Постанова
від 18.01.2017 по справі 362/271/17
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/271/17

Провадження № 1-кс/362/65/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2017 року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Василькові клопотання прокурора Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщення інтим-бутіку «NO TABOO», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Григоренка Петра, 32 «д», належного на праві власності ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 30043530), а також цілісного майнового комплексу загальною площею 2392,8 кв.м., де 58/100 частки належить ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» та 42/100 частки - ПП «Науково-виробниче об`єднання Універсам «Київ» (код ЄДРПОУ 31987114), з метою відшукування знарядь вчинення кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, документів, грошових коштів, а також печаток, документів, що містять на собі доказову інформацію,-

В С Т А Н О В И В:

Згідно з клопотанням, в провадженні СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області перебуває кримінальне провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016111200000836 від 14.11.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.227 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 10.10.2016 року до Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області від громадянки ОСОБА_4 надійшла заява про те, що інтернет-магазин «Інтим-бутік «NO TABOO» займається розповсюдженням предметів сексуального характеру без належних на те документів, а саме, сертифікатів якості, що призвело до алергічної реакції після використання нею вищезазначеної продукції - «фалоімітатора».

За заявою, 09.11.2016 року ОСОБА_4 на сайті інтим-бутіку «NO TABOO» залишила свій номер телефону з метою покупки предмету сексуального характеру «фалоімітатора», для власних потреб.

10.11.2016 року до неї зателефонував представник інтернет-магазину та вона повідомила йому код товару «ID 19673» - вібратор з яєчками «SILKY SWEETIE», вартістю 250 грн. та домовилась про доставку вказаного товару за допомогою служби доставки «Нова пошта» наложеним платежем.

11.11.2016 року вона отримала в м. Василькові свій заказ, а саме предмет сексуального характеру «фалоімітатор». Після використання 12.11.2016 року близько 23 год. 30 хв. вказаного фалоімітатора вона відчула різкий біль, печію та почервоніння в області геніталій та через годину в неї розпочався свербіж в інтимній зоні. Крім того, протягом тривалого часу після використання вказаного предмету сексуального характеру вона почувала себе дуже погано, час від часу в неї з`являється нестерпний свербіж в інтимній зоні.

Згідно огляду гінеколога в ТОВ «Клініка імені Гальченко В.В.» у заявниці встановлені ознаки алергічної реакції на постороннє тіло (фалоімітатор).

Згідно висновку експерта відділу фізико-хімічних досліджень лабораторії досліджень матеріалів, речовин та виробів ДНДЕКЦ МВС України від 07.12.2016 року, наданий на дослідження «предмет сексуального характеру», виготовлений з полімерного матеріалу на основі полівінілхлориду та пластифікованого фталатами.

Згідно відповіді з Інституту урології Національної академії медичних наук України № 563 від 12.12.2016 року фалоімітатор, виготовлений з полімерного матеріалу на основі полівінілхлориду та пластифікованого фталатами, може призвести до подразнення шкіри та слизової оболонки статевих органів, оскільки даний склад заборонений для використання в цих засобах.

Допитана як свідок ОСОБА_5 вказала, що вона вирішила відвідати інтим-магазин « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у ТРЦ «lavina» у м. Києві з метою здійснення покупки предметів еротичного характеру. Консультанти вказаного магазину при спілкуванні з свідком надати інформацію щодо безпечності предметів сексуального характеру не змогли. Крім того вказали, що у магазина немає ліцензії МОЗ України та інших дозвільних документів на продаж таблеток та засобів для збудження. Крім того у інтим-бутіка немає жодних сертифікатів на продукцію сексуального характеру.

В ході проведення досудового розслідування також встановлено, що незаконний продаж предметів еротичного характеру в інтим-бутіку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюється за адресою: АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на вказану будівлю: літера «Л» загальною площею 1516,6 кв.м., літера «С» (2 черга) загальною площею 401,8 кв.м., літера «Р» (1 черга), загальною площею 500 кв.м., літера «Т» (3 черга) загальною площею 300 кв.м., літера «М», загальною площею 1201 кв.м., літера «З» та літера «К» загальною площею 247 кв.м. належить ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 30043530), а також цілісний майновий комплекс загальною площею 2392,8 кв.м., де 58/100 частки належить ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» та 42/100 частки - ПП «Науково-виробниче об`єднання Універсам «Київ» (код ЄДРПОУ 31987114), приміщенням інтим-бутіку «NO TABOO» фактично користується ОСОБА_6 , який є фактичним власником вказаної мережі інтим-бутіків « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Враховуючи вищевикладене, прокурор просив надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні інтим-бутіку «NO TABOO», що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь вчинення кримінального правопорушення, а саме предметів еротичного характеру: вібраторів, фалоімітаторів, стимуляторів точки «G», вагіни, мастурбаторів, ляльок, гумових жінок, анальних іграшок, бусів, кульок анальних, анальних вібраторів, масажерів простати, анальних пробок, плугів анальних, страпонів, фалопротезів, насадок та кілець, вібро насадок, вібро ерекційних кілець, насадок продовжувальних, помп вакуумних чоловічих та жіночих, фістинг, вагінальних шаріків, збуджувачів чоловічих та жіночих, духів з феромонами, предметів інтимної гігієни, масажних масел, пролангаторів, кремів, спреїв, змазок, лубрикантів, препаратів для збільшення пеніса та жіночих грудей; майна, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, документів, грошових коштів, а також печаток, документів в електроноому вигляді, електронних накопичувачів інформації, чорнових записів, чорнових бухгалтерських документів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, що містить на магнітних носіях доказову інформацію у даному кримінальному провадженні та інші предмети та документи, що свідчать про вчинення вказаного кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у ході проведення досудового розслідування.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши прокурора, який підтримав клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до часткового задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до положень ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги наявність достатніх підстав вважати, що іншим способом, ніж проведенням обшуку у вказаному приміщенні з метою відшукання предметів сексуального характеру, грошей та документів, не можливо зафіксувати сліди вчиненого кримінального правопорушення та виявити і вилучити речі та документи, які в подальшому будуть використані як докази, а тому, проведення обшуку забезпечить швидке, повне та неупереджене проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, у зв`язку з чим, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Проте, клопотання необхідно задовольнити частково, а саме, надавши дозвіл на проведення обшуку з метою виявлення та вилучення предметів сексуального характеру, а саме, лише фалоімітаторів - вібраторів з яєчками «SILKY SWEETIE», саме яким здоров`ю заявниці була заподіяна шкода, оскільки вони виготовлені з матеріалів, що не використовуються для виготовлення вказаної продукції, та документації щодо їх походження. Щодо інших предметів сексуального характеру, то будь-якої інформації про їх неправомірне походження, чи виробництво з недозволених матеріалів, слідчому судді не надано.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 110, 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому групи прокурорів Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 , а також іншим прокурорам, які входять до складу групи у вказаному кримінальному провадженні: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на проведення обшуку приміщення інтим-бутіку « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на вказану будівлю: літера «Л» загальною площею 1516,6 кв.м., літера «С» (2 черга) загальною площею 401,8 кв.м., літера «Р» (1 черга), загальною площею 500 кв.м., літера «Т» (3 черга) загальною площею 300 кв.м., літера «М», загальною площею 1201 кв.м., літера «З» та літера «К» загальною площею 247 кв.м. належить ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» код ЄДРПОУ 30043530, а також цілісний майновий комплекс загальною площею 2392,8 кв.м., де 58/100 належить ТОВ «ЮВАЛ-СЕРВІС» код ЄДРПОУ 30043530 та 42/100 належить ПП «Науково-виробниче об`єднання Універсам «Київ» код ЄДРПОУ 31987114, з метою відшукання знарядь вчинення кримінального правопорушення, а саме: предметів еротичного характеру фалоімітаторів (вібраторів з яєчками «SILKY SWEETIE») та документації на її походження.

Строк дії ухвали 30 днів з дня постановлення ухвали.

По справі виготовити дві копії даної ухвали.

Дана ухвала слідчого судді, з підстав, зазначених у клопотанні, надає право на обшук приміщення інтим-бутіку «NO TABOO», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Григоренка Петра, 32 «д», лише один раз.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64177444
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —362/271/17

Постанова від 18.01.2017

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Корнієнко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні