Ухвала
від 16.01.2017 по справі 369/508/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/508/17

Провадження № 1-кс/369/73/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.01.2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Усатова Д.Д., при секретарі Кузьменко П.О., за участю лейтенант податкової міліції Домашенко Д.В., розглянувши клопотання лейтенанта податкової міліції Домашенко Д.В. про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 32016180000000087 від 08.09.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України , -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенант податкової міліції Домашенко Д.В. з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 32016180000000087 від 08.09.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України .

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що в ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи використовуючи реквізити ОСОБА_2 здійснили перереєстрацію ТОВ БЛЕКГІУЛ (код ЄДРГІОУ 39865722) на його ім'я, який згідно, інформаційно-аналітичної системи Державної фіскальної служби України Податковий блок є одноособово службовою особою ТОВ БЛЕКПУЛ (код ЄДРПОУ 39865722) та інших СГД. Також встановлено, що громадянин ОСОБА_2 заперечує свою причетність до реєстрації/перереєстрації та проведення фінансово-господарської діяльності від свого імені ТОВ БЛЕКПУЛ (код ЄДРПОУ 39865722) де є службовою особою. Також встановлено, що громадянин ОСОБА_2 є керівником та бухгалтером ТОВ МОБІ-ТАЙМ СЕРВІС (код ЄДРПОУ 40314674).

Так слідчий зазначає, що для повного, всебічного та об'єктивного встановлення істини у кримінальному провадженні, з метою встановлення осіб, які причетні до реєстрації та діяльності підприємства необхідно отримати тимчасовий доступ до реєстраційних документів платників податків ТОВ МОБІ-ТАЙМ СЕРВІС (код ЄДРГІОУ 40314674), які знаходяться у державній адміністрації Печерського району в місті Києві. Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, надасть можливість використання їх при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а саме: почеркознавчої експертизи, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Слідчий просив суд надати дозвіл на надання тимчасового доступу до оригіналів документів .

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Клопотання розглядалось у відсутність службових осіб державної адміністрації Печерського району у м. Києві з метою унеможливлення знищення або переховування вказаних у клопотанні документів.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обгрунтовує доводи, клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

В силу ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, а заходами забезпечення кримінального провадження є в тому числі тимчасовий доступ до речей, документів.

Відповідно до ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити конфіденційну інформацію відносяться до охоронюваної законом таємниці та відповідно до ст.159 КПК України доступ до відомостей можливий лише при наданні тимчасового доступу, що є підтвердженням неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації та документів, а також того, що документи отримані при тимчасовому доступі самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Отже слідчий суддя, вивчивши клопотання, додані до нього матеріали, приходить до переконання про задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до оригіналів документів ТОВ МОБІ-ТАЙМ СЕРВІС , що знаходяться в у віданні державної адміністрації Печерського району в м. Києві з можливістю вилучення оригіналів оскільки вони мають значення для встановлення важливих обставин кримінального правопорушення .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 131, 159-166, 309 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції Домашенко Д.В., або особам за дорученням тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ МОБІ-ТАЙМ СЕРВІС (код ЄДРПОУ 40314674) з можливістю їх вилучити у державній адміністрації Печерського району в місті Києві: оригінали реєстраційних документів ТОВ МОБІ-ТАЙМ СЕРВІС (код ЄДРПОУ 40314674).

У випадку, якщо дані документи були витребувані чи проводилось їх вилучення раніше, надати слідчому СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції Домашенко Д.В., або особам за дорученням належним чином завірені їх копії та документи на підставі яких було витребувано чи вилучено дані документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано право на доступ до документів, має право на постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Д.Д.Усатов

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення16.01.2017
Оприлюднено24.01.2017
Номер документу64154179
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/508/17

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

Ухвала від 16.01.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні