Ухвала
від 03.01.2017 по справі 200/60/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/60/17

Провадження № 1-кс/200/51/17

У Х В А Л А

Ім`ям України

03 січня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Литвиненко І.Ю,

за участю слідчого Крупського Д.В.,

розглянувши у приміщенні суду у м. Дніпрі клопотання по кримінальному провадженню

№ 12016040030000923 про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

03 січня 2017 року слідчий СВ Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області Крупський Д.В. звернувся до суду із клопотанням, погодженим із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 Юдіним Я.В., про надання дозволу на проведення огляду закладу - середньої загальноосвітньої школи №56 АНД-району м. Дніпро, за адресою: м. Дніпро, вул. Скрябіна, 56.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016040030000923, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно з матеріалами, наданого слідчим клопотання, посадові особи протягом 2016року, відділу освіти Амур-нижньодніпровської районної ради у місті Дніпро зловживаючи своїм службовим становищем, при проведені державних закупівель за бюджетні кошти, вступили в злочину змову з ТОВ Лідер-Вест , при цьому достовірно знаючи щодо не відповідності конкурсних пропозицій вказаного підприємства вимогам конкурсної документації, в подальшому безпідставного збільшення бюджетного фінансування без фактичної поставленої продукції та продукції, яка не відповідає вимогам (меню) заказу, тим самим своїми неправомірними діями здійснюють розтрату бюджетних коштів.

Згідно матеріалів УЗЕ в Дніпропетровській області, посадові особи ТОВ Лідер-Вест (код ЄДРПОУ 38470511) та відділу освіти Амур-нижньодніпровської районної ради у місті Дніпро навмисно здійснюють дії щодо розкрадання та розтрати бюджетних коштів, шляхом збільшення бюджетного фінансування без фактично поставленої продукції та продукції, яка не відповідає вимогам заказу меню, а саме посадовими особами ТОВ Лідер-Вест замінюється продукція на більш дешеву та включається до заказу учнів, які фактично відсутні, в подальшому службовими особами відділу освіти вносяться до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості, щодо поставки повного об'єму наданої послуги та її якості, відповідності меню.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підприємством ТОВ Ліра (код ЄДРПОУ 31300870) протягом лютого-липня 2016 року, також здійснювало надання аналогічних послуг харчування в АНД районної ради у місті Дніпро.

Отже, підприємства ТОВ Лідер Вест та ТОВ Ліра протягом 2016року, за результатами проведення процедур закупівель надавали послуги харчування за бюджетні кошти, при цьому використовуючи майно: посуд, техніку, обладнання, яке було в шкільних їдальнях АНД району м.Дніпро.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, прохав задовольнити. Пояснення надав аналогічні тексту клопотання.

Відповідно до вимог ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов'язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає частково задоволенню з наведених у ньому доводів, оскільки, при огляді закладу середньої загальноосвітньої школи № 56 АНД-району м. Дніпро, за адресою: м. Дніпро, вул. Скрябіна,56, можуть бути зафіксовані відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Однак, не вбачаю підстав для надання дозволу на вилучення майна - посуди, техніки, обладнання, оскільки, відповідно до вимог ч.ч. 5,7 ст. 237 КПК України, слідчий має право, при проведенні огляду, самостійно вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 237, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити частково.

Дозволити слідчому СВ Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області Крупському Д.В., один раз, протягом одного місяця зо дня винесення цієї ухвали, проведення огляду закладу - середньої загальноосвітньої школи № 56 АНД-району м. Дніпро, за адресою: м. Дніпро, вул. Скрябіна, 56, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - до 03 лютого 2017 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя І.Ю. Литвиненко

Дата ухвалення рішення03.01.2017
Оприлюднено16.01.2017

Судовий реєстр по справі —200/60/17

Ухвала від 03.01.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 03.01.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні