Ухвала
від 12.01.2017 по справі 461/6413/16-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 461/6413/16-к Головуючий у 1 інстанції: Государський А.В.

Провадження № 11-сс/783/14/17 Доповідач: Михалюк В. О.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2017 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Львівської області в складі:

Головуючого - судді Михалюка В.О.,

суддів - Галина В.П., Галапаца І.І.,

при секретарі - Стойку Р.З.,

з участю прокурора - Сенюти А.В.,

представника ТзОВ Естейн Кепітал Груп

та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвоката Анохіної Н.Ю.,

потерпілого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові апеляційні скарги представника ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвоката Анохіної Н.Ю. на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року,

в с т а н о в и л а :

Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року задоволено клопотання слідчого СУ ГУ НП у Львівській області Добуша Я.В. та накладено арешт на нерухоме майно, що належить товариству з обмеженою відповідальністю ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381, 79039, м. Львів, вул. Генерала М.Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: квартиру АДРЕСА_1; квартиру АДРЕСА_2; квартиру АДРЕСА_3 квартиру АДРЕСА_4 квартиру АДРЕСА_5 квартиру АДРЕСА_6; квартиру АДРЕСА_7; нежитлові приміщення 3в-1, 3в-2, 3в-3, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 100,3 (сто і три десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нежитлові приміщення 3в-4, 3в-5, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 67,4 (шістдесят сім цілих чотири десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нерухоме майно, а саме: будинок 5 (п`ять) загальною площею 151,5 кв.м., житловою площею 60,8 кв.м., що знаходиться на вулиці АДРЕСА_14 земельну ділянку площею 0,2500 га (нуль цілих двадцять п`ять сотих гектара), кадастровий номер: НОМЕР_1 та розташована на території Розлуцької сільської ради Турківського району Львівської області (місцезнаходження АДРЕСА_9, цільове призначення - обслуговування житлового будинку; нерухоме майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575, 79039, м. Львів, вул. Генерала М. Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: нежитлові приміщення 1-го поверху від 2-3 по 2-6, загальною площею 42,1 (сорок дві цілих одна десята) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8: квартиру АДРЕСА_10 квартиру АДРЕСА_11 квартиру АДРЕСА_12 квартиру АДРЕСА_13 та передбачено заборону для ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381), ТзОВ ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575)та будь-яких інших осіб використовувати та розпоряджатися будь-яким чином цими об`єктами нерухомого майна та/чи складовими частинами, у тому числі шляхом: проведення ремонтних, будівельних робіт, реєстрації майнових прав на нього та/чи його частини в органах Державної реєстраційної служби України та іншим способом.

В мотивах ухвали зазначено, що накладення арешту на вищезазначене майно забезпечить належне відшкодування матеріальної шкоди завданої потерпілим у даному кримінальному провадженні та унеможливить знищення, пошкодження, відчуження вищевказаного нерухомого майна.

Не погодившись з даною ухвалою слідчого судді представник ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвокат Анохіна Н.Ю. подала апеляційні скарги, в яких вважає її такою, що прийнята з порушенням норм процесуального законодавства, а саме за відсутності підстав для накладення арешту на майно товариств. Зазначає, що при винесенні оскаржуваної ухвали слідчим суддею не встановлено жодних обставин справи, що свідчили б про необхідність вказаних заходів, як і порушено ряд положень КПК України, що унеможливлюють накладення арешту за вказаних обставин.

Просить скасувати ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року, та постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні накладення арешту на вищезазначене майно.

Одначасно просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року, мотивуючи тим, що про наявність вказаної ухвали стало відомо під час ознайомлення із матеріалами виконавчого провадження № 52651249, яке знаходиться на розгляді Галицького відділу державної виконавчої служби м. Львова, а саме - 20 грудня 2016 року.

Заслухавши доповідь судді, доводи представникапредставник ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвоката Анохіної Н.Ю. на підтримання поданих апеляційних скарг, міркування прокурора та потерпілого ОСОБА_3, які просили залишити ухвалу слідчого судді без змін, розглянувши матеріали справи та кримінального провадження, перевіривши доводи апеляційних скарг, колегія суддів вважає, що апеляційні скарги не підлягають до задоволення, виходячи із наступного.

Так, відповідно до ч. ч. 2 та 3 ст. 170 КПК України слідчий суддя накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій ст. 167 КПК України. Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 167 КПК України слідчий суддя накладає арешт зокрема на речі, щодо яких є підстави вважати, що такі є предметом кримінального правопорушення та такі речі були набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

У відповідності до ч. 4 ст. 170 КПК України заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном можуть бути застосовані у випадках, коли їх незастосування може призвести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

А, приймаючи рішення про накладення арешту на нерухоме майно, що належить товариству з обмеженою відповідальністю ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381, 79039, м. Львів, вул. Генерала М.Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: квартиру АДРЕСА_1; квартиру АДРЕСА_2; квартиру АДРЕСА_3 квартиру АДРЕСА_4 квартиру АДРЕСА_5 квартиру АДРЕСА_6; квартиру АДРЕСА_7; нежитлові приміщення 3в-1, 3в-2, 3в-3, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 100,3 (сто і три десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нежитлові приміщення 3в-4, 3в-5, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 67,4 (шістдесят сім цілих чотири десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нерухоме майно, а саме: будинок 5 (п`ять) загальною площею 151,5 кв.м., житловою площею 60,8 кв.м., що знаходиться на вулиці АДРЕСА_14 земельну ділянку площею 0,2500 га (нуль цілих двадцять п`ять сотих гектара), кадастровий номер: НОМЕР_1 та розташована на території Розлуцької сільської ради Турківського району Львівської області (місцезнаходження АДРЕСА_9, цільове призначення - обслуговування житлового будинку; та нерухоме майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575, 79039, м. Львів, вул. Генерала М. Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: нежитлові приміщення 1-го поверху від 2-3 по 2-6, загальною площею 42,1 (сорок дві цілих одна десята) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8: квартиру АДРЕСА_10 квартиру АДРЕСА_11 квартиру АДРЕСА_12 квартиру АДРЕСА_13 та передбачаючи заборону для ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381), ТзОВ ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575) та будь-яких інших осіб використовувати та розпоряджатися будь-яким чином цими об`єктами нерухомого майна та/чи складовими частинами, у тому числі шляхом: проведення ремонтних, будівельних робіт, реєстрації майнових прав на нього та/чи його частини в органах Державної реєстраційної служби України та іншим способом, на думку колегії суддів, слідчим суддею вірно враховано, що накладення арешту на вищезазначене майно забезпечить належне відшкодування матеріальної шкоди завданої потерпілим у даному кримінальному провадженні та унеможливить знищення, пошкодження, відчуження вищевказаного нерухомого майна, та, крім цього, дане майно визнане речовими доказами по даному кримінальному провадженню, і прийшов до правильного висновку про необхідність накладення арешту на вказане нерухоме майно.

За таких обставин, колегія суддів вважає, що ухвала слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 рокує законною та обґрунтованою і підстав для її зміни чи скасування немає, а тому відмовляє представнику ТзОВ Естейн Кепітал Груп та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвокату Анохіній Н.Ю. у задоволенні апеляційних скарг.

При цьому апеляційний суд визнає причини пропуску представником ТзОВ Естейн Кепітал Груп та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвокатом Анохіної Н.Ю. строку на апеляційне оскарження даної ухвали слідчого судді поважними та вважає за необхідне поновити цей строк.

Керуючись ст. ст. 404, 405, 407, 418 та 419 КПК України, колегія суддів

у х в а л и л а :

Поновити представнику ТзОВ Естейн Кепітал Груп та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвокату Анохіній Н.Ю. строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року.

Апеляційні скарги представника ТзОВ Естейн Кепітал Груп та ТзОВ ЕЛЛІКО - адвоката Анохіної Н.Ю. залишити без задоволення, а ухвалу слідчого суддіГалицького районного суду м. Львова від 05 жовтня 2016 року, якою накладено арешт на нерухоме майно, що належить товариству з обмеженою відповідальністю ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381, 79039, м. Львів, вул. Генерала М.Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: квартиру АДРЕСА_1; квартиру АДРЕСА_2; квартиру АДРЕСА_3 квартиру АДРЕСА_4 квартиру АДРЕСА_5 квартиру АДРЕСА_6; квартиру АДРЕСА_7; нежитлові приміщення 3в-1, 3в-2, 3в-3, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 100,3 (сто і три десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нежитлові приміщення 3в-4, 3в-5, позначені за планом земельної ділянки літерою № А-3, загальною площею 67,4 (шістдесят сім цілих чотири десятих) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8 нерухоме майно, а саме: будинок 5 (п`ять) загальною площею 151,5 кв.м., житловою площею 60,8 кв.м., що знаходиться на вулиці АДРЕСА_14 земельну ділянку площею 0,2500 га (нуль цілих двадцять п`ять сотих гектара), кадастровий номер: НОМЕР_1 та розташована на території Розлуцької сільської ради Турківського району Львівської області (місцезнаходження АДРЕСА_9, цільове призначення - обслуговування житлового будинку; нерухоме майно, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575, 79039, м. Львів, вул. Генерала М. Юнаківа, буд. 9-Б), а саме: нежитлові приміщення 1-го поверху від 2-3 по 2-6, загальною площею 42,1 (сорок дві цілих одна десята) кв.м., що розташовані за адресою: АДРЕСА_8: квартиру АДРЕСА_10 квартиру АДРЕСА_11 квартиру АДРЕСА_12 квартиру АДРЕСА_13 та передбачено заборону для ТзОВ ЕСТЕЙН КЕПІТАЛ ГРУП (ЄДРПОУ 40310381), ТзОВ ЕЛЛІКО (ЄДРПОУ 40310575)та будь-яких інших осіб використовувати та розпоряджатися будь-яким чином цими об`єктами нерухомого майна та/чи складовими частинами, у тому числі шляхом: проведення ремонтних, будівельних робіт, реєстрації майнових прав на нього та/чи його частини в органах Державної реєстраційної служби України та іншим способом, - без змін.

Ухвала є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено20.01.2017
Номер документу64114054
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/6413/16-к

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Михалюк В. О.

Ухвала від 05.10.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 05.10.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 05.10.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 05.10.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні