Ухвала
від 17.01.2017 по справі 711/313/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/313/17

У Х В А Л А

17 січня 2017 року слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Степаненко О.М.

слідчого Уланова М.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області капітана поліції Уланова М.Д. по матеріалах кримінального провадження №12017250000000007 від 10.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням, мотивуючи його тим, що в ході проведення заходів управлінням захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України, спрямованих на захист бюджетних коштів від злочинних посягань, забезпечення правомірності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг, а також цільового використання бюджетних коштів, було встановлено, що на веб-порталі уповноваженого органу з питань державних закупівель 17.10.2016 було оприлюднено результати процедури закупівлі за № 166141, "ВДЗ" №197(17.10.2016) від 17.10.2016 по предмету закупівлі Реконструкція Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області . Переможцем конкурсних торгів було обрано ТОВ СК Рестал , яким було запропоновано найнижчу ціну на виконання робіт у розмірі 5 148 360, 00 грн.

Між Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 40422357) та ТОВ СК Рестал (код ЄДРПОУ 35435940) 13.10.2016 було укладено договір підряду на вищевказану суму.

Замовником 08.11.2016 виконана вимога щодо сплати авансового платежу в розмірі 449 000 грн., а також протягом грудня місяця 2016 року відповідно до актів виконаних робіт було проведено переказ коштів на рахунок ТОВ СК Рестал у сумі передбаченій договором від 13.10.2016, тобто у повному обсязі.

Станом на 30.12.2016 ремонтно/будівельні роботи не виконані та перебувають на початковому етапі.

Як вказує слідчий у клопотанні за інформацією службові особи Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації використовуючи своє службове становище на користь ТОВ СК Рестал шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт за ремонтно/будівельні роботи, по реконструкції Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області, які підрядною організацією фактично виконані не були, здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму близько 5 млн. грн.

З метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні виникла необхідність в дослідженні (в тому числі і під час проведення відповідних експертиз) оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини між Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 40422357) та ТОВ СК Рестал (код ЄДРПОУ 35435940), щодо реконструкції Ліплявського навчально-виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задоволити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, зробити з їх копії та, у разі прийняття відповідного рішенням слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Заслухавши пояснення слідчого, ознайомившись з матеріалами клопотання, враховуючи, що дослідження документів має суттєве значення для досягнення дієвості даного провадження, проведення різного виду судових експертиз (товарознавча, економічна, почеркознавча, тощо), а також те, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів є неможливим, вважаю, що клопотання обґрунтоване і підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задоволити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів старшому слідчому в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області Уланову М.Д., що перебувають у володінні Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 40422357), за адресою: м. Черкаси вул. Хрещатик, 223, а саме: до договору підряду з додатками, який був укладений 13.10.2016 щодо реконструкції Ліплявського навчально- виховного комплексу Дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Канівської районної ради с. Ліпляво Канівського району Черкаської області, Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації та ТОВ СК Рестал ; додаткових угод до договору підряду; оригіналів документів, які підтверджують перерахування бюджетних коштів за укладеними договорами між Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово- комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації та ТОВ СК Рестал та оригіналів документів, на підставі яких відбувалися вказані перерахунки грошових коштів (звіти за наданні послуги, рахунки, рахунки - фактури, накладні тощо); проектно-кошторисної документації (загальна пояснювальна записка з додатками, креслення, кошторисна документація) по об'єкту відповідно до договорів; документи, які підтверджують взаєморозрахунки із замовником та підрядниками по використанню бюджетних коштів по капітальному ремонту будівлі: акти приймання виконаних підрядних робіт, довідки про вартість виконаних підрядних робіт, акти прихованих робіт, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, договори, бухгалтерську довідку про взаєморозрахунки за виконані роботи, накладні на отримання матеріальних цінностей, товаротранспортні накладні, акти списання матеріальних цінностей (матеріальні звіти), журнали обліку виконаних робіт, з можливістю ознайомлення з ними та вилучення вказаних документів.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Уповноваженій особі Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені документи.

Роз'яснити посадовим особам Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації, що відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали суду, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на отримання вказаної інформації, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя О.М.Степаненко

Дата ухвалення рішення17.01.2017
Оприлюднено20.01.2017

Судовий реєстр по справі —711/313/17

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Степаненко О. М.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Степаненко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні