Ухвала
від 10.01.2017 по справі 904/1/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення провадження у справі про банкрутство

10.01.2017 Справа № 904/1/17

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

без участі представників сторін

розглянувши справу

за заявою ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ВНЕШТОРГ", 49000, м. Дніпро, вул. Князя ОСОБА_2, 68; код ЄДРПОУ 30992689

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області звернувся до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ВНЕШТОРГ", 49000, м. Дніпро, вул. Князя ОСОБА_2, 68; код ЄДРПОУ 30992689 .

Розглянувши заяву та додані до заяви документи, господарський суд прийшов до висновку про необхідність повернення заяви і доданих до неї документів з огляду на наступне.

Нормами ч. 2 ст. 11 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до заяви про порушення справи про банкрутство додається відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора.

До заяви кредитора додається також копія виконавчого документа (ч. 7 ст. 11 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").

В порушення наведених вище вимог закону, ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області не додало до своєї заяви постанову органу ДВС про відкриття виконавчого провадження.

Нормами ч. 1 ст. 15 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких грунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обгрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми (п. 3 ч. 1 ст. 63 ГПК України).

Стосовно доданого до заяви інкасового доручення № 231 від 22.06.16 р., направленого до ПАТ "УкрСиббанк", господарський суд зазначає, що боржник має рахунки в ДН.АБ"Укрбізнесбанк" та у ПАТ "АПЕКС-БАНК". Доказів направлення інкасових доручень до вказаних банківських установ органом ДПІ не надано.

Повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Керуючись ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ч. 1 ст. 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

УХВАЛИВ:

Повернути заяву і додані до неї документи без розгляду.

Додаток: заява з додатками, в т.ч. платіжне доручення № 537 від 24.10.16 р.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення10.01.2017
Оприлюднено13.01.2017
Номер документу63962065
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/1/17

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні