Ухвала
від 20.01.2017 по справі 711/322/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/322/17

У Х В А Л А

19 січня 2017 року слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Степаненко О.М.

слідчого Запорожця Д.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області капітана поліції Запорожця Д.І. по матеріалах кримінального провадження №12016250000000379 від 28.12.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190, ч.2 ст. 382 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням, мотивуючи його тим, що до СУ ГУ НП в Черкаській області надійшла заява ФОП ОСОБА_2 про те, що представник ТОВ Фальконфіш ОСОБА_3 у грудні 2015 року шляхом обману заволодів товаром, а саме рибою свіжемороженою судаком, вартістю 131 040 грн. Крім того, з 11.07.2016 службові особи ТОВ Фальконфіш умисно, шляхом зміни власника та керівника, зміни адреси реєстрації товариства та приховування майна, не виконують рішення господарського суду Київської області від 11.07.2016 про стягнення з ТОВ Фальконфіш на користь ОСОБА_2 боргу в сумі 147 247 грн. 25 коп.

В ході розслідування встановлено, що ТОВ Фальконфіш було здійснено зміну юридичного місця знаходження товариства з адреси Київська обл., Васильківський р-н., с. Калинівка, вул. Залізнична 49Б (фактичне місце знаходження на цей час виробничих приміщень ТОВ Фальконфіш ) на адресу Київська обл., Бориспільський р-н., с. Іванків, вул. Братуся, 4, а також було змінено директора товариства з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 (адреса проживання АДРЕСА_1), однак вся господарська документація та виробничі потужності підприємства на теперішній час знаходяться за попереднім місцем реєстрації підприємства, тобто за адресою: Київська обл., Васильківський р-н., с. Калинівка, вул. Залізнична 49Б. В ході розслідування встановлено, що за вказаною адресою зареєстровано ТОВ АФГ , яке має доступ до фінансово-господарської документації ТОВ Фальконфіш , в тому числі тієї, що відображає взаємовідносини з ПП ОСОБА_2

Зважаючи на викладене, з метою об'єктивного розслідування кримінального провадження виникає необхідність у тимчасовому доступі до фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ Фальконфіш (ЄДРПОУ 39482397) та ПП ОСОБА_2 а саме: договори купівлі-продажу товарів, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, якісні посвідчення на товар, акти прийому-передачі матеріальних цінностей та інші документи, що підтверджують відповідні взаємовідносини.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задоволити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, зробити з їх копії та, у разі прийняття відповідного рішенням слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Заслухавши пояснення слідчого, ознайомившись з матеріалами клопотання, враховуючи, що для проведення досліджень з метою об'єктивного розслідування кримінального провадження, отримання доказів протиправних дій службових осіб ТОВ Фальконфіш , виникає необхідність у тимчасовому доступі до фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ Фальконфіш (ЄДРПОУ 39482397) та ПП ОСОБА_2 а саме: договори купівлі-продажу товарів, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, якісні посвідчення на товар, акти прийому-передачі матеріальних цінностей та інші документи, що підтверджують відповідні взаємовідносини. В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана документація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у провадженні і впливає на повноту, об'єктивність і всебічність досудового розслідування, а також те, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації є неможливим, вважаю, що клопотання обґрунтоване і підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задоволити.

Надати старшому слідчому в ОВС СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області Запорожцю Денису Ігоровичу тимчасовий доступ в ТОВ АФГ (40242118) (08623, Київська обл., Васильківський р-н., с. Калинівка, вул. Залізнична 49Б) до оригіналів наступних документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ Фальконфіш (ЄДРПОУ 39482397) та ПП ОСОБА_2, а саме: договори купівлі-продажу товарів, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, якісні посвідчення на товар, акти прийому-передачі матеріальних цінностей та інші документи, що підтверджують відповідні взаємовідносини з можливістю їх вилучення.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Уповноваженій особі ТОВ АФГ надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити копій зазначених документів.

Роз'яснити посадовим особам ТОВ АФГ , що відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали суду, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на отримання вказаної інформації, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: О. М. Степаненко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення20.01.2017
Оприлюднено25.01.2017
Номер документу64192257
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/322/17

Ухвала від 20.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Степаненко О. М.

Ухвала від 20.01.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Степаненко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні