Ухвала
від 11.01.2017 по справі 229/103/17
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Номер провадження 1-кс/229/50/2017

Справа № 229/103/17

11 січня 2017 р. м. Дружківка

Слідчий суддя - суддя Дружківського міського суду Донецької області Молібога Г.В., при секретарі Білик О.А., за участю слідчого СВ Дружківського відділення поліції Краматорського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Соколов В.В. розглянувши клопотання за матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42016050260000083 від 06.10.2016 року,

ВСТАНОВИВ:

Клопотання надійшло до суду 11 01.2017 року.

Суд перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого дійшов такого висновку:

Клопотання про надання дозволу на огляд відповідає ст.ст. 234- 237 КПК.

Клопотання вмотивоване тим, що в слідчим відділом Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42016050260000083 від 06.10.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, про те, що ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11 у ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , ЄДРПОУ 37696092, юридична адреса: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, придбало ряд об'єктів та залучило до їх демонтажу та різанню на металобрухт ТОВ Біг-Технікс , ЄДРПОУ 35655274, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Залізнична, 2. Зазначені роботи відносяться до робіт підвищеної небезпеки з експлуатацією (застосуванням) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , будучи зобов'язаними дотримуватись правил безпеки, дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в ГУ Держпраці у Донецькій області не отримували та проводять роботи з порушенням вказаних правил. Вказане може свідчить про те, що умови в яких працюють громадяни створюють загрозу для їх життя та настання інших тяжких наслідків.

Фахівцями Головного управління Держпраці в Донецькій області з 27.10.2016 р. по 02.11.2016 р. було проведено позапланову перевірку спрямовану на підтвердження факту виконання ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс , на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, без отримання дозволу ГУ Держпраці у Донецькій області на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Перевіркою даний факт було підтверджено.

Для повного, об'єктивного, всебічного розслідування кримінального провадження виникла необхідність в проведенні огляду належних ТОВ ЗТФ Укрметекспорт ділянок: А, В1, М, Л1 промислового майданчика ДрМЗ, розташованого на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, які знаходяться у володінні ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11, включно з розташованими там об'єктами нерухомості, рухомими об'єктами, обладнанням, документами, іншими речами, що стосуються організації охорони праці; виконання робіт; експлуатації об'єктів, устаткування, машин та механізмів; спеціальних вимог гірничого нагляду (використання та охорона надр), за роботами підвищеної небезпеки, які проводить ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс , та не містять відомості, які можуть становити банківську таємницю, щоб отримати можливість ознайомитися з ними, оглянути та, у разі необхідності, вилучити їх на час проведення досудового розслідування даного кримінального провадження та необхідних судових експертиз. Дану процесуальну дію необхідно провести з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин справи, які мають суттєве значення для встановлення наявності або відсутності складу кримінального правопорушення. У даному кримінальному провадженні неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів: чи було допущено ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №70319176 від 12.10.2016 об'єкти житлової нерухомості за адресою: м. Дружківка, вул. Соборна (Леніна), 7 належать на праві приватної власності у частці 9/100 ТОВ ЗТФ Укрметекспорт ЄДРПОУ 20353350, 91/100 ТОВ Корум Дружківський машинобудівний завод ЄДРПОУ №37295825.

Іншими заходами встановити вказані відомості не надається можливим.

Вкзані обставини є достатніми підставами, передбаченими ст.. 237 КПК України, для постановлення ухвали про надання дозволу на огляд приміщення.

Таким чином, клопотання органу досудового слідства є обґрунтованим, заснованим на законі, доводи слідчого знайшли своє підтвердження в ході судового засідання, в зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234-237 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділення Дружківського відділення поліції Краматорського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області Соколова В.В. - задовольнити.

Надати дозвіл на огляд належних на праві приватної власності у частці 9/100 ТОВ ЗТФ Укрметекспорт ділянок: А, В1, М, Л1 промислового майданчика ДрМЗ, розташованого на території ТОВ Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод , за адресою: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, 7, які знаходяться у володінні ТОВ ЗТФ Укрметекспорт , ЄДРПОУ 20353350, юридична адреса: м. Краматорськ Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 11, включно з розташованими там об'єктами нерухомості, рухомими об'єктами, обладнанням, документами, іншими речами, що стосуються організації охорони праці; виконання робіт; експлуатації об'єктів, устаткування, машин та механізмів; спеціальних вимог гірничого нагляду (використання та охорона надр), за роботами підвищеної небезпеки, які проводить ТОВ ЗТФ Укрметекспорт та ТОВ Біг-Технікс , з можливістю їх вилучення.

Проведення зазначеної слідчої дії доручити слідчому Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області майору поліції Соколову Володимиру Віталійовичу, або іншій особі за дорученням слідчого.

Строк дії ухвали один місяць з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Молібога Г.В.

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено18.01.2017
Номер документу64034979
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —229/103/17

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

Ухвала від 11.01.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні