Ухвала
від 04.01.2017 по справі 326/1744/16-ц
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 326/1744/16-ц р.

Провадження № 2/326/56/2017

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

04 січня 2017 року м.Приморськ

Суддя Приморського районного суду Запорізької області Стріжакова Т.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приморської районної ради Запорізької області, треті особи ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, комунальне підприємство Приморська центральна районна лікарня Приморської районної ради Запорізької області про скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання права на приватизацію, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача про скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання права на приватизацію. Свої вимоги мотивує тим, що за вказаною в позові адресою він разом з членами своєї родини (ОСОБА_2, ОСОБА_4 та ОСОБА_3) проживає з 1996 року, тобто більше 20 років. Житлове приміщення, у якому вони проживають, за своїм статусом є гуртожитком. Вселилися в зазначений будинок вони на законних підставах, оскільки його мати ОСОБА_2 працювала лікарем в КУ Санаторій медичної реабілітації Глорія та з нею укладався договір про користування житловим приміщенням. У 2011 році вона звільнилася, але вони продовжували проживати у гуртожитку. На даний час гуртожиток переданий на баланс КП Приморська центральна районна лікарня Приморської районної ради Запорізької області.

Відповідно до Законів України Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та Про приватизацію державного житлового фонду його мати звернулась до органу приватизації - Приморської районної ради Запорізької області (відповідача) із заявою про приватизацію житла, у якому мешкають, оскільки їх право на приватизацію житла не було реалізовано та за ними не зареєстрованого іншого житла. Всі інші умови, які необхідні для приватизації житла ними виконуються, що підтверджується належними документами. Звертаючись до відповідача із заявою про приватизацію вказаного гуртожитку його мати подавала документи для приватизації на всіх їх членів сім`ї, оскільки законом передбачена приватизація на всіх членів родини, які проживають та зареєстровані у даному приміщенні, тобто відмовляючи у приватизації житла відповідач мав на увазі всіх членів їх родини, оскільки питання, які розглядалися на сесії № 24 стосувалися всіх членів родини.

На даний час йому стало відомо про те, що 13.12.2016 його та членів родини - третіх осіб у справі було знято з реєстрації місця проживання за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі п.26 абз.7 Постанови КМУ № 27 від 02.03.2016 без будь-якого рішення суду про втрату права користування житловим приміщенням. Вважає, що зняття з реєстрації місця його проживання на даний час ніяким чином не впливає на його позовні вимоги, оскільки рішення відповідача, яке він оскаржує винесено 25.02.2014, у той період коли він та всі члени його родини були зареєстровані за цим місцем проживання, що підтверджується відповіддю Приморського РС УДМС від 08.05.2014, тобто він оспорює рішення відповідача на момент його винесення та на момент його законної реєстрації місця проживання.

25.03.2014 відповідач ухвалив рішення № 24, пунктом 1.5 якого відмовив ОСОБА_2 у приватизації житла, посилаючись на наявність документа, що підтверджує факт відсутності постійного проживання заявника та членів його родини за місцем прописки . Даний факт йому став відомий після його письмового звернення до Приморської райради Запорізької області, на який він отримав відповідь у вигляді листа у жовтні 2016 року. Даним рішенням зачіпаються його інтереси та інтереси інших членів родини - третіх осіб, оскільки разом з іншими членами родини, він має також право на приватизацію частки квартири як член родини наймодавця.

Вважає п.1.5 рішення № 24 Приморської районної ради Запорізької області суперечить закону та підлягає скасуванню. Тому на підставі ст.25 ЗУ Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків вважає за необхідне звернутися до суду.

Доводити факт його проживання та проживання його родини не має потреби, оскільки він та його члени родини на час винесення рішення були зареєстровані у вказаному житловому приміщенні. Якщо б вони проживали у даному приміщенні та не були зареєстровані, факт проживання в ньому повинно було б доводити .

Який документ міг бути підставою для відмови йому у приватизації квартири, не зрозуміло, оскільки згідно їх паспортів місце їх проживання зареєстровано за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2. Що стосується його постійного проживання, то він вже п'ять років є студентом, та на даний час навчається у магістратурі в Польщі, а раніше був студентом інших навчальних закладів денної форми навчання в інших містах України, в зв'язку з чим їздив на навчання на тривалий час, що є поважною причиною його тимчасової відсутності, однак його постійне місце проживання залишається у АДРЕСА_1. Крім того додає довідку про його навчання у Одеській національній академії харчових технологій на п`ятому курсі, а на даний час цей ВУЗ направив його на навчання у Польщу. Загалом він навчається вже 5 років, тобто з 2011 року, та його тимчасова відсутність є поважною причиною тимчасового не проживання у м.Приморську, оскільки він вимушений виїжджати для навчання.

Таким чином, у відповідача відсутній належний документ, який може бути підставою для прийняття відмови у задоволенні його заяви про приватизацію житла.

Просить: 1) скасувати п.1.5 рішення № 24 від 25.03.2014 Приморської районної ради Запорізької області як такий що суперечить чинному законодавству та порушує його право на отримання житла; 2) визнати його право на приватизацію житлового приміщення, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 згідно із Законом України Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків .

Дана цивільна справа підсудна Приморському районному суду Запорізької області.

Після усунення недоліків за позовом на підставі ухвали суду від 26.12.2016, позовна заява відповідає вимог ст.ст. 119, 120 ЦПК України.

Тому справу необхідно призначити до попереднього розгляду.

Керуючись ст.ст.3, 33, 11, 122, 127 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Приморської районної ради Запорізької області, треті особи ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, комунальне підприємство Приморська центральна районна лікарня Приморської районної ради Запорізької області про скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання права на приватизацію.

Призначити попередній розгляд справи на 16 січня 2017 року о 09.00 годині , в приміщенні Приморського районного суду Запорізької області , за адресою: м.Приморськ, вул.Поштова,6.

Направити сторонам копію даної ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, та судові повістки про виклик у суд з повідомленням про час та місце проведення судового засідання.

Роз'яснити сторонам, що відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК України, кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Запропонувати сторонам подати у строк до 16.01.2017 додаткові докази, письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис ОСОБА_5

Копія вірна: суддя Т.В. Стріжакова

04.01.2017

Справка:

Призначити попереднє судове засідання в приміщенні на 16.01.2017 о 09:00.

Причини нерозгляду:

Дата ухвалення рішення04.01.2017
Оприлюднено12.01.2017
Номер документу63947755
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання права на приватизацію

Судовий реєстр по справі —326/1744/16-ц

Постанова від 24.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Постанова від 11.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні