Ухвала
від 27.07.2015 по справі 759/11512/15-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3238/15

ун. № 759/11512/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2015 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши в м. Києві клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100080000034 від 25.05.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , яке погоджене старшим прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та здійснити виїмку в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_1 , з метою вилучення оригіналів документів (в разі їх відсутності завірених належним чином копій документів), які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахунку № НОМЕР_3 за період з дати відкриття рахунку по дату винесення ухвали суду, а саме: відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) за період з дати відкриття рахунку по дату винесення ухвали суду та ін.

Клопотання обґрунтоване наступним. Досудовим розслідуванням встановлено, що актом перевірки №212/26-57-22-04-10/34841133 «Про результати документальної позапланової перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаємовідносинам із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) за період з 01.07.2014 по 31.07.2014 встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ухилились від сплати податку на загальну суму 839 929 грн. В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_5 . Стан платника «До ЄДР внесено запис про відсутність за місцезнаходженням». Основний вид діяльності згідно з КВЕД оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_6 . Стан платника «До ЄДР внесено запис про відсутність за місцезнаходженням». Основний вид діяльності згідно з КВЕД будівництво житлових і нежитлових будівель. Операції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не мали реального товарного характеру, товар не постачався, також в зазначених Товариств з ознаками фіктивності відсутні транспортні засоби власні та орендовані, об`єктивно необхідні для перевезення товару та надання в оплатне користування спецтехніку, а саме: бульдозер, екскаватор та ін.

Досудовим розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має відкриті банківські рахунки № НОМЕР_3 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ).

На думку слідчого, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

До охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: відомості, які можуть становити банківську таємницю (п. 5 ч.1 ст. 162 КПК України).

Згідно частин 5, 6 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Отже, надання тимчасового доступу до речей і документів здійснюється виключно у випадку доведення стороною кримінального провадження у своєму клопотанні обставин, передбачених ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України.

Встановлено, що у СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФСзнаходиться кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №32015100080000034 від 25.05.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України. Встановлено, що при проведенні перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинах із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за період з 01.07.2014 по 31.07.2014, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ухилились від сплати податку на загальну суму 839 929 грн. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » має відкриті банківські рахунки № НОМЕР_3 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ).

З матеріалів справи вбачається відсутність працівників та основних фондів у контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що ставить під сумнів можливість здійснення підприємством своєї господарської діяльності. Свідчення директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в протоколі допиту свідка від 23.06.2015 року викликають сумнів у добросовісності діяльності підприємства.

Поясненнями слідчого та клопотанням про тимчасовий доступ до документів доведено наявність достатніх підстав вважати, що відповідні речі та документи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » перебувають або можуть перебувати у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », вказані речі та документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, розміру заподіяних збитків, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи наведене, клопотання в частині надання тимчасового доступу до документів та речей ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про рух коштів, з можливістю ознайомитися з ними та зробити їх копії підлягає задоволенню, оскільки це необхідно для встановлення того, чи кошти перераховувались на інші підприємства та чи обготівковувалися. В частині надання тимчасового доступу до інших документів та речей ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю здійснення виїмки, клопотання задоволенню не підлягає, оскільки в цій частині клопотання не було належним чином обґрунтоване.

Керуючись ст. ст. 159-164, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів (з можливістю ознайомитися з ними та зробити їх копії), що містять банківську таємницю в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_1 відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахунку № НОМЕР_3 за період з дати відкриття рахунку по 27.07.2015 року, а саме: відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції).

Відмовити в задоволенні клопотання в іншій частині.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 30 днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення27.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу64017118
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100080000034 від 25.05.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —759/11512/15-к

Ухвала від 27.07.2015

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Заєць Т. О.

Ухвала від 27.07.2015

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Заєць Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні