрута.

Документи, що потребують довгострокового зберігання, передані до архіву, що підтверджується матеріалами справи.

Печатку боржника було знищено, що підтверджується відповідним актом.

У зв'язку з недостатністю у банкрута майна ліквідатором складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в сумі 63800,0 тис. грн.

Ліквідатором сповіщено кредиторів та відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 5. ст. 45 Закону , вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону , господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Згідно п. 6 ч. 1, ст. 83 Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами вважаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на її погашення, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, визнати вимоги що не задоволені за недостатністю майна, погашеними; визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню; ліквідувати юридичну особу; припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, п.6 ч.1 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора про здійснені ним витрати по ліквідаційній процедурі.

Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ліквідувати юридичну особу - Приватне підприємство "Екас" (код 32133285 зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Харківської міської ради 07.08.2002 р. за № 1480 120 0000 188298 за адресою: 61036, м. Харків, вул. Морозова, б.18).

Провадження у справі припинити.

Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна, погашеними.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Зобов'язати Головне управління статистики у Харківській області виключити з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України Приватне підприємство "Екас" (код 32133285).

Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, ДВС, ДПІ, фондам.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення13.12.2016
Оприлюднено12.01.2017
Номер документу63945193
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4124/15

Постанова від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 27.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 27.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 20.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні