Ухвала
від 18.01.2017 по справі 757/2849/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2849/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Писанець В.А. за участю секретаря Ясеновенко К.О., слідчого Венглюка А.В., розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого СГ ГСУ НП України Венглюка А.В., погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Стороженком С.В. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд слідчого судді надійшло дане клопотання.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що Головним слідчим управлінням НП України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016000000000376 від 20.09.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період 2015-2016 років група осіб діючи за попередньою змовою на території Київської області та м. Києва, в порушення ст. 81, 87, 89 Цивільного Кодексу України, ст. 55, 55-1, 56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України та ст. 8, 24 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців , створили ряд суб'єктів господарської діяльності (юридичних осіб) - ТОВ АГРОТЕХТРАСТ (код ЄДРПОУ 39790513), ТОВ БЕСТБІЛЬД (код ЄДРПОУ 40402456), ТОВ БРАЙДЕН (код ЄДРПОУ 40461747), ТОВ ОЛІМПІЯ ГОЛД (код ЄДРПОУ 40643077), ТОВ ТРЕЙДІНГ-КЕПІТАЛ СІСТЕМ (ЄДРПОУ 40506190) та інші з метою прикриття незаконної діяльності, яка була направлена на здійснення фінансово-господарських операцій по переводу безготівкових коштів в готівку, формування витрат та податкового кредиту для інших суб'єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг, документальне оформлення безтоварних операцій та протягом 2015-2017 років здійснюють таку незаконну діяльність.

Допитана як свідок ОСОБА_3 повідомила що здійснила реєстрацію ТОВ ТРЕЙДІНГ-КЕПІТАЛ СІСТЕМ (ЄДРПОУ 40506190) без наміру ведення господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у мінімізації податкового навантаження на підприємства реального сектору економіки, шляхом проведення безтоварних операцій та, як наслідок, формування необґрунтованого податкового кредиту.

У ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні та дослідженні низки документів, зокрема оригіналів документів, які містяться в матеріалах юридичної справи та податкової звітності ТОВ ТРЕЙДІНГ-КЕПІТАЛ СІСТЕМ (ЄДРПОУ 40506190) та знаходяться у розпорядженні посадових осіб ОДПІ у Києво - Святошинському районі ГУ ДФС у Київській області.

Так, запитувана правоохоронним органом інформація містить комерційну таємницю.

Згідно ст. 505 Цивільного Кодексу України, комерційною таємницею є інформація, яка є секретною в тому розумінні, що вона в цілому чи в певній формі та сукупності її складових є невідомою та не є легкодоступною для осіб, які звичайно мають справу з видом інформації, до якого вона належить, у зв'язку з цим має комерційну цінність та була предметом адекватних існуючим обставинам заходів щодо збереження її секретності, вжитих особою, яка законно контролює цю інформацію. Комерційною таємницею можуть бути відомості технічного, організаційного, комерційного, виробничого та іншого характеру, за винятком тих, які відповідно до закону не можуть бути віднесені до комерційної таємниці.

Відповідно до ст. 36 Господарського Кодексу України, комерційною таємницею можуть бути визнані відомості, пов'язані з виробництвом, технологією, керуванням, фінансовою й іншою діяльністю суб'єкта господарювання, що не є державною таємницею, розголошення яких може завдати шкоди інтересам суб'єкта господарювання.

Згідно ст. 162 Господарського Кодексу України суб'єкт господарювання, що є володільцем технічної, організаційної або іншої комерційної інформації, має право на захист від незаконного використання цієї інформації третіми особами, за умов, що ця інформація має комерційну цінність у зв'язку з тим, що вона невідома третім особам і до неї немає вільного доступу інших осіб на законних підставах, а володілець інформації вживає належних заходів до охорони її конфіденційності.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому СГ ГСУ НП України Венглюку Антону Вадимовичу, а також членам слідчої групи у кримінальному провадженні №12016000000000376 від 20.09.2016, тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які містяться в матеріалах юридичної справи та податкової звітності ТОВ ТРЕЙДІНГ-КЕПІТАЛ СІСТЕМ (ЄДРПОУ 40506190) та знаходяться у розпорядженні посадових осіб ОДПІ у Києво - Святошинському районі ГУ ДФС у Київській області за адресою: Київська область, м. Вишневе, вулиця Ломоносова, 34.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.А. Писанець

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/2849/17-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали - слідчому Венглюку А.В.

Слідчий суддя В.А. Писанець

Дата ухвалення рішення18.01.2017
Оприлюднено23.01.2017
Номер документу64156560
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/2849/17-к

Ухвала від 18.01.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 18.01.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні