Ухвала
від 10.01.2017 по справі 156/25/17
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 156/25/17

№ провадження 1-кс/156/5/17

У Х В А Л А

10 січня 2017 року смт Іваничі

Слідчий суддя Іваничівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого Іваничівського ВП ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого Іваничівського ВП ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Іваничівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_5 про проведення перевірки додержання керівництвом СПП «Відродження», законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині виплати заробітної плати ОСОБА_6 , -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий Іваничівського ВП ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Іваничівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_5 звернувся з клопотанням про проведення перевірки додержання керівництвом СПП «Відродження», законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині виплати заробітної плати головному бухгалтеру ОСОБА_6 . Зазначене клопотання мотивує тим, що 11.07.2016 року в слідче відділення Іваничівського відділення поліції надійшла заява від ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 про те, що в період часу з 2009 року по 25.02.2012 року директор СПП «Відродження» ОСОБА_7 частково не виплачував заявниці, яка перебувала на посаді головного бухгалтера даного підприємства заробітну плату, чим допустив заборгованість по заробітній платі перед даною громадянкою в сумі 10 000 грн.

Вказане кримінальне правопорушення 11.07.2016 року внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016030080000194 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.175 КК України.

В ході проведення досудового розслідування з метою перевірки заяви ОСОБА_6 , а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду виникла необхідність у проведенні перевірки додержання керівництвом сільськогосподарського приватного підприємства «Відродження», ЄРДПОУ 30165713, розташованого за адресою: Волинська область Іваничівський район с. Луковичі законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства по відношенню до працівників даного підприємства в частині нарахування та виплати заробітної плати за період з 01.01.2009 по 25.02.2012 в тому числі і до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , яка працювала в даному СПП головним бухгалтером. У зв`язку з наведеним просить надати дозвіл Управлінню Держпраці у Волинській області на проведення позапланової перевірки додержання СПП «Відродження» законодавства України про працю та загальнообов`язкового державного соціального страхування.

Слідчий підтримав клопотання з вищенаведених підстав.

Прокурор пояснив, що 26.07.2016 року в.о. слідчого судді ОСОБА_8 вже надавався дозвіл на проведення позапланової перевірки додержання керівництвом СПП «Відродження» законодавства України про працю, однак, перевірка проведена не була, у зв`язку з відсутністю дежавного інспектора праці, який здійснює свої повноваження в Іваничівському районі та високою навантаженістю інших інспекторів праці плановими та позаплановими заходами контролю за додержанням законодавства про працю. Так, як результати проведення перевірки необхідні для прийняття рішення по кримінальному провадженню № 12016030080000194, вважає клопотання підставним та просить його задовольнити.

Ознайомившись із клопотанням та наданими до нього матеріалами, заслухавши думку слідчого, прокурора, приходжу до висновку, що воно підлягає до часткового задоволення, так як вирішення не всіх питань, вказаних у клопотанні, стосується безпосередньо нарахування та виплати заробітної плати заявниці ОСОБА_6 . За таких обставин не вбачаю підстав для задоволення клопотання в частині вирішення наступних питань: чи є наявна заборгованість по заробітній платі СПП «Відродження» за період з 01.01.2009 року по 25.02.2012 року?; яким чином обліковувалась заборгованість по заробітній платі перед працівниками за вказаний період?; чи вбачаються в діях керівництва СПП «Відродження» відповідальних за ненарахування та невиплату заробітної плати ОСОБА_6 порушення законодавства про працю? Якщо так, то хто саме та які нормативно-правові акти порушив?

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132 КПК України та Постановою КМ України «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13 серпня 2014 року, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого Іваничівського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 про проведення перевірки додержання керівництвом СПП «Відродження», законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині виплати заробітної ОСОБА_6 задовольнити частково.

Надати дозвіл Управлінню Держпраці у Волинській області, розташованому в м. Луцьк по вул. Кравчука, 22 В, на проведення позапланової перевірки додержання керівництвом сільськогосподарського приватного підприємства «Відродження», ЄРДПОУ 30165713, розташованого за адресою: Волинська область Іваничівський район с. Луковичі законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині нарахування та виплати заробітної плати ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 за період з 01.01.2009 року по 25.02.2012 року, яка працювала в даному СПП головним бухгалтером.

Час початку проведення перевірки встановити з 17 січня 2017 року, яка не повинна перевищувати 15 робочих днів.

На вирішення поставити наступні питання:

-яким чином були оформлені трудові відносини з бухгалтером ОСОБА_6 .? Чи відповідають дані трудові відносини чинному законодавству?

-чи у відповідності до вимог чинного законодавства, проводився облік виконаної роботи, нарахування та виплати заробітної плати, надбавки, премії, тощо, ОСОБА_6 .?

-на підставі яких документів здійснювалось нарахування заробітної плати ОСОБА_6 .? Чи були встановлені факти порушення трудової дисципліни з боку даної працівниці, які впливали на нарахування та виплату їй заробітної плати?

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІваничівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення10.01.2017
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу63963875
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —156/25/17

Ухвала від 10.01.2017

Кримінальне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 10.01.2017

Кримінальне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 10.01.2017

Кримінальне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні