Ухвала
від 12.01.2017 по справі 552/131/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/131/17

Провадження № 1-кс/552/47/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.01.2017 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням погодженим з начальником відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, клопотання обгрунтовував тим , що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016170000000044, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.11.2016 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.204 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що протягом 2015-2016 років невстановлені особи (з порушенням ДСТУ) здійснюють незаконне виготовлення підакцизних товарів (нафтопродуктів) з використанням обладнання, що забезпечує масове їх виробництво, за адресою: Полтавська обл., м. Гадяч, вул. Енгельса, 39.

Також встановлено, що протягом 2015-2016 років невстановлені особи придбавали, транспортували, зберігали з метою збуту, а також збували незаконно виготовлені підакцизні товари (нафтопродукти бензин марок А-92, А-95 Premium+, А-95 Євро) населенню, через мережу АЗС, під логотипом «БРСМ», розташованих на території Полтавської області.

Згідно отриманої інформації від оперативного управління Головного управління ДФС у Полтавській області від 23.11.2016 року за №1679/16-31-21-08-12, встановлені факти незаконного виготовлення та реалізації нафтопродуктів, які не відповідають вимогам державних стандартів, що свідчать про порушення чинного податкового законодавства службовими особами ТОВ «Нафтотрейд 2015» (код ЄДРПОУ 39749568), юридична адреса: Полтавська область, м. Гадяч, вул. Шевченка, буд. 14-А.

Крім цього, згідно листа №37929/7/99-99-23-01-19 від 25.11.2016 року Головного слідчого управління Державної фіскальної служби України встановлено, що згідно висновку Управління експертиз та досліджень хімічної та промислової продукції СЛЕД ДФС №142005701-1393 від 22.11.2016 року паливно-мастильні матеріали, які виготовляються за адресою: Полтавська область, м. Гадяч, вул. Енгельса, 39, не відповідають ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови».

Відповідно до отриманої інформації від оперативного управління Головного управління ДФС у Полтавській області 10.01.2017 року за №23/16-31-21-05-12 встановлено, що з 06.01.2017 року по теперішній час працівники АЗС під логотипом «БРСМ - Нафта», яка розташована за адресою м. Кременчук, вул. Чкалова, 213, здійснюють транспортування та зберігання незаконно виготовлених підакцизних товарів (нафтопродукти бензин А-92, А-95 Premium+, А-95 Євро), які в подальшому реалізуються населенню.

Також, згідно отриманої інформації від ГУ НП в Полтавській області від 06.01.2017 року за №71/115/04/20-2017 встановлено, що АЗС під логотипом «БРСМ - Нафта», яка розташована за адресою м. Кременчук, вул. Чкалова, 213, в даний час здійснює свою діяльність.

Згідно інформаційної довідки №73646517 від 22.11.2016 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 213, будівлі та споруди АЗС на праві приватної власності належать ТОВ «БІО - АКТИВ» (код за ЄДРПОУ 36179648).

Дані об`єкти використовуються підприємствами групи «БРСМ» для реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Іншим шляхом ніж проведення обшуку в нежитлових приміщеннях, розташованих за вищевказаною адресою, виявити та вилучити незаконно виготовлені, не обліковані паливо - мастильні матеріали, фінансово-господарськідокументи підприємств, які входять до групи БРСМ за період 2015-2016 років, документи та чорнові записи, в яких міститься інформація, щодо незаконно виготовлених та не облікованих нафтопродуктів та альтернативних видів палива, носії електронної інформації, які використовуватимуться, як докази вчинення кримінального правопорушення під час судового розгляду неможливо, оскільки є ймовірність їх знищення або переміщення в інше місце.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження не здійснювалось.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення.

Також надані до слідчого судді матеріали свідчать про те, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Зібраними органами досудового розслідування матеріалами, в тому числі проведеними оперативно-розшуковими заходами підтверджено ту обставину, що зазначені в клопотанні відшукувані речі та документи дійсно знаходяться у зазначеному в клопотанні володінні особи.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку території, виробничих, адміністративних, складських, офісних та інших приміщеннях, які знаходяться за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Чкалова, 213,та використовуються для зберігання нафтопродуктів та альтернативних видів палива (біоетанол та газові продукти), а також для їх обліку, право власності на які у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зареєстровано за ТОВ «БІО - АКТИВ», з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

-фінансово-господарськихдокументів підприємств, які входять до групи БРСМ за період 2015-2016 років: договорів із додатками, контрактів, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості та походження сировини, матеріалів, документів щодо проведення митного оформлення товарів, митних декларацій, вантажно-митних декларацій із додатками, міжнародних товарно-транспортних накладних, інвойсів, незаповнених документів із відбитками печаток та штампів, головних книг, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, інструктажів з техніки безпеки та охорони праці, документів складського обліку та інших документів;

-документів щодо проведення митного оформлення товарів у режимі імпорту нафтопродуктів, альтернативних видів палива, компонентів, добавок, присадок: митні декларації, вантажно-митні декларації (МД-2), з додатками, міжнародні товарно-транспортні накладні (CMR), рахунки-фактури, специфікації, інвойси, сертифікати відповідності, контракти, договори та інші документи, щодо митного оформлення вантажів в режимі імпорту;

-документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення злочину;

-незаповнених документів із відбитками печаток та штампів;

-інших документів, які свідчать про вчинення злочину, про осіб якими вчинено злочин та які причетні до вчинення злочину;

-незаконно виготовлених та не облікованих нафтопродуктів та альтернативних видів палива (бензину, дизельного палива, газового продукту, тощо), добавок, присадок;

-обладнання, яке використовується для незаконного зберігання та реалізації незаконно виготовлених та не облікованих нафтопродуктів та альтернативних видів палива, добавок, присадок, а саме: - резервуари всіх типів і конструкцій; - пересувні (рухомі) ємності зберігання нафтопродуктів; - навісне обладнання резервуарів; - технологічні трубопроводи; - зливна та наливна арматура; - наливні стояки; - насосне обладнання; - лічильники заміру кількості нафтопродуктів; - засоби вимірювальної техніки; - мірники; - обладнання систем автоматизації наливу нафтопродуктів; - комп`ютерне обладнання управління наливом нафтопродуктів; - системи відео нагляду, системи пожежної безпеки, засоби комунікації, інші технологічні та комунікаційні системи; - електрообладнання всіх типів;, тощо;

-не облікованих грошових коштів, речей, цінностей та які здобуті злочинним шляхом;

-носіїв електронної інформації та чорнових записів, які містять інформацію про не законно виготовлені та не обліковані нафтопродукти та альтернативні види палива;

-матеріалів відеозапису з камер відео спостереження.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64011043
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/131/17

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні