Ухвала
від 12.01.2017 по справі 400/21/17
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 400/21/17

Провадження № 1-кс/400/4/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2017 року

Петрівський районний суд Кіровоградської області

в складі: головуючого судді - Колесник С. І.

при секретарі - Проценко К.В.

розглянувши клопотання слідчого СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_1, яке погоджене прокурором Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2, по кримінальному провадженню № 12016120260000630 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенант поліції ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджене прокурором Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні слідчого відділення Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури, перебувають матеріали кримінального провадження №12016120260000630 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

Досудовим розслідуванням кримінального провадження встановлено, що не встановлена особа, яка представилась менеджером ТОВ Грінрайд ОСОБА_3, по телефону запропонувала голові ФГ Луч придбати у товариства аміачну селітру, на що останній погодився. Після чого 17.11.2016 на рахунок ТОВ Грінрайд були перераховані грошові кошти в сумі 57 599,95 грн. У подальшому вказана особа по телефону повідомила про неможливість виконання поставки та необхідність направлення заяви про повернення коштів. Про порядок та місце направлення заяви контактування здійснювалось з іншою невстановленою слідством особою. Після отримання даної заяви 23.11.2016 на рахунок ФГ Луч було повернуто лише кошти в сумі 20 000 грн. Інші грошові кошти господарству не повернуто, на зв?язок представники ТОВ Грінрайд не виходять, на електронні листи не відповідають. Виходом представника ФГ Луч за юридичною адресою ТОВ Грінрайд : 03044, м. Київ, вул. Васильківська, будинок 34, офіс 2, встановлено, що за вказаною адресою таке підприємство відсутнє. При цьому взагалі в офісному приміщенні, розташованому за адресою: м. Київ, вул. Васильківська, буд. 34, такий офіс як №2 відсутній.

Як слідує з даних, які перебувають у вільному доступі, вказане підприємство зареєстровано 21.10.2015. З часу реєстрації неодноразово змінювало юридичну адресу, склад засновників та керівників. Зокрема, до початку вересня 2016 року юридична адреса вказаного підприємства була визначена як: м. Київ, вул. Будіндустрії, 7. У подальшому юридична адреса була перереєстрована за адресою: м. Київ, вул. Васильківська, будинок 34, офіс 2. При цьому фактично вказане підприємство за вказаною адресою не виявлене.

Також до початку вересня 2016 року засновником та керівником даного підприємства був зареєстрований ОСОБА_4, з вересня по грудень 2016 в якості засновника та керівника підприємства був зареєстрований ОСОБА_5. З грудня 2016 по даний час керівником та засновником даного підприємства значиться Собіржанов Шохрух.

Відповідно до даних ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві ТОВ Грінрайд взято на податковий облік 21.10.2015. За період з грудня по липень 2016 товариством здано податкову звітність з податку на прибуток та з податку на додану вартість з нульовими показниками. 29.12.2016 товариству анульовано свідоцтво платника податку на додану вартість через відсутність поставок та ненадання декларацій.

Вказані обставини щодо внесення значної кількісті змін до відомостей про юридичну особу щодо засновників, керівників та юридичної адреси за відносно нетривалий проміжок часу, відсутність відображення в податковому обліку господарських операцій з постачання товарів, робіт та послуг, а також характер вчиненого кримінального правопорушення, обґрунтовано свідчить про наявність ознак фіктивності в діяльності ТОВ Грірайд та вірогідного фактичного управління товариством іншими особами, а не його офіційними органами.

У відповідності до ст. 17 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань в реєстраційній справі щодо ТОВ Грінрайд передбачена наявність таких документів та відомостей: заяви про державну реєстрацію юридичної особи та відомостей про фізичну особу, яка подала документи для державної реєстрації юридичної особи; оригінал або нотаріально засвідчена копія рішення засновника про утворення юридичної особи, що містить дані первинних засновників; установчий документ із відомостями про засновників (прізвище, ім?я по батькові, місце проживання, ідентифікаційні податкові коди тощо); юридична адреса підприємства; заяви про внесення змін до відомостей про юридичну особу; примірники або нотаріально засвідченні копії рішень про зміну засновників та керівників, підстави зміни власника та юридичної особи, зміни юридичної адреси.

Вказані документи та відомості з них, дозволять встановити осіб, причетних до здійснення реєстрації юридичної особи, внесення змін до відомостей про неї. У подальшому наявність даних про вказаних осіб дасть можливість їх допитати та провести відносно них інші слідчі (розшукові) дії з метою встановлення осіб, які здійснюють фактичне управління даною юридичною особою, тобто осіб, які безпосередньо причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.

Відповідно до абз. 2 ч. 3 ст. 30 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , Розділу VIII Порядку формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18.11.2016 №3267/5, тимчасовий доступ до документів з реєстраційної справи здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду в порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України.

Доступ до документів реєстраційної справи в електронній формі у випадку, передбаченому абзацом першим цього пункту, забезпечує посадова особа із зберігання реєстраційних справ відповідного суб'єкта, що забезпечує зберігання реєстраційних справ, шляхом друку таких документів за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру з проставлянням власного підпису та печатки (за наявності) на кожній сторінці документа.

У разі коли доступ до документів реєстраційної справи в електронній формі забезпечує посадова особа із зберігання реєстраційних справ, яка не є державним реєстратором, на документах, роздрукованих за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру, проставляється печатка суб'єкта (за наявності), що забезпечує зберігання реєстраційних справ.

Виходячи із слідчої ситуації, яка склалась у даному кримінальному провадженні встановити відомості про осіб, які звертались до державного реєстратора із заявою про державну реєстрацію ТОВ Грінрайд та подавали документи для внесення змін до відомостей про юридичну особу іншим чином не можливо, оскільки дані відомості містяться лише в реєстраційній справі даної юридичної особи , тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у Голосіївській районної в місті Києві державній адміністрації .

Розглянувши клопотання та додані до нього документи, вивчивши матеріали кримінального провадження № 12016120260000630, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Представлені до суду матеріали та наведені вище обставини дають достатні підстави вважати, що інформація про яку йдеться у клопотанні та перебуває в Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації має значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і хоча і є охоронюваною законом таємницею, проте іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, є неможливим.

Враховуючи викладене слід надати тимчасовий доступ до речей і документів - інформації, яка знаходиться в Голосіївській районній в місті Києві державній адміністрації.

Керуючись ст.ст. 160-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Надатислідчому слідчого відділення Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_1, слідчому слідчого відділення Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6, з правом на передоручення виконання слідчим СВ Печерського УП ГУНП в місті Києві (адреса: вул. Московська, 30, м. Київ, 01010, (044) 280-61-18, e-mail: PECH_UPGUNP@KYIV.NPU.GOV.UA), тимчасовий доступ до речей і документів, що містяться в реєстраційній справі, сформованій при здійснення державної реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю Грінрайд (код 40076651), про що здійснено запис в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи від 21.10.2015 №1 068 102 0000 040999, які перебувають у володінні Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації (відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації), адреса: м. Київ, проспект Голосіївський, 42, тел. (044) 528-24-24 е-mail: vdr@golosiiv.gov.ua).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто з 12 січня 2017 року до 11 лютого 2017 року.

Роз'яснити, що юридична особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов'язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя( підпис )

З оригіналом згідно

Слідчий суддя Петрівського районного суду С.Колесник

Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено16.01.2017
Номер документу64002173
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —400/21/17

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні