Рішення
від 12.01.2017 по справі 371/1654/16-ц
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.01.2017 Єдиний унікальний № 371/1654/16-ц

УКРАЇНА

МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Єдиний унікальний №371/1654/16-ц

Провадження № 2о/371/6/17

12 січня 2017 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Рудика Ю.В..

при секретарі Семерей Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою виконавчого комітету Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області, заінтересована особа : територіальна громада АДРЕСА_1, про визнання спадщини відумерлою,

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з вказаною заявою, мотивуючи свої вимоги тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 року померла ОСОБА_1, жителька АДРЕСА_1 . Після її смерті залишилась спадщина у виді земельної ділянки (пай), орієнтовною площею 4,3188 га кадастровий номер НОМЕР_1, що розташована на території Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області.

Померла ОСОБА_1 заповіту не залишила, заяви до нотаріальної контори від спадкоємців про прийняття спадщини не надходили, з часу відкриття спадщини минуло більше трьох років. Просив визнати спадщину відумерлою.

В судове засідання представник заявника та заінтересованої особи сільський голова Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області Клименко М.В. не зявився. Про день , час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Подав до суду заяву з проханням розглядати справу без його участі. Заявлені вимоги підтримав.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню.

У відповідності до ст. 1277 ЦК України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

В судовому засіданні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 року померла ОСОБА_1, жителька АДРЕСА_1, померла в селі Зеленьки Миронівського району Київської області, що підтверджується інформацією, яка міститься у Свідоцтві про смерть, виданою 20.09.2013 року виконавчим комітетом Зеленьківської сільської ради Миронівського району Київської області.

Після смерті ОСОБА_1 відкрилася спадщина, яка складається земельної ділянки (пай), орієнтовною площею 4,3188 га кадастровий номер НОМЕР_1, що розташована на території Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області

Встановлено, що на спадкове майно, яке залишилося після смерті ОСОБА_1 ніхто з їх спадкоємців не претендує у зв язку з відсутністю їх за заповітом та за законом, що підтверджується інформацією у витягу зі Спадкового реєсттрц (спадкової справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) № 45792577 від 16 листопада 2016 року.

Відповідно до ч.2 ст. 1277 ЦК України заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

З часу відкриття спадщини після смерті ОСОБА_1 минуло більше трьох років. Цей час був достатнім для здійснення прав на спадщину в разі, якби померла мала спадкоємців і вони не встигли подати заяву про прийняття спадщини або пропустили строк для її прийняття.

Заявником у газеті Час Київщини в № 44 від 11 листопада 2016 року надруковане оголошення про порушення справи по визнанню спадщини відумерлою за Маслівською територіальною громадою після смерті ОСОБА_1

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для задоволення заяви Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області про визнання спадщини відумерлою, право власності на таку спадщину виникає у територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

На підставі викладеного, ст. 1277 ЦК України, керуючись ст. ст. 10, 15, 60, 256, 259 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

заяву задовольнити.

Визнати спадщину у виді земельної ділянки (пай), орієнтовною площею 4,3188 га кадастровий номер НОМЕР_1, що розташована на території Маслівської сільської ради Миронівського району Київської обл., що залишилась після смерті ОСОБА_1, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 року , відумерлою.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Київської області через Миронівський районний суд на протязі десяти днів з часу отримання копії рішення.

Суддя Підпис Ю.В. Рудик

Згідно з оригіналом

Суддя Ю.В. Рудик

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено17.01.2017
Номер документу64010298
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/1654/16-ц

Ухвала від 26.04.2017

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Рудик Ю. В.

Рішення від 12.01.2017

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Рудик Ю. В.

Ухвала від 28.12.2016

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Рудик Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні