Ухвала
від 04.01.2017 по справі 127/116/17-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/116/17-к

Провадження 1-кс/127/164/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 січня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146, (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м., що складається з приміщень: літери «А» - п/А2 пр. №115: №1-№2 28,7 кв.м.; І поверх пр. №114: №1-№12 373,4 кв.м., ІІ поверх пр. №116: №1-№4 161,8 кв.м., ІІІ поверх пр. №117: №1-№3 60,4 кв.м.), володільцем яких є ОСОБА_4 , де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348), за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

04.01.2017, слідчий ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_5 , про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №42016020110000096, внесеному до ЄРДР 21.07.2016 за фактом фіктивного підприємництва ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435), за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Встановлено, що в 2013 році невідомі особи, з метою прикриття незаконної діяльності, створили суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) - ТОВ «Автокомфорт плюс» (код ЄДРПОУ 38963435, м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля /раніше Жовтнева/, буд. № 1, офіс 816), в результаті чого здійснено фіктивну підприємницьку діяльність, в тому числі - по нібито наданню товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття на території м. Бар Вінницької області, за що отримано державні кошти в сумі 4 709,8 тис. грн.

При цьому, згідно даних АІС «Податковий блок» ДФС України встановлено, що податкова звітність вказаного Товариства подавалась електронним способом з місця розташування ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348) за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146.

Засновником та директором ПП «Інтехсервіс-В» є ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_1 ). Головним бухгалтером ПП «Інтехсервіс-В» працює ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_2 ), яка крім того, одночасно, працювала і на інших підприємствах, в тому числі і в Міському комунальному підприємстві «Аварійно-диспетчерська служба» (код ЄДРПОУ 13328305), яке нібито проводило фінансово-господарські операції з ТОВ «Автокомфорт плюс».

Факт формування документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс», та її подачі електронним способом до податкового органу, має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву вчинення злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, у слідства є підстави вважати, що документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документи податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформовані на комп`ютерній техніці та інших носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії та подібне), фінансово-господарські документи ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, на підставі яких формувались документи податкової звітності знаходяться за юридичним та фактичним місцем розташування ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348) за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146.

Відповідно до інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно володілець домоволодіння за вказаною адресою та майно ПП «Інтехсервіс-В» до цих реєстрів не внесено, однак згідно документів реєстраційної справи вказане підприємство зареєстроване за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, буд. 146.

Згідно документів інвентаризаційної справи з КП «ВМ БТІ» володільцем магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м. в будинку 146 по вулиці Пирогова в м. Вінниці є ОСОБА_4 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин вчиненого кримінального правопорушення, з метою вжиття заходів щодо всебічного, швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінальних правопорушень, керуючись ст. 40, 233, 234 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Слідчий суддя вислухавши пояснення слідчого з посиланням на докази, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали в їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України, при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінальних правопорушень, слідчий суддя вважає, що необхідно надати слідчому дозвіл на проведення санкціонованого обшуку за адресою: АДРЕСА_1 (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м., що складається з приміщень: літери «А» - п/А2 пр. №115: №1-№2 28,7 кв.м.; І поверх пр. №114: №1-№12 373,4 кв.м., ІІ поверх пр. №116: №1-№4 161,8 кв.м., ІІІ поверх пр. №117: №1-№3 60,4 кв.м.), володільцем яких є ОСОБА_4 , де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348).

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання, заявлене до суду, є необхідним для розкриття кримінальних правопорушень, а також встановлення причетних осіб до нього, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області полковнику податкової міліції ОСОБА_3 на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 (магазину з надбудовами та прибудованими офісними приміщеннями загальною площею 624,3 кв.м., що складається з приміщень: літери «А» - п/А2 пр. №115: №1-№2 28,7 кв.м.; І поверх пр. №114: №1-№12 373,4 кв.м., ІІ поверх пр. №116: №1-№4 161,8 кв.м., ІІІ поверх пр. №117: №1-№3 60,4 кв.м.), володільцем яких є ОСОБА_4 , де зареєстроване та здійснює підприємницьку діяльність ПП «Інтехсервіс-В» (код ЄДРПОУ 20081348), з метою відшукання та вилучення документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в паперовому вигляді, в тому числі документів податкової звітності ТОВ «Автокомфорт плюс» в електронному вигляді сформованих на комп`ютерній техніці та носіях інформації (флеш-накопичувачі, DVD-R носії), фінансово-господарських документів ТОВ «Автокомфорт плюс» з контрагентами за період з 04.11.2013 по теперішній час, в тому числі: договорів (угод), додатків до них, актів прийому передачі, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних; чекових книжок вказаного Товариства, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, чорнових записів про ведення господарської діяльності, печаток, штампів, в тому числі фіктивних підприємств.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу63967239
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів фіксування судового процесу

Судовий реєстр по справі —127/116/17-к

Ухвала від 04.01.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні