Постанова
від 10.01.2017 по справі 813/4407/16
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2017 року                                                                       справа № 813/4407/16

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Кухар Н.А.

при секретарі судового засідання Телиця О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові адміністративну справу за позовом Городоцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області до ТзОВ "Едвіс" про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банках в сумі,-

в с т а н о в и в :

          Городоцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області звернулася до суду з адміністративним позовом до ТзОВ "Едвіс" про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банках в сумі.

          В обґрунтування позовних вимог покликається на те, що у відповідача наявна податкова заборгованість в сумі 2435066, 48 грн. Позивачем вживались заходи для погашення цього податкового боргу, але він залишився несплаченим. Вказує, що відповідно до п.п.20.1.33 п.20.1 ст.20 ПК України, контролюючі органи мають право звертатись до суду щодо накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходиться в банку, платника податків, який має податковий борг, у разі якщо у такого платника податків відсутнє майно та/або його балансова вартість менша суми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джерелом погашення податкового боргу. Враховуючи, що у позивача обліковується податковий борг та майно у підприємства відсутнє, просить накласти арешт на кошти та інші цінності на рахунках платника податку в банках.

          Представник позивача в судове засідання не з'явився, на адресу суду подав до клопотання про розгляд справи без участі представника позивача, позовні вимоги підтримають повністю з підстав викладених у позовній заяві.

          Представник відповідача в судове засідання не з'явився, на адресу суду повернувся конверт, який був направлений відповідача по причині: «адресат не проживає», а тому відповідач, у відповідності до вимог частини 11 статті 35 КАС України, вважається належним чином повідомлений про час, дату та місце судового розгляду справи

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши докази, які мають значення для справи, суд встановив наступне.

Згідно довідки Городоцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Львівській області від 23.09.2016 року № 2840/10/1700 станом на 23.09.2016 року податковий борг ТзОВ «Едвіс» становить 2551080, 58 грн., по податку на додану вартість, податку на прибуток приватних підприємств та штрафні санкції.

Згідно з довідкою від 23.09.2016 Городоцької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області у відповідача наявні відкриті рахунки в фінансових установах.

           Городоцька ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, у відповідності до вимог ст. 59 Податкового кодексу України, надіслано ТзОВ «Едвіс» податкову вимогу від 27.03.2014 року № 241 - 13 на суму 57508, 00 грн.

           Городоцькою ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області вживались заходи щодо стягнення заборгованості в судовому порядку.

          Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 року у справі № 813/1788/16 задоволено позов Городоцької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, якою стягнуто з ТзОВ «Едвіс» коштів у сумі 2 435 066, 48 грн. Постанова набрала законної сили 18.07.2016.

          На виконання постанови Львівського окружного адміністративного суду від 22.06.2016 у справі №813/1788/16 Городоцькою ОДПІ направлено інкасове доручення в фінансові установи, які обслуговують відповідача, а саме: від 03.08.2016 № 12, яке повернулося на адресу Городоцької ОДПІ без виконання з відміткою: «на виконанні наявна платіжна вимога/інкасове доручення за іншим виконавчим документом, ніж той, для забезпечення виконання якого накладено арешт, і на цьому рахунку немає інших (крім арештованих) коштів».

          Згідно п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України, податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

          Згідно п.п. 16.1.4. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим же Кодексом та законами з питань митної справи.

          Згідно п.п. 20.1.33. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право, крім іншого звертатися до суду щодо накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банку, платника податків, який має податковий борг, у разі якщо у такого платника податків відсутнє майно та/або його балансова вартість менша суми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джерелом погашення податкового боргу.

          Відповідно до п.41.1 та п. 41.2 ст. 41 Податкового кодексу України контролюючими органами є органи доходів і зборів - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізує державну податкову, державну митну політику, забезпечує формування та реалізацію державної політики з адміністрування єдиного внеску, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску, його територіальні органи.

          Органами стягнення є виключно контролюючі органи, уповноважені здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску у межах повноважень, а також державні виконавці у межах своїх повноважень.

          Згідно ст. 87 цього ж Кодексу, джерелами самостійної сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інших джерел, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів. Джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно такого платника податків з урахуванням обмежень, визначених цим же Кодексом, а також іншими законодавчими актами.

          З метою виявлення майна ТзОВ «Едвіс» позивачем були направлені запити у Центр надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту з обслуговування Яворівського, Городоцького та Мостиського районів ГУМВС у Львівській області та у Відділ Держземагенства в Яворівському районі Львівської області.

          Згідно наданих відомостей з Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту з обслуговування Яворівського, Городоцького та Мостиського районів ГУМВС у Львівській області, вбачається що за ТзОВ «Едвіс» автотранспорту не значиться.

          Згідно наданих відомостей з Відділу Держземагенства в Яворівському районі Львівської області, вбачається що станом на 01.01.2014 року ТзОВ «Едвіс» земельними ділянками на території району не користується.

          Згідно наданих відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта відомості відсутні.

          З огляду на встановлені обставини, позовні вимоги Городоцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Львівській області є обґрунтованими, документально підтвердженими та підлягають до задоволення.          Відповідно до частини четвертої статті 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

           Керуючись ст. ст. 7-19, 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

П О С Т А Н О В И В :

          Адміністратвиний позов задоволити повністю.

          Накласти арешт на кошти та інші цінності ТзОВ “Едвіс” (ЄДРПОУ 38066754, с. Залужжя, Яворівський район, Львівська область ), що знаходяться на рахунках банків.

          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова не набрала законної сили.

          Апеляційна скарга на постанову подається протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Повний текст постанови складено та підписано 16 січня 2017 року.

          Суддя                                         Кухар Н.А.

Дата ухвалення рішення10.01.2017
Оприлюднено19.01.2017
Номер документу64095603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4407/16

Постанова від 10.01.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 23.12.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 15.12.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні