Ухвала
від 17.01.2017 по справі 757/2689/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2689/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідувань кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного розташування ТОВ «РАФ-ПЛЮС» за адресою вул. Промислова, 33к, в м. Одесі.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Другим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області здійснюється досудового розслідування у кримінальному провадженні №42015000000000577, відомості про яке 31.03.2015 внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що за період з серпня 2014 року по лютий 2015 року під час надходження морським транспортом на митну територію України, а саме: у зону діяльності митних постів «Іллічівськ» та «Одеса-порт» Одеської митниці ДФС цигарок орієнтованою вагою 10 000 тон, без сплати обов`язкових митних платежів, до початку митного оформлення працівниками правоохоронних органів вищевказаний вантаж вилучався на підставі ухвал слідчих суддів Приморського районного суду м. Одеси та у подальшому рішенням слідчих суддів вищевказаного суду зазначений вантаж утилізовано.

В ході здійснення досудового розслідування оглянуто матеріали кримінальних проваджень № 2201410000000219 від 10.10.2014 за ч. 1 ст. 201 КК України та № 12014160000000975 від 09.10.2014 за ч. 3 ст. 199, ч. 2 ст. 364 КК України, за результатами чого встановлено, що виявлений та вилучений вантаж цигарок на підставі укладених договорів утилізувався на обладнаннях ТОВ «Стандарт Юг» (код ЄРДПОУ 38847778) шляхом високотемпературного спалювання.

В подальшому проведеною в рамках кримінального провадження № 2201410000000219 від 10.10.2014 за ч. 1 ст. 201 КК України криміналістичною експертизою наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, сильнодіючих та отруйних речовин встановлено, що у склад виявлених та вилучених цигарок входить сильнодіючий препарат клонідін.

Слідчий зазначає, що кількість утилізованої неякісної тютюнової продукції перевищує вилучену.

Крім того, встановлено, що ТОВ «Стандарт ЮГ» та ТОВ «РАФ-Плюс» 03.03.2014 уклали договір оперативної оренди устаткування №05/Ст/ПО, розташованого за адресою: вул. Промислова, 33-б, в м. Одесі, а саме: установки для утилізації відходів «ЭЧУТО-150.03» (у відповідності до якого використання устаткування відбувається на підставі попередній заявок ТОВ «Стандарт ЮГ» та підтверджується шляхом підписання атів прийому-передачі наданих послуг).

Зазначене устаткування ТОВ «РАФ-Плюс» 22.06.2005 було придбано у ТОВ «ВП-Сервіс».

Крім того, встановлено, що на обладнанні ТОВ «РАФ-Плюс» під час його оренди ТОВ «Стандарт ЮГ» утилізувало в середньому в день 10 000 000 сигарок. Вага однієї цигарки складає 1 грам, тобто 10 000 000 сигарет важить 10 000 кілограмів або 10 тон.

Відповідно до технічних характеристик у день можливо знищити 2 400 кілограм. Установка по утилізації твердих побутових відходів, промислових та медичних відходів ««ЭЧУТО-150.03» фактично не могла утилізувати за добу 10 000 000 цигарок, оскільки це у чотири рази перевищує технічну можливість.

Згідно наявних у слідства даних, фактичне місце знаходження ТОВ «РАФ-Плюс» за адресою вул. Промислова, 33к, в м. Одесі.

Згідно даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на нежитлові будівлі, розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Промислова, 33к, зареєстровано за ТОВ «РАФ-ПЛЮС».

З метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за фактичним місцем знаходженням ТОВ «РАФ-ПЛЮС» за адресою м. Одеса, вул. Промислова, 33к.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині відшукання та вилучення у вказаному приміщенні інших предметів та документів, які можуть бути використані як докази і мають значення для швидкого, повного і неупередженого розслідування кримінального провадження, оскільки слідчим, яким подано клопотання, не вказано родових ознак вказаних речей та документів (майна), які необхідно відшукати та вилучити, які надали б змогу їх ідентифікувати, що не відповідає п.7 ч.3 ст. 234 КПК України, а відтак слідчий суддя приходить до висновку про необхідність залишення без задоволення клопотання в цій частині.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим міжрегіональної слідчої групи та прокурорам міжрегіональної групи прокурорів, якими здійснюється досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42015000000000577, на проведення обшуку за фактичним місцем знаходженням ТОВ «РАФ-ПЛЮС» за адресою м. Одеса, вул. Промислова, 33к, яке зареєстровано на праві власності за ТОВ «РАФ-ПЛЮС», з метою відшукання та вилучення документів щодо укладених угод з ТОВ «Стандарт ЮГ» на користування обладнанням для знищення вилучених працівниками правоохоронних органів неякісних тютюнових виробів, використання працівників ТОВ «РАФ-ПЛЮС» під час утилізації зазначеної продукції ТОВ «Стандарт ЮГ», використання рухомого майна ТОВ «РАФ-ПЛЮС», ліцензій Міністерства екології та природних ресурсів України, яка надає повний комплекс послуг з організації утилізації всіх видів виготовленої або імпортованої неякісної продукції, інших ліцензій; документів, що стосуються перевірки обладнання ТОВ «РАФ-ПЛЮС» на його відповідність техніки безпеки виробництва та технічного стану; актів прийому-передачі цієї продукції; актів про знищення (утилізацію) неякісної, небезпечної продукції; документів, що стосуються придбання та обслуговування обладнання за допомогою якого утилізовувалась зазначена продукція; сертифікатів якості на обладнання, технічних паспортів і специфікацій на обладнання; журналів, реєстрів в яких відображено кількість утилізованої продукції; документів, що стосуються вивезення, захоронення відходів від утилізованої продукції; документів, що стосуються сплати за утилізацію неякісної продукції; документів, що стосуються сплати за комунальні послуги, світло, постачання газу, мазуту, воду, під час утилізації неякісного товару; документів, що стосуються кількості техніки, працівників, обладнання, які перебували на балансі ТОВ «Стандарт Юг»; документів, що стосуються листування ТОВ «РАФ-ПЛЮС» з ТОВ «Стандарт Юг», з правоохоронними органами і іншими підприємствами та організаціями з приводу отримання, обліку, утилізації та розпорядженням відходами, нотатки, електронні та магнітні носії інформації, на яких містяться обставини вчинення та знаряддя вчинення кримінальних правопорушень.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/2689/17-к.

Примірник 2 та завірена копія ухвали - слідчому ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

17.01.2017

Дата ухвалення рішення17.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64194644
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/2689/17-к

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні