Ухвала
від 11.01.2017 по справі 569/302/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/302/17

УХВАЛА

11 січня 2017 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Сидорук Є.І., розглянувши клопотання слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітана поліції Ніколаєва А.В., яке погоджено з прокурором Рівненської місцевої прокуратури юристом 2 класу Гуменюком В.Ю. про тимчасовий доступ до документів Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг.

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітан поліції Ніколаєв А.В. звернувся в суд з клопотанням, яке погоджено з прокурором Рівненської місцевої прокуратури юристом 2 класу Гуменюком В.Ю. про тимчасовий доступ до документів Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, який знаходиться за адресою: м. Рівне,майдан Просвіти,2, а саме: до реєстраційних справ ПП ТЕХНО КОМ (код ЄДРПОУ 36171104), ОК ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ РІВБУД (код ЄДРПОУ 37532058), ТОВ РІВНЕПРОМЕКОБУД (код ЄДРПОУ 32936500), ТОВ АГРОТЕХНОЕКОБУД (код ЄДРПОУ 39238187) з можливістю ознайомитись з ними, а також вилучити їх копії.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 11 липня 2016 року до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом самовільного будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).

19.07.2016 до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом складання, видачею службовою особою ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" завідомо неправдивих офіційних документів, а саме декларації про початок виконання будівельних робіт багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).

19.07.2016 до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали від УЗЕ в Рівненській області за фактом порушення під час проектування чи будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК).правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого.

Кримінальне провадження відкрите за фактом службового підроблення, самовільного будівництва ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275 КК України.

11.07.2016 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016180010004797.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: службове підроблення, самовільне будівництво ТОВ "Рівненський молодіжний житловий комплекс" багатоповерхового житлового будинку (будівельний № 8) ІІ-черга в районі вулиць Гагаріна та М.Струтинської в м. Рівне (друга черга МКР МЖК), порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275 КК України.

Слідчий зазначив, що дані документи мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням вищевказаних фактів.

Дані документи знаходяться в Рівненському регіональному центру надання адміністративних послуг, який знаходиться за адресою: м. Рівне,майдан Просвіти,2.

Дослідивши подання слідчого та матеріали кримінального провадження № 12016180010004797, заслухавши його думку, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для задоволення клопотання та необхідності надання тимчасового доступу до документів Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, який знаходиться за адресою: м. Рівне,майдан Просвіти,2.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За наведених обставин, та у відповідності з чинним законодавством, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим та наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітана поліції Ніколаєва А.В., яке погоджено з прокурором Рівненської місцевої прокуратури юристом 2 класу Гуменюком В.Ю.. - задовольнити.

Надати слідчому СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції Ніколаєву А.В. тимчасовий доступ до документів Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, який знаходиться за адресою: м. Рівне,майдан Просвіти,2, а саме: до реєстраційних справ ПП ТЕХНО КОМ (код ЄДРПОУ 36171104), ОК ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ РІВБУД (код ЄДРПОУ 37532058), ТОВ РІВНЕПРОМЕКОБУД (код ЄДРПОУ 32936500), ТОВ АГРОТЕХНОЕКОБУД (код ЄДРПОУ 39238187) з можливістю ознайомитись з ними, а також вилучити їх копії.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського

міського суду Є.І. Сидорук

Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено16.01.2017
Номер документу63991571
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг

Судовий реєстр по справі —569/302/17

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І. Є. І.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні