Ухвала
від 20.01.2016 по справі 299/67/16-к
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/67/16-к

У Х В А Л А

20.01.2016 року м.Виноградів

Слідчий суддя Виноградівського районного суду, Закарпатської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора Виноградівського відділу Берегівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Виноградів клопотання старшого слідчого Виноградівського відділення поліції ГУ НП в Закарпатській області копітана поліції ОСОБА_4 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань досудового розслідування №12015070080001336 від 31.12.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України, про проведення ревізорами Державної фінансової інспекції в Закарпатській області позапланової виїзної документальної ревізії, фінансово-господарської діяльності в КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини», установа комунальної форми власності, організаційно-правова форма господарювання - код 150 (комунальне підприємство), код ЄДРПОУ 33285383), за період 2013 - 2015 років, з 01 лютого 2016 року - терміном 15 робочих днів.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора, який повністю підтримав доводи Клопотання,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Виноградівського відділення поліції ГУ НП в Закарпатській області капітана поліції ОСОБА_4 , здійснюючи досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, звернувся у суд із клопотанням про тимчасовий доступ до документів в даному кримінальному провадженні.

Клопотання, яке надійшло до суду 19.01.2016 року о 15-00 год., мотивоване тим, що Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Панком» протягом 2007-2013 років, здійснюючи будівельно-монтажні роботи за умовами договору з КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини» по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м. Виноградів, вул.А.Кривуляка, 5, здійснили привласнення грошових коштів, чим самим спричинили матеріальних збитків КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини».

В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної ревізії щодо законності правильності та цільового використання коштів, отриманих згідно « GRANT CONTRACT EXTERNAL ACTIONS OF THE EUROPEAN UNION IPBU.03.01.00-80-356/11-00 від 15.11.2012» на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги (інституційна співпраця між Виноградівським районом та Саноцьким повітом по розвитку системи надання паліативної допомоги) у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м. Виноградів, вул.А.Кривуляка, 5, правильності та цільового використання бюджетних коштів, виділених із бюджетів всіх рівнів по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м. Виноградів, вул.А.Кривуляка, 5, дотримання законодавства при проведенні валютних операцій, в тому числі щодо операцій з курсової різниці, дотримання вимог чинного законодавства при укладанні договорів по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м.Виноградів, вул.А.Кривуляка, 5, перевірки наявності та правильності оформлення проектно - кошторисної документації по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м. Виноградів, вул.А.Кривуляка, 5, перевірці правильності визначення вартості будівництва, дотримання стану розрахункової дисципліни та виконання господарських договорів, пов`язаних по реконструкції будівлі колишнього штабу військової частини під споруду медичного призначення «Хоспіс» що за адресою м. Виноградів, вул.А.Кривуляка, правильності відображення дебіторської та кредиторської заборгованості, проведення зустрічної звірки в ТОВ „Панком (с. Минай , вул.Свободи, код 31544492) та у субпідрядних організаціях КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини», за період 2013-2015 років.

Беручи до уваги вищевикладене та з метою повноти та всебічного дослідження всіх обставин кримінального провадження необхідно провести позапланову виїзну документальну ревізію, а також враховуючи, що позапланова виїзна ревізія та перевірка суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності проводяться органами державної фінансової інспекції може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення та на підставі ухвали слідчого суді.

Беручи до уваги вищевикладене та з метою повноти та всебічного дослідження всіх обставин кримінального провадження необхідно провести позапланову виїзну документальну ревізію, а також враховуючи, що позапланова виїзна ревізія та перевірка суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності проводяться органами державної фінансової інспекції може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення та на підставі ухвали слідчого суді.

Заслухавши з приводу клопотання думку прокурора та доводи слідчого, який повністю підтримав доводи свого клопотання, перевіривши матеріали Клопотання та витяг є ЄРДР щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, а також дослідивши докази по даних матеріалах, суд приходить до наступного.

Однією із гарантій забезпечення законних інтересів осіб, які залучаються до участі в кримінальному провадженні (п.18 ст.3 КПК України) є саме судовий контроль законності обмеження конституційних прав і свобод людини при здійсненні кримінального провадження, який на досудовому розслідуванні здійснюється слідчим суддею.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертом за зверненням сторони кримінального провадження або за дорученням слідчого судді чи суду, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Пунктом 6 ч.2 ст.242 КПК України встановлено обов`язок слідчого чи прокурора звернутися до експерта для проведення експертизи щодо: визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушенням.

З матеріалів Клопотання вбачається, що слідчий здійснює досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015070080001336 від 31.12.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної ревізії, а тому сдічий за погодженням з прокурорм звернувся у суд із Клопотанням про проведення позапланової ревізії органами Державної фінансової інспекції в даному кримінальному провадженні.

Задовольняючи клопотання суд виходить з того, що необхідність застосування даного виду забезпечення кримінального провадження слідчий і прокурор довели в даному засіданні, зокрема те, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання в права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого; відшукуванні речі знаходяться у зазначеному у клопотанні місці, без цього заходу не може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звернувся з даним поданням.

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання дозволу на проведення позапланової ревізії, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної особи або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 40, 93, 110 242, КПК України та п.29 «Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 550 від 20.04.2006», п.2.3. «Порядок взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України, затверджених наказом № 346/1025/685/53 від 19.10.2006»,-

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на проведення ревізорами Державної фінансової інспекції в Закарпатській області позапланової виїзної документальної ревізії, фінансово-господарської діяльності в КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини», установа комунальної форми власності, організаційно-правова форма господарювання - код 150 (комунальне підприємство), код ЄДРПОУ 33285383), за період 2013 - 2015 років, з 01 лютого 2016 року - терміном 15 робочих днів.

Ухвала підлягає виконанню слідчим СВ Виноградівського РВ УВС в Закарпатській області ОСОБА_4 ..

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВиноградівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.01.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу63970936
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —299/67/16-к

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 09.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 09.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Надопта А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні