Ухвала
від 19.01.2017 по справі 511/118/17
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/118/17

Номер провадження: 1-кс/511/38/17

19.01.2017 року слідчий суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Ільяшук А. В., при секретарі Войніковій Л.Ф., за участю прокурора Сивак Ю.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні без фіксування технічними засобами в залі суду м.Роздільна Одеської області клопотання прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури юриста 2 класу Сивак Ю.В. по матеріалам кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016160390001097 від 31.08.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 240 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів -

ВСТАНОВИВ:

19.01.2017 року до Роздільнянського районного суду Одеської області надійшло клопотання прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури юриста 2 класу Сивак Ю.В. про надання тимчасового доступу ст. оперуповноваженому ВУЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України майору поліції Тімченко О.М. до речей і документів, а саме: до юридичної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Віалан , податкової звітності по ПДВ з усіма додатками та податку на прибуток, переліку контрагентів підприємства (покупець-постачальник), актів перевірок з усіма додатками з 01.01.2015 року по теперішній час ТОВ, що належить ТОВ Віалан (код ЄДРПОУ 33072386), та які знаходяться у ГУ ДФС в Одеській області, що розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Семінарська, 5.

За відсутності клопотання від учасників кримінального провадження, відповідно до вимог ч.1 ст. 107 КПК України, судом прийнято рішення про незастосування технічних засобів фіксування. Розглянувши клопотання, матеріали додані до нього, вислухавши думку прокурора, який підтримав заявлене клопотання, вважаю, що клопотання має бути задоволено з огляду на таке. Судовим розглядом встановлено, що: у провадженні СВ Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській областіперебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016160390001097 від 31.08.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 240 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ Віалан займається виробництвом безалкогольних напоїв, мінеральних та інших вод, розлитих у пляшки (відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань) за відсутності дозволу на користування надрами у приміщенні за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Карпове, вул. Зелена.

Товариству з обмеженою відповідальністю Віалан 09.10.2012 року видано дозвіл на спеціальне водокористування терміном до 13.09.2017 року. Відповідно до п. 3 даного дозволу, фактична адреса водокористувача: Одеська область, Роздільнянський район, с. Карпове, вул. Зелена. Згідно з п. 4 дозволу, водні об'єкти, на які видано даний дозвіл - 4 артсвердловини, прийняті в оренду від Виноградарської сільської ради. Пунктом 5 дозволу визначено ціль водокористування - забезпечення питною водою населення, школи, амбулаторії.

Процесуальним керівником на адресу ДЕІ в Одеській області 21.12.2016 направлено лист щодо залучення спеціаліста ДЕІ в Одеській області до досудового розслідування кримінального провадження №12016160390001097 з метою перевірки дотримання норм природоохоронного законодавства в галузі охорони водних ресурсів суб'єкта господарювання ТОВ Віалан .

Для повної та всебічної перевірки діяльності ТОВ Віалан , спеціалісту ДЕІ в Одеській області необхідно мати доступ до податкової звітності даного підприємства.

Таким чином, під час досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні податкових документів ТОВ Віалан , а саме: юридичної справи підприємства, податкової звітності по ПДВ з усіма додатками та податку на прибуток, перелік контрагентів підприємства (покупець-постачальник), актів перевірок з усіма додатками за період з 01.01.2015 по теперішній час.

. Необхідність застосування заходу забезпечення, передбаченого ст.160 КПК України, а саме тимчасовий доступ до речей та документів, прокурор аргументував тим, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучення, а саме які перебувають у володінні у ГУ ДФС в Одеській області, які надавало йому ТОВ Віалан .

З метою підтвердження чи спростування викладених в заяві фактів необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю отримання завірених копій, а саме отримати: юридичну справу ТОВ Віалан , податкову звітність по ПДВ з усіма додатками та податку на прибуток, перелік контрагентів підприємства (покупець-постачальник), акти перевірок з усіма додатками з 01.01.2015 року по теперішній час Товариства з обмеженою відповідальністю Віалан .

У поданні прокурора міститься інформація про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин приходжу до висновку про задоволення клопотання прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури юристу 2 класу Сивак Ю.В. про надання тимчасового доступу до документів та речей.

На підставі ст.ст.107, 159,160, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про надання тимчасового доступу до документів і речей - задовольнити.

Надати доступ ст. оперуповноваженому ВУЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України майору поліції Тімченко О.М. до документів юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Віалан (код ЄДРПОУ 33072386), а саме : юридичної справи ТОВ Віалан , податкової звітністі по ПДВ з усіма додатками та податку на прибуток, переліку контрагентів підприємства (покупець-постачальник), актів перевірок з усіма додатками з 01.01.2015 року по теперішній час ТОВ Віалан , які перебувають у володінні та знаходяться у Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області, що розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Семінарська, 5, з можливістю їх вилучення.

На виконання ухвали зобов"язати керівника у ГУ ДФС в Одеській області забезпечити доступ ст. оперуповноваженому ВУЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України майору поліції Тімченко О.М. до зазначених в ухвалі документів та надати можливість вилучити зазначені речі і документи.

На виконання ухвали попередити керівника у ГУ ДФС в Одеській області, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів на підставі ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє на строк до 15 лютого 2017 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:А. В. Ільяшук

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.01.2017
Оприлюднено25.01.2017
Номер документу64185424
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —511/118/17

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 19.01.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 19.01.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 18.01.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 18.01.2017

Кримінальне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні