Ухвала
від 12.01.2017 по справі 569/396/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/396/17

12 січня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщеннях, що знаходяться за адресою: м. Рівне, вул. Київська, 98 з метою встановлення та вилучення незаконно виготовлених тютюнових виробів, документів, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016180000000117 від 16.12.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що 16.12.2016 працівниками патрульної поліції м. Рівного на 288 кілометрі траси М06 Київ-Чоп було зупинено транспортний засіб марки Ford Transit сірого кольору, державні номерні знаки НОМЕР_1 , яким керував громадянин ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , прописаний за адресою: АДРЕСА_1 ). В ході проведення огляду вказаного транспортного засобу було встановлено, що ним проводилось перевезення понад 100 найменувань незаконно виготовлених цигарок у кількості 74310 пачок.

Проведеним оглядом встановлено, що товарно-транспортна накладна та видаткова накладна на тютюнові вироби видані від ПП «Альфа» (код ЄДРПОУ 32099124, адреса: вул. Артема, 91, м. Дніпро, Дніпропетровської області). Згідно реєстраційних документів ПП «Альфа», 17.12.2015 свою діяльність припинило. Разом з тим, інших документів, а саме: ліцензій, дозволів, сертифікатів якості, відповідності, інших документів, що підтверджують якість, походження цигарок в ході огляду не виявлено.

В ході досудового розслідування, 22.12.2016 за вихідним №919-23-02 на оперативне управління ГУ ДФС у Рівненській області дано доручення на встановлення місця виготовлення та зберігання (адреси з документальним підтвердженням власника майна або транспортного засобу) незаконно виготовлених тютюнових виробів, обладнання, за допомогою якого виготовляються тютюнові вироби та осіб, які цим займаються, точну адресу завантаження та розвантаження автомобіля марки Ford Transit сірого кольору, державні номерні знаки НОМЕР_1 , кому в подальшому реалізовуються незаконно виготовлені тютюнові вироби.

05.01.2017 на вказане вище доручення отримано відповідь з якої встановлено, що працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області з метою здобуття інформації про місць можливого постачання вищевказаним транспортним засобом незаконно виготовлених тютюнових виробів було здійснено відпрацювання суб`єктів господарювання та місць зберігання оптових партій тютюнових виробів, які знаходяться на території Рівненської області, в ході відпрацювання встановлено, що транспортний засіб марки «Ford» державний номерний знак НОМЕР_1 здійснював транспортування відомих брендів тютюнових виробів, які обклеєні марками акцизного податку, що мають ознаками підробки, а саме: Bond, Chesterfield, Kent, LM, Malboro, Winston, Прима, Прилуки та інших до ТОВ «Тедіс Україна» (ЄДРПОУ 30622532 юридична адреса: м.Рівне, вул. Київська, 98), з метою подальшої реалізації даних тютюнових виробів без відображення такої реалізації у бухгалтерській та податковій звітності вказаного товариства.

Зберігання незаконно виготовлених тютюнових виробів службові особи ТОВ «Тедіс Україна» проводять за адресою місцезнаходження офісних та складських приміщень вказаного товариства: м. Рівне, вул. Київська, 98.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта №77130154 від 27.12.2016 майно, яке знаходиться за адресою м.Рівне, вул. Київська, 98 на праві приватної власності належить ТОВ «Торгово-закупівельна база» (код ЄДРПОУ 01564549), ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 ), ПП «Фірма Рівне-Текнолоджі» (код ЄДРПОУ 22572524), ОСОБА_6 ( НОМЕР_3 ), ТОВ «Фірма Мікос» (код ЄДРПОУ 32089231), ОСОБА_7 (код НОМЕР_4 ).

Враховуючи викладене, а також, те що іншими способами неможливо одержати фактичні дані та зібрати достатньо доказів, що свідчать про протиправні діяння ОСОБА_4 , які спрямовані на незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених тютюнових виробів, а при тимчасовому доступу до речей і документів існує реальна загроза знищенню вказаних вище ТМЦ.

Дослідивши клопотанням та надані матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; знаряддя злочину;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що в приміщеннях, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 знаходиться речі та документи (інформація), які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_2 на проведення обшуку в приміщеннях ТОВ «Тедіс Україна» за адресою м. Рівне, вул. Київська, 98 з метою встановлення та вилучення незаконно виготовлених тютюнових виробів, документів, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

- незаконно виготовлені тютюнові вироби;

- документів щодо походження, придбання та реалізації незаконно виготовлених тютюнових виробів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення кримінального правопорушення;

- чорнових записів та записних книжок;

- грошових коштів одержаних злочинним шляхом;

- етикетки, пачки для пакування цигарок, підроблені марки акцизного податку;

- обладнання на якому виготовляються тютюнові вироби;

- чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в даному кримінальному правопорушенні;

- технічних засобів (у тому числі комп`ютерна техніка, USB накопичувачі, флеш-карти), які використовувались для здійснення кримінального правопорушення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64155282
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/396/17

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні