Ухвала
від 12.01.2017 по справі 303/6461/16-ц
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/6461/16

2/303/209/17

УХВАЛА

Іменем України

12 січня 2017 року м.Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

в особі: головуючого - судді Пак М.М.

секретар судового засідання Тромпак В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мукачево цивільну справу за позовною заявою заступника керівника Мукачівської місцевої прокуратури ОСОБА_1, який діє в інтересах Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району до ОСОБА_2 про внесення змін до Договору оренди земельної ділянки ,-

в с т а н о в и в:

Позивач - заступник керівника Мукачівської місцевої прокуратури ОСОБА_1 звернувся в суд в інтересах Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району з позовною заявою до ОСОБА_2 про внесення змін до Договору оренди земельної ділянки.

05 січня 2017 року від голови Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району та відповідача ОСОБА_2 надійшла ОСОБА_3 угода, з якої вбачається, що Верхньовизницька сільська рада в особі сільського голови ОСОБА_4 з одного боку та Відповідач ОСОБА_2 з другого боку прийшли до висновку про можливість закінчення розгляду спору у справі № 303/6461/16-ц, шляхом укладення між Сторонами, у відповідності до статті 175 Цивільно - процесуального кодексу України, мирової угоди на таких умовах, що на наступній черговій сесії Верхньовизницької сільської ради, яка відбудеться в січні 2017 року, буде затверджено наступні умови Угоди про внесення змін у договір оренди земельної ділянки від 05 жовтня 2007 року та підписано обома Сторонами: Внести зміни до пункту 2.4 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 викласти в такій редакції: «Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 43960 грн. 00 коп.» . Внести зміни до пункту 4.1.1 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 та викласти в такій редакції: Орендна плата становить 3% від нормативно грошової оцінки земельної ділянки. Пункт 4.4 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 - виключити. Внести зміни до пункту 5.2 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 викласти в такій редакції: «Цільове призначення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, сінокосіння і випасання худоби, здійснення садівництва та городництва дозволяється лише в межах частини земельної ділянки не обтяженої обмеженням прибережної захисної смуги.» . Після укладення Угоди про внесення змін у договір оренди земельної ділянки від 05 жовтня 2007 року, ОСОБА_2 зобов'язується невідкладно зареєструвати зміни до договору оренди земельної ділянки в порядку встановленому Законом.

Сторони по справі просили визнати мирову угоду укладеною та ствердили, що їм відомо про наслідками затвердження мирової угоди.

Дослідивши матеріали справи та надані сторонами докази, суд приходить до наступного висновку.

05 жовтня 2007 року між Орендодавцем - Верхньовизницькою сільською радою Мукачівського району Закарпатської області в особі сільського голови ОСОБА_3, з одного боку, та орендарем - ОСОБА_2, з другого боку, укладено Договір оренди земельної ділянки, відповідно до пункту 1.1, орендодавець на підставі рішення 10-ї сесії 5-го скликання Верхньовизницької сільської ради № 281 від 21 червня 2007 року надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться в с.Лісарня, Мукачівського району, Закарпатської області. Згідно пунктів 2.1 та 2.3 Договору, в оренду передається земельна ділянка загальною площею

-2-

0,1000 га., кадастровий номер земельної ділянки: 2122781403:02:002:0267. З пункту 4.1.1 даного Договору вбачається, що орендна плата вноситься орендарем у формі та розмірі : в грошовій формі в розмірі 2,50 грн. щомісяця на поточні рахунки орендодавця. Пунктом 4.4 Договору встановлено, що передача продукції та надання послуг в рахунок орендної плати оформляється відповідними актами. Відповідно до пункту 5.2 даного Договору : «Цільове призначення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння і випасання худоби (а.с.9-14).

З Акту приймання-передачі земельної ділянки, складеного начальником відділу земельних ресурсів у Мукачівському районі ОСОБА_5 та ОСОБА_2 вбачається, що на підставі рішення 10 сесії 5-го скликання Верхньовизницької сільської ради від 21 червня 2007 року, начальник відділу земельних ресурсів у Мукачівському районі ОСОБА_5, погоджує передачу земельної ділянки площею 0,1000 га. в с.Лісарня Мукачівського району ОСОБА_2 для ведення особистого селянського господарства. Межі земельної ділянки закріплені по ділянці 8-ма межовими знаками, які показані представникові в натурі. Спірних питань щодо меж не має (а.с.15).

Відповідно до копії рішення дев'ятнадцятої сесії шостого скликання Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району Закарпатської області за №595 від 26 грудня 2013 року Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель сіл ОСОБА_6, Клочки, Лісарня Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району» сесія Верхньовизницької сільської ради вирішила в пункті 3: «Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель села Лісарня Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району по базовій вартості 1 м.кв. Забудованої території в розмірі економіко - планувальної зони : - І зона - 40,52 грн./м.кв. (а.с.18).

09 жовтня 2014 року, сільський голова Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району Закарпатської області ОСОБА_4, надіслав ОСОБА_2 повідомлення № 333, в якому повідомляє, що у зв'язку з внесенням змін до Податкового кодексу України в частині розміру ставок податку на земельні ділянки та розміру орендної плати за землю, виконкомом просить ОСОБА_2 з'явитися для переоформлення договору оренди земельної ділянки.

Правові наслідки укладення мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

Укладаючи дану угоду сторони усвідомлюють значення своїх дій мають належні повноваження і угода грунтується на взаємних поступках, а також стосується інтересів сторін що є предметом спору.

Вищевказана угода укладена та закріплена підписами голови Верхньовизницької сільської ради Мукачівського району ОСОБА_4 та ОСОБА_2.

Сторони з наслідками затвердження мирової угоди, передбаченими ст. ст.175, 205, 206 ЦПК України ознайомлені.

Згідно частини 1 статті 175 Цивільно - процесуального кодексу України , мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов'язків сторін та предмета позову.

Відповідно до статті 372 Цивільно - процесуального кодексу України мирова угода, укладена між сторонами, або відмова стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її до суду за місцем виконання рішення для визнання. Суд має право перевірити і не визнати мирову угоду або не прийняти відмови стягувача від примусового виконання, якщо це суперечить закону або порушує права чи свободи інших осіб.

Перевіривши умови мирової угоди, суд вважає, що умови цієї угоди не суперечать закону та не порушують будь-чиї права, та охоронювані законом свободи та інтереси, а тому вважає, що вищевказану угоду необхідно визнати як таку, яка укладена між сторонами цивільної справи - Верхньовизницькою сільською радою Мукачівського району Закарпатської області та ОСОБА_2.

Керуючись ст. ст. 208 - 210, 372 ЦПК України, суд ,-

у х в а л и в :

Визнати мирову угоду від 05 січня 2017 року, укладену між Верхньовизницькою сільською радою Мукачівського району Закарпатської області та ОСОБА_2 про внесення змін у Договір оренди земельної ділянки від 05 жовтня 2007 року, на таких умовах:

1. Внести зміни до пункту 2.4 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 викласти в такій редакції: «Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 43960 грн. 00 коп.» .

2 .Внести зміни до пункту 4.1.1 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 та викласти в такій редакції: Орендна плата становить 3% від нормативно грошової оцінки земельної ділянки.

3.Пункт 4.4 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 - виключити.

-3-

4.Внести зміни до пункту 5.2 Договору оренди землі від 05 жовтня 2007 року, укладеного між Верхньовизницькою сільською радою та ОСОБА_2 викласти в такій редакції: «Цільове призначення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, сінокосіння і випасання худоби, здійснення садівництва та городництва дозволяється лише в межах частини земельної ділянки не обтяженої обмеженням прибережної захисної смуги» .

Після укладення Угоди про внесення змін у договір оренди земельної ділянки від 05 жовтня 2007 року ОСОБА_2 зобов'язується невідкладно зареєструвати зміни до договору оренди земельної ділянки в порядку встановленому Законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення, а у разі постановлення ухвали без участі особи, яка її оскаржує, протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Головуючий М.М.Пак

СудМукачівський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено17.01.2017
Номер документу64015714
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —303/6461/16-ц

Ухвала від 12.01.2017

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Пак М. М.

Ухвала від 18.11.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Пак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні